Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – “Η W13 Hybrid ήταν σαν ένα φάντασμα”

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι η W13 Hybrid ήταν ένα μονοθέσιο το οποίο το έκανε να μοιάζει σαν φάντασμα μέσα στη σεζόν του 2022

Μετά από 33 μέρες από την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα του 2022 στο Abu Dhabi, ο Lewis Hamilton έκανε την ανασκόπηση για το φετινό πρωτάθλημα. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Mercedes.

Για την Mercedes η W13 Hybrid θα μείνει στην ιστορία, ως το μέτριο (έως και κακό) μονοθέσιο που έχει φτιάξει στην ιστορία της η Γερμανική ομάδα. Τα “ασημί βέλη’ κατέλαβαν την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, χάνοντας στο τέλος την 2η θέση, εξαιτίας του bouncing στο GP Abu Dhabi. Τόσο το bouncing, όσο και το φαινόμενο του porpoising ήταν τα κύρια θέματα στο φετινό μονοθέσιο της Mercedes.

Ο Hamilton άρχισε τον απολογισμό της χρονιάς, κάνοντας εκτενή αναφορά στην πορεία της ομάδας και στην προσωπική του απόδοση

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια για όλους. Για μένα ήταν γεμάτη με προκλήσεις, σε σημείο που δεν τις περίμενα να συμβούν. Ωστόσο είμαι ευγνώμων για αυτό. Ανέβασα επίπεδο και έγινα πιο δυνατός (σ.σ. αναπτύχθηκα σαν άνδρας σε ελεύθερη μετάφραση), από ότι ήμουν στο παρελθόν“.

Η πρόοδος που έγινε φέτος στην ομάδα ήταν εντυπωσιακή. Πάντοτε ήξερα το τι μπορούσαμε να κάνουμε σαν σύνολο. Υπήρξαν φορές που φέραμε αναβαθμίσεις που δεν λειτούργησαν όπως θέλαμε και που δοκίμασε χωρίς επιτυχία διαφορετικά πράγματα. Προσπάθησα να δοκιμάσω πολλές φορές διαφορετικά πράγματα και απέτυχα άλλες τόσες. Ωστόσο μαθαίνεις καλύτερα μέσα από αυτά τα λάθη. Αυτή ήταν η πρόοδος φέτος. Πρόοδος στην αποτυχία την κατάρρευση των εγωισμών, την ενίσχυση των σχέσεών μας και την ενίσχυση των επικοινωνιών μας. Από αυτή την άποψη είναι πραγματικά ενδυναμωτικό“.

Hamilton
2022 Japanese Grand Prix, Saturday – Jiri Krenek

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε στη Βαρκελώνη. Εκεί ήταν η πρώτη ένδειξη ότι μπορούμε να λάβουμε περισσότερα πράγματα από αυτό το μονοθέσιο. Αυτό ήταν εν δυνάμει αλήθεια. Η W13 Hybrid ήταν καλή εκεί, καθώς οι επόμενοι αγώνες ήταν αρκετά δύσκολοι. Η W13 Hybrid ήταν σαν να υπήρχε ένα φάντασμα, το οποίο επέστρεφε συνέχεια. Αλλά μετά ήταν το GP Γαλλίας και αυτό ήταν ένα καλό βήμα με το πρώτο μας διπλό βάθρο της σεζόν. Και μετά υπήρχε και το Austin, με την αναβάθμιση που είχαμε να λειτουργεί καλά“.

Το τέλος του απολογίσμου του ο Hamilton δήλωσε ότι αναμένει με ανυπομονη΄σια το πρωτάθλημα του 2023 και άφησε υπονοούμενα για το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του

Είμαι ενθουσιασμένος για το 2023. Αυτά τα τελευταία χρόνια ήταν τόσο δύσκολα για τόσους πολλούς σε όλο τον κόσμο, τόσους πολλούς ανθρώπους που παλεύουν με τον πόλεμο και πολλά άλλα πράγματα“.

Ελπίζω κάτι να μας βάλει όλους σε εγρήγορση, για να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο συμπονετικοί και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και προσεύχομαι για αυτό όλη την ώρα. Έχουμε μπροστά μας μια νέα χρονιά για να είμαστε καλύτεροι, για να ανεβούμε, για να συνεχίσουμε να παλεύουμε και για να ενωθούμε ακόμα περισσότερο“.

Και είναι άλλη μια ευκαιρία να παλέψουμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.