Hamilton – “Η Mercedes δεν κάνει λάθη”

Ο Lewis Hamilton προειδοποίησε τους αντιπάλους του ότι η Mercedes δεν κάνει λάθη και δήλωσε πως αισθάνεται πως βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη φορά

Από το 2013 μέχρι και σήμερα, ο Lewis Hamilton έχει πετύχει τα μεγαλύτερα κατορθώματα στην καριέρα του, με την Mercedes. Ο Βρετανός οδηγός έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 συνολικά, παγκόσμιους τίτλους του. Επιπλέον ο Hamilton με τα “ασημί βέλη” έχει κερδίσει σε 82 Grand Prix, από τα συνολικά 288 που έχει τρέξει.

Πέρυσι ο Hamilton ηττήθηκε στον τελευταίο αγώνα από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull προσπέρασε στον τελευταίο γύρο στην πίστα “Yas Marina Circuit” τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και κατέκτησε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του. Παρόλο που ο Hamilton έχασε το 8ο πρωτάθλημα, εντούτοις συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να πάρει το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν οι νέοι κανονισμοί της F1 επιφέρουν τον τερματισμό της παντοκρατορίας της Mercedes, ο Hamilton έδωσε τις χαρακτηριστικές απαντήσεις:

Γιατί να σκεφτώ αυτό το πράγμα ? Έχουμε κερδίσει 8 συνεχόμενους τίτλους. Για πιο λόγο να ένιωθα έτσι ? Η Mercedes δεν κάνει λάθη. Φυσικά πάντοτε υπάρχει το ρίσκο, αλλά εμείς δεν κάνουμε λάθη“.

Υπάρχουν πολλοί πολύ έξυπνοι άνθρωποι πίσω στο εργοστάσιο και τους εμπιστεύομαι 100%. Με ό,τι και να ξεκινήσουμε σήμερα, είτε είναι καλό είτε είναι κακό, θα το αντιμετωπίσουμε. Είχαμε πάντα ένα εξαιρετικό αναπτυξιακό σχέδιο και εργατικό δυναμικό“.

Νομίζω ότι κάθε χρονιά ήταν συναρπαστική. Ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια εξέλιξη του μονοθεσίου της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος αυτό, είναι εντελώς ολοκαίνουργιο. Φυσικά, έχω δει τα σχέδια του αυτοκινήτου μας εδώ και αρκετούς μήνες. Aλλά τώρα για να δείτε το αυτοκίνητο όλων εκεί έξω, προσπαθείτε να δείτε από κοντά τι είναι διαφορετικό, αν υπάρχει κάτι. Και αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες ομάδες έχουν επιλέξει μια συγκεκριμένη διαδρομή όσον αφορά τη σχεδίαση του sidepod, της εμπρός αεροτομής και του δαπέδου“.

“Επομένως πιστεύω πως αυτή είναι είναι η πιο συναρπαστική pre-season. Και πάλι, δεν έχεις απολύτως ιδέα πού βρίσκεσαι”.

Παράλληλα ο Hamilton μίλησε και για τις σκέψεις του για το μέλλον του μετά την F1, κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής.

Hamilton
2021 Saudi Arabian Grand Prix, Sunday – LAT Images

Εκ φύσεως, νομίζω ότι στο τέλος οποιασδήποτε σεζόν, πιθανώς για όσους είναι στην ηλικία μου, φυσικά και σκέφτονται το μέλλον τους. Σκέφτονται όσον αφορά τα επόμενα τους βήματα. Ποιο είναι το σωστό για εσάς όσον αφορά τη συνολική ευτυχία; Οπότε πάντα αξιολογώ όλες τις επιλογές μου“.

Αλλά δεσμεύτηκα με την ομάδα νωρίς στη σεζόν και τελικά μου αρέσει αυτό που κάνω. Μου αρέσει να είμαι μέλος της ομάδας. Μου αρέσει να δουλεύω και το έχω πει τόσες φορές, δουλεύοντας με όλους για έναν κοινό στόχο“.

Νιώθω πως είμαι στα καλύτερα μου. Γιατί λοιπόν πρέπει να φύγω; Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εστιάσετε εκ νέου και να επαναπροσδιοριστείτε. Και θα έλεγα ότι αυτός ο χειμώνας, είναι ένας από τους καλύτερους που έχω βιώσει. Αισθάνομαι πως είμαι πιο φρέσκος από ποτέ“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS