ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Hamilton πήγε ενάντια στην ομάδα με το να μην κάνει δεύτερο pit stop

Ο Lewis Hamilton λέει ότι πήγε ενάντια στην ομάδα του. Με το να μην κάνει ένα δεύτερο pit stop στους τελευταίους γύρους του Βρετανικού GP.

O Hamilton έγινε πολιτικής της πίστας του Silverstone με έξι πλέον νίκες αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά από τον Bottas.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes επέλεξαν διαφορετικές στρατηγικές, με τον Bottas να επιλέγει δύο pit stop και τον Hamilton να επιδιώκει ένα μεγάλο πρώτο stint με την μεσαία γόμα ελαστικών.

Βοηθούμενος από το αυτοκίνητο ασφαλείας, o Hamilton κατάφερε να απομακρυνθεί 21s από τον Bottas στο τέλος του αγώνα. Θα μπορούσε να κάνει και δεύτερο pit stop χωρίς να χάσει την πρωτοπορία και να εγγυηθεί στον εαυτό του τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Στο τέλος ο πρωταθλητής αποφάσισε να μην σταματήσει, μη θέλοντας να διακινδυνεύσει την νίκη. Παρόλα αυτά, ακόμα και με φθαρμένα ελαστικά κατάφερε να πάρει τον βαθμό του ταχύτερο γύρου.

Ερωτηθείς αν είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσει πάλι ο Hamilton είπε:” Γιατί να το διακινδυνεύσω;”

“Είχα παράθυρο ενός pit stop, αλλά υπάρχει η είσοδος του pitlane, υπάρχει η στάση. Υπάρχει η επιπλέον πίεση στους μηχανικούς να κάνουν το pit stop. Όχι ότι έχω αμφιβολίες για αυτούς, απλά δίνεται η ευκαιρία να πάει κάτι στραβά.”

“Είχα σώσει αρκετό λάστιχο, ένοιωθα καλά με τα σκληρά ελαστικά, μπορούσα να συνεχίσω. Είχα κάποιες φουσκάλες, οπότε ήμουν επιφυλακτικός, σκεφτόμουν αν έπρεπε να σταματήσω. “

“Θα μας έφερνε πιο κοντά. Αλλά θα έμεναν ακόμα επτά γύροι, είναι πολύ δύσκολο να καλύψεις μία διαφορά 21s με τον ρυθμό που είχα ακόμα.  Οπότε αποφάσισα να μην σταματήσω.”

“Είναι σπάνιο να πηγαίνω ενάντια στην ομάδα, αλλά σήμερα αποφάσισα τι ήταν καλύτερο για εμένα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!