Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – “Είμαστε πιο πίσω από το 2022”

Ο Lewis Hamilton φοβάται ότι η Mercedes ξεκινά τη νέα σεζόν της F1 «πιο πίσω» από το 2022 και έχει εκφράσει αμφιβολίες για την ιδέα της ομάδας.

Η πρώτη ημέρα του GP Μπαχρέιν ήταν μέτρια για τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατέλαβε την 10η θέση στο FP1 και την 8η θέση στο FP2, αλλά ήταν για 6 δέκατα του δευτερολέπτου, πιο αργός από τον Fernando Alonso, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδους των ελεύθερων δοκιμών.Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, παραδέχτηκε ότι η Mercedes είναι πολύ μακρία από την Red Bull και την Aston Martin.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της πρώτης ημέρας του Grand Prix του Μπαχρέιν, ο Lewis Hamilton ανέφερε τα εξής:

Είμαστε περίπου εκεί που ήμασταν πέρυσι, αν όχι και πιο πίσω“, είπε ο Hamilton.

Είναι δύσκολο για όλους και πραγματικά δεν υπάρχει κάποιος στην ομάδα που να είναι ευχαριστημένος με εκεί που είμαστε και ούτε θεωρεί κανείς οτι μας αξίζει αυτή η θέση. Δουλεύουν τόσο σκληρά όλοι τους και είναι τόσο θαρραλέοι και στοχαστικοί στη δουλειά τους“.

Είμαστε σε λάθος δρόμο. Πρέπει λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο για να μπούμε στον σωστό δρόμο. Αυτή τη στιγμή, είμαστε πολύ μακριά από τις ομάδες στην κορυφή“.

Ο Hamilton εμφανίστηκε επίσης επικριτικός για τη σχεδίαση του W14 της Mercedes, η οποία διατήρησε τη ριζοσπαστική ιδέα του «zero sidepod» που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στον προβληματικό προκάτοχο της ομάδας πέρσι.

Πρέπει να είμαι αισιόδοξος“, είπε ο Hamilton.

Υπήρξε καλή πρόοδος πέρυσι, αλλά η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο είναι τώρα“.

Πιστεύω ότι μπορούμε να κλείσουμε τη διαφορά σε κάποια φάση; Ναι. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο με το concept που έχουμε“.

Στην ερώτηση αν είναι καλύτερα τα πράγματα σε ρυθμπ κατατακτηρίων ή ρυθμό αγώνα, απάντησε: “Πουθενά

Τα μεγάλα stint της Red Bull ήταν μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο πιο γρήγορα από τα δικά μας. Έχουμε λοιπόν πολλά να δούμε

Ο Hamilton πρόσθεσε: “Έφτασα με το αυτοκίνητο στο καλύτερο μέρος που μπορούσα να το πάω, όσον αφορά το στήσιμο“.

Θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε μικρές αλλαγές εδώ κι εκεί, αλλά θα είναι μικρές, εδώ κι εκεί – χιλιοστά του δευτερολέπτου, τίποτα αρκετό για να κλείσει το χάσμα του δευτερολέπτου“.

Θα έχουμε χαμηλά το κεφάλι απόψε, θα αναλύσουμε τα δεδομένα, θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε αύριο“.

Πρέπει να μάθουμε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσουμε απόδοση μέσα σε μια νύχτα“.

Ο teammate του στην Mercedes, George Russell, ο οποίος τερμάτισε στην 13η θέση, είπε:

Υπάρχουν μερικές ομάδες που φαίνονται δυνατές. Η Aston Martin είναι η μεγαλύτερη έκπληξη, έχει κάνει σαφώς καλή δουλειά τον χειμώνα“.

Πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα την περασμένη εβδομάδα έως αυτήν την εβδομάδα για να δούμε τι μάθαμε. Κάναμε μεγάλες αλλαγές και πρέπει να δούμε αν λειτούργησαν“.

Hamilton
2023 Bahrain Grand Prix, Friday – LAT Images

Το αυτοκίνητο το αισθάνομαι καλύτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιο γρήγορο. Έχουμε επίσης μια νέα πίσω πτέρυγα – πρέπει να δούμε αν λειτουργεί όπως περιμένουμε“.

Σαφώς, θέλουμε να είμαστε πιο ψηλά στο χρονοδιάγραμμα από ό,τι είμαστε. Αυτό δεν είναι μυστικό“.

Χρειαζόμαστε περισσότερη κάθετη δύναμη και να βρούμε περισσότερο χρόνο. Είναι ένα νέο αυτοκίνητο και πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές του“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr