Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – “Είμαι ευγνώμων για την 3η θέση”

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι δεν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας και δήλωσε ότι η Mercedes δουλεύει σκληρά για την επιστροφή της στην κορυφή

Οι κατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας έκλεισαν με θετικό πρόσημο για τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατέκτησε την 3η θέση, συμπληρώνοντας το 2-3 που έκανε σήμερα το πρωί η Mercedes. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στη Μελβούρνη, βοήθησαν την Γερμανική ομάδα να αποδώσει καλύτερα με τα ελαστικά και να κερδίσει την Aston Martin και την Ferrari.

Μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών του GP Αυστραλίας ο Hamilton ανέφερε ότι η 3η θέση είναι κάτι που δεν το περίμενε να συμβεί

Η 3η θέση σήμερα ήταν ένα εντελώς απροσδόκητο αποτέλεσμα και είμαι τόσο χαρούμενος και ευγνώμων για αυτό το πλασάρισμα“.

Ήταν πολύ, πολύ σουρεαλιστικό να μας βλέπεις στην κορυφή για ένα δευτερόλεπτο. Τότε προφανώς είδα ότι ο Max τελείωνε τον γύρο του. Εκεί τα χάσαμε για λίγο. Ο τελευταίος γύρος δυστυχώς δεν ήταν τόσο καλός, όσο εκείνος στην πρώτη μου προσπάθεια. Κέρδισα λίγο χρόνο στο τελευταίο sector, αλλά το έχασα στην αρχή του γύρου. Παρόλα αυτά δεν είμαι απογοητευμένος από την συνολική μου προσπάθεια. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να προσπαθήσω να προχωρήσω αύριο“.

Ο Hamilton καθυστέρησε πίσω από τον Nico Hulkenberg και σύμφωνα με τον ίδιο, η θερμοκρασία στα ελαστικά έπεσε λίγο, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει την τέλεια προσπάθεια στο φινάλε του Q3

Σίγουρα σε εκείνο το σημείο (σ.σ. διαδικασία προθέρμανσης) η κατάσταση ήταν λίγο περίεργη. Ωστόσο, αυτός δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω την προσπάθεια μου στο τέλος του Q3“.

Υπό κανονικές συνθήκες, εκεί κρατάς έναν σταθερό ρυθμό, προκειμένου να κρατήσεις έναν ρυθμό στο τελευταίο sector. Αλλά συνέβησαν πολλά και η αρχή του προηγούμενου δυστυχώς, δεν ήταν τόσο καλή“.

Στο τέλος των δηλώσεων του ο Hamilton ανέφερε τα εξής:

Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ο George έκανε φανταστική δουλειά σήμερα. Έτσι για εμάς το να είμαστε στις δύο πρώτες σειρές είναι ειλικρινά ένα όνειρο για εμάς“.

Hamilton

Εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε, για να επιστρέψουμε άμεσα στην κορυφή. Είναι απίστευτο συναίσθημα το γεγονός ότι είμαστε τόσο κοντά στην Red Bull. Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα μπορέσουμε να τους δώσουμε λίγο χώρο για να αγωνιστούν. Και ελπίζουμε ο καιρός να είναι καλός“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.