Ο Hamilton ήθελε να ξεκινήσει με τη μέση γόμα

Ο Lewis Hamilton είπε πως θα ήθελε να ξεκινήσει τον αγώνα του στο Nurburgring με τη μέση γόμα, όμως η ομάδα του δεν το προτίμησε.

Και οι δύο οδηγοί της Mercedes ξεκίνησαν το Q2 με τη μέση γόμα, όπως και άλλοι τρεις οδηγοί. Ο Hamilton όμως έκανε αρκετά πιο γρήγορο γύρο σε σχέση με αυτούς.

Παρόλο αυτά, η Mercedes διάλεξε να να βάλει τα μαλακά ελαστικά και στους δύο πιλότους της για το τελευταίους γρήγορους γύρους τους στο Q2. Αυτό σημαίνει πως με αυτή την επιλογή θα πρέπει να ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα με μαλακά ελαστικά.

“Είχα τη δυνατότητα να περάσω με τη μέση γόμα” είπε ο Hamilton. “Ήθελα να ξεκινήσω με αυτή γιατί πάντα μου αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό. Ωστόσο η ομάδα δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.”

Ο Hamilton ωστόσο είναι αισιόδοξος γιατί πιστεύει πως η ομάδα του σκέφτηκε πως με αυτά τα ελαστικά , θα έχει σίγουρα καλύτερη εκκίνηση.

“Θα δούμε αύριο αν η επιλογή ήταν σωστή. Εμπιστεύομαι την επιλογή της ομάδας μου , γιατί είναι πιθανό να ήταν δύσκολο για εμένα να ξεκινούσα με τη μέση.”

Από την άλλη, ο Valtteri Bottas οποίος ξεκινάει από την Pole Position, θεωρεί πως είναι καλύτερο που θα ξεκινήσει με τα μαλακά ελαστικά.

O Valtteri Bottas πανηγυρίζει την κατάκτηση της Pole Position στο Eifel Gp

“Χρησιμοποιήσαμε τη μέση γόμα το πρωί στα δοκιμαστικά.” είπε. “Όμως τότε ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στην πίστα , οπότε δεν πήραμε ακριβή δεδομένα από τα συγκεκριμένα ελαστικά.”

“Οπότε προσπαθήσαμε στις κατατακτήριες. Για εμένα ο γύρος με την μέση δεν ήταν πολύ καλός όσο αφορά την απόδοση του μονοθέσιου. Οπότε είμαι αρκετά χαρούμενος που θα ξεκινήσω αύριο με τα μαλακά ελαστικά.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS