Hamilton – ”Θέλω η Alpine και η Mclaren να είναι ανταγωνιστικές το 2023”
Ο Bρετανός δήλωσε πως θέλει την Alpine και την Mclaren να ανεβάζουν επίπεδο το 2023 και να διεκδικήσουν νίκες.
Το 2022 ήταν η πρώτη σεζόν όπου τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1, αλλά εκτός από τις αλλαγές στο πάτωμα του μονοθεσίου που σχεδιάστηκαν για την αντιμετώπιση του ζητήματος του porpoising, οι κανόνες κατά τα άλλα πρόκειται να παραμείνουν ίδιοι για το 2023.
Αυτό θα επιτρέψει στις ομάδες να σύμφωνα με αυτά που έμαθαν την προηγούμενη σεζόν να μειώσουν τις διαφορές και να οδηγήσει σε ένα πιο ανταγωνιστικό grid, που εξαρχής ήταν ο κύριος στόχος αυτών των κανονισμών παράλληλα με την αύξηση των ευκαιριών για προσπεράσμα.
Η Red Bull κέρδισε και τα δύο πρωταθλήματα το 2022, κερδίζοντας 17 από τα 22 γκραν πρι, αν και η Ferrari ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ η Mercedes σημείωσε το ένα-δύο στο Γκραν Πρι του Σάο Πάολο.
Ο Χάμιλτον ελπίζει λοιπόν ότι αυτή η τριάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο και το 2023, ενώ θα ήταν χαρούμενος ανη Alpine και η πρώην ομάδα του McLaren διεκδικούσαν και αυτές τον τίτλο.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που θα ανταγωνιστούμε τις RedBull και θα μπορέσουμε να τους κερδίσουμε ξανά και αυτό το πιστεύω σίγουρα», είπε ο Χάμιλτον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Formula 1. «Αλλά ελπίζω πραγματικά ότι η Ferrari θα είναι δυνατή τα επόμενα χρόνια. Είχαν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά [το 2022], αλλά προφανώς υπήρχαν κάποια ισχυρά σημάδια που είδατε φέτος, κάτι που ήταν ωραίο να το δεις. Και ήταν ωραίο να βλέπω τη Ferrari να τα πηγαίνει ξανά καλά. Ελπίζω να είμαστε τουλάχιστον τρεις οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τ΄ιτλο. Και θα ήθελα να είναι ακόμα περισσότερες. Όπως η McLaren ή ακόμα και η Alpine που τα πήγε εξαιρετικά φέτος. Λοιπόν, θα δούμε.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.