ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Haas: Το Γαλλικο GP το χειρότερο στην ιστορία μας στην F1

Ο επικεφαλής της Haas, Gunther Steiner παραδέχτηκε ότι το Σαββατοκύριακο στην Γαλλία ήταν το χειρότερο στην σύντομη ιστορία της ομάδας στην σύντομη ιστορία της στην Formula 1.

Στην πίστα του Paul Ricard o Kevin Magnussen κατατάχθηκε 15ος και τερμάτισε 17ος μπροστά μόνο από της Williams, ενώ ο teammate του Romain Grosjean  εκκίνησε 17ος και ήταν στην 16η θέση όταν εγκατέλειψε.

“Στην τετραετή ιστορία μας, νομίζω αυτό ήταν συνολικά το χειρότερο μας Σαββατοκύριακο.” είπε ο Steiner.

“Στον αγώνα ακόμα δυσκολευόμαστε. Δεν ξέρω, μου είναι περίεργο, ένα αυτοκίνητο που ήταν αρκετά καλό για να καταταχθεί στην έβδομη και όγδοη θέση στον πρώτο αγώνα και στην έκτη στο Monte Carlo, τελείως ξαφνικά βρέθηκε δεύτερο από το τέλος. “

“Μην με ρωτάτε τι συμβαίνει, δεν ξέρω. Οπότε σας παρακαλώ μην με ρωτήσετε γιατί δεν θα μπορούσα να απαντήσω. Πρέπει να μάθουμε. Είναι πολύ απογοητευτικό για να είμαι ειλικρινής, διότι καταλήγοντας σε αυτήν την κατάσταση και να μην καταλαβαίνουμε γιατί, αυτό είναι το πιο απογοητευτικό απ’ όλα. “

Στον Καναδά ο Magnussen παραπονέθηκε στο team radio ότι εκείνος ο αγώνας ήταν η χειρότερη εμπειρία που είχε στους αγώνες ταχύτητας μετά την εκκίνηση του από τα pit και το λανθασμένο του set-up.

Ωστόσο ο Steiner επιμένει ότι η Γαλλία ήταν ακόμα χειρότερη.

“Ήταν πολύ χειρότερα από το Montreal. Επειδή ήδη την Παρασκευή δεν ήμασταν καλοί. Στο Montreal τουλάχιστον στις κατατακτήριες ήμασταν εντάξει. Περάσαμε το ένα αυτοκίνητο στο Q3. Αλλά εδώ ήμασταν χαρούμενοι που περάσαμε το Q1.

Haas

“Οπότε είναι πολύ χειρότερα εδώ αν σκεφτείς μάλιστα ότι στο Monte Carlo πήραμε την έκτη θέση. Είναι δύσκολο να το πεις για το Monte Carlo επειδή όλοι πάμε αργά για προφανείς λόγους, αλλά ο ρυθμό με αγώνα ήταν εκεί. Οπότε είναι πολύ παράξενο το όλο πράγμα.”

Ο Romain σχολίασε ότι το αυτοκίνητο είναι καλό στην οδήγηση αλλά αργό.

“Δεν έχεις υπερστροφή ή υποστροφή;”ρωτήθηκε.

“Όχι, είναι μια χαρά, είναι αργό χωρίς αρκετό κράτημα.”

Ο Steiner είπε ότι πρέπει να συνεχίσει να δίνει κίνητρο στην ομάδα για να βρει μία διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση.
Haas

“Δεν είμαι στεναχωρημένος, ο “θυμός” είναι η λάθος λέξη. Για εμένα είναι μία πρόκληση, αλλά πρέπει να βγούμε από αυτό. Πότε δεν τα παρατάμε. Στους αγώνες την μέρα που τα παρατάς, μένεις εκεί που είσαι.”

“Πρέπει να φύγει ο θυμός και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αυτό είπα στα παιδιά :

“Πρέπει να δουλέψετε πολύ περισσότερο τώρα σε σχέση με πριν. Επειδή τώρα είμαστε στα σκαριά. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε κάτι να έρθει, θα πρέπει να επιστρέψουμε και να καταλάβουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ.”

“Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε και τότε, όταν ξέρετε γιατί είμαστε εδώ που είμαστε, τότε θα βρούμε τις λύσεις. Αν δεν το ξέρετε, πως θα δουλέψουμε στις λύσεις; Επειδή εργάζεστε σε όλα τότε το καλύτερο πράγμα είναι να κάνετε ένα νέο αυτοκίνητο.”

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).