WRC

Η Toyota παρουσίασε το livery της για το 2024 

Επτά χρόνια μετά την επιστροφή της Toyota στο WRC, η Ιαπωνική ομάδα άλλαξε τον χρωματισμό και το στυλ της ενόψει της νέας σεζόν που αρχίζει σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα. 

Τον χορό των παρουσιάσεων άνοιξε η Toyota Gazoo Racing η οποία παρουσίασε το livery της για το 2024. Να υπενθυμίσουμε πως το νέο πρωτάθλημα αρχίζει το τετραήμερο 25-28 Ιανουαρίου με το ράλλυ Μόντε Κάρλο. 

Από την επιστροφή της Toyota το 2017 μέχρι και σήμερα, το λευκό χρώμα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της. Αυτή τη φορά ωστόσο ο Ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να αλλάξει εντελώς στυλ. Κύριο χρώμα είναι το μαύρο, ενώ στο πίσω μέρος του GR Yaris υπάρχει το λευκό και το κόκκινο. Σχεδόν στο ίδιο στυλ θα είναι και το Toyota GR010 Hybrid, με το οποίο οι Ιάπωνες θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) 

Λίγο μετά το τέλος του ράλλυ Ιαπωνίας (16-19/11) ανακοινώθηκε και η σύνθεση της ομάδας που παρέμεινε ίδια με τη φετινή. Παρόλα αυτά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta θα τρέξουν σε όλους τους αγώνες το 2024, ενώ σε επιλεγμένα ράλλυ θα συμμετάσχουν οι Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera. 

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχών για το ράλλυ Μόντε-Κάρλο λήγει σε δέκα μέρες (22/12), ενώ η αντίστοιχη λίστα θα αναρτηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2024. 

Δείτε φωτογραφίες από το νέο Toyota GR Yaris Rally1

Διαβάστε όλα τα νέα του WRC εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.