Η Red Bull θα στείλει τον Tsunoda στην Ιταλία

Ο Helmut Marko αποκάλυψε πως η Red Bull σκοπεύει να στείλει τον Yuki Tsunoda κοντά στην ομάδα του, Alpha Tauri, στην Ιταλία, ώστε να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του.

O Yuki Tsunoda δεν έχει ξεκινήσει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Μετά το καλό ντεμπούτο του στο Bahrain, το οποίο ο Marko χαρακτήρισε “φανταστικό”, η πορεία του ήταν κατακόρυφη.

Η χειρότερή του στιγμή ήταν η Imola, όπου είχε ατύχημα στης κατατακτήριες δοκιμές και μετά έκανε τετακέ στον αγώνα, όντας στους πόντους, χάνοντάς τους.

“Το να προσπαθείς να προσπεράσεις τον Hamilton στην Imola με βροχερές συνθήκες είναι παράτολμη κίνηση, και φυσικά πήγε στραβά. Αυτό το τετακέ τον έβγαλε εκτός πόντων,” δήλωσε ο Marko στο formel1.de.

“Έχουμε αποφασίσει πως θα μετακομίσει στην Ιταλία, όπου θα επιβλέπεται από τον Franz Tost.”

“Πρέπει να συγκεντρωθεί και να καταλάβει ότι η Formula 1 είναι το σκληρότερο μηχανοκίνητο άθλημα. Συνεπώς, η δουλειά και η προσέγιση πρέπει να είναι επαγγελματική.”

Yuki Tsunoda
O Marko είπε πως ο επί κεφαλής της Alfa Tauri, Franz Tost, θα επιβλέπει και θα κανονίζει την καθημερινή ρουτίνα του Ιάπωνα. Θα επικεντρωθεί “στη φυσική κατάσταση, στα go-kart και σε τεχνικές δουλειές στο εργοστάσιο, κοιτώντας δεδομένα και λοιπά.”

Ερωτήθηκε για το αν υπήρχε ανησυχία για την αυτοπεποίθησή του μετά το τρακάρισμα στην Imola και απήντησε: “Ναι, η εξέλιξη δεν είναι θετική, αλλά έχουν γίνει λάθη. Είναι ξεκάθαρο ότι η αυτοπεποίθησή του έχει πληγεί. Για αυτό θα μετακομίσει απ’την Αγγλία στην Ιταλία. Η προοπτική υπάρχει ακομα, αλλά πρέπει να τον βάλουμε στον σωστό δρόμο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS