Η ποινή του Marquez μεταφέρεται στο επόμενο GP που θ’ αγωνιστεί!

Το συμβάν του ατυχήματος που ‘σημάδεψε’ τον αγώνα στην Πορτογαλία έχει και συνέχεια, καθώς (σε αντίθεση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα) η ποινή των δύο long lap μεταφέρεται για το επόμενο GP που o Marquez θα είναι σε θέση να λάβει μέρος, κι όχι αποκλειστικά για την Αργεντινή…

Σε διευκρινιστική ανάρτηση δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση Grand Prix Πορτογαλίας προχώρησαν προ ολίγου οι αγωνοδίκες. Συγκεκριμένα, η σύγχυση που προέκυψε αναφορικά με την τιμωρία του Marc Marquez έλαβε τέλος, καθώς τα δύο long lap penalty που έλαβε ο Ισπανός θα εκτιθούν κανονικά στον επόμενο αγώνα που θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Υπενθυμίζουμε, η Honda ανακοίνωσε πως δεν θα έχει στο ρόστερ της τον Marquez στην Αργεντινή το προσεχές Σαββατοκύριακο που υπάρχει δράση.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι η έκτακτη διαφοροποίηση του κανονισμού που γνωρίζουμε αρκετές σεζόν, που ανέφερε την έκτιση ποινής στο αμέσως επόμενο Grand Prix που είναι στο καλεντάρι, κι όχι αυτό που αποφασίστηκε να συμβεί με την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρουμε σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η τιμωρία για την αρκετά επικίνδυνη κίνηση του Marc Marquez στο Algarve έπρεπε να λάβει χώρα, ανεξάρτητα με την άποψη του καθενός για την αυστηρότητα ή όχι αυτής.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter

F1RACINGNEWS