Η πίστα της Σιγκαπούρης παραμένει στη Formula 1 μέχρι το 2028

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης θα παραμείνει στο πρόγραμμα της Formula 1 μετά την ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το 2028.

Ο αγώνας στο λιμάνι της Σιγκαπούρης εισήλθε στο σπορ το 2008 στην πίστα της Marina Bay και αποτέλεσε μάλιστα τον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της Formula 1. Το μέλλον λοιπόν του αγώνα είναι πλέον ακόμα πιο ασφαλές μετά την ανανέωση του συμβολάιου για διεξαγωγή αγώνα έως το 2028.

Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicalli, δήλωσε με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου: ”Είμαι χαρούμενος που η Formula 1 θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Σιγκαπούρη για άλλα επτά χρόνια. Το Marina Bay Street Circuit φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της F1 το 2008 και η Σιγκαπούρη συνεχίζει να ενθουσιάζει τους οπαδούς, τις ομάδες και τους οδηγούς από τότε”.

Ο Domenicalli συμπλήρωσε λέγοντας πως αυτή η ανανέωση είναι μέρος του μεγάλου πλάνου που έχει το σπορ να επεκταθεί στην Ασιατική αγορά.

”Η Σιγκαπούρη κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στο ημερολόγιο της F1 και αυτή η επέκταση είναι μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσής μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα στην Ασία. Τα σχέδια που υπάρχουν για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αυτόυ του αγώνα είναι εντυπωσιακά και ευθυγραμμίζονται με τα σχέδιά μας να είναι το άθλημα καθαρό από ρύπους διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε την επιτυχημένη σχέση μας με το GP της Σιγκαπούρης και το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης καθώς η Formula 1 θα συνεχίσει να είναι μέρος αυτής της απίστευτης πόλης”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS