Η πίστα της Jeddah θα ταιριάζει πιο πολύ στη Mercedes παρά στη RedBull

Kαι οι δυο διεκδικήτριες ομάδες πιστεύουν πως η νέα πίστα της Jeddah είναι πιθανότερο να ταιριάζει περισσότερο στην Μercedes παρά στη RedBull.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο επρόκειτο να διεξαχθεί για πρώτη φορα το Grand Prix της Jeddaη στην Σαουδική Αραβία. Υπολογίζεται ότι η μέση ωριαία ταχ΄υτητα θα ξεπεράσει τα 250km, ενώ τα μονοθέσια θα ΄ξεπεράσουν τα 322km τελική ταχύτητα.

Βαδίζοντας προς τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν η Mercedes βρίσκεται πέντε βαθμούς μπροστά από την RedBull στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών ενώ στο αντίστοιχο των οδηγών ο Verstappen βρίσκεται οχτώ βαθμούς μπροστά από τον Hamilton.

O αγωνιστικός διευθυντής της RedBull, Christian Horner, προβλέπει μια πολύ στενή μάχη στους εναπομείναντες αγώνες.

”Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ κλειστή μάχη”, είπε. ”Η επόμενη πίστα αναμφισβήτητα θα ευνοήσει τη Mercedes. Στο Άμπου Ντάμπι, με τις τροποποιήσεις που έγιναν εκεί, ποιος ξέρει τι θα συμβεί. ”Αλλά γενικά τα πράγματα ήταν απίστευτα σφιχτά από την αρχή της χρονιάς. Πηγαίνουμε σε αυτούς τους δύο τελευταίους αγώνες με οκτώ βαθμούς προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ μειώσαμε και τη διαφορά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στους πέντε βαθμούς. Οπότε και οι δύο είμαστε έτοιμοι για την τελική μάχη.”

Jeddah

Από την άλλη πλευρά αυτήν της Mercedes μίλησε ο Andrew Solvin για το τι πιστεύει για την νέα πίστα και πως θα προετοιμαστεί η ομάδα για να πάρει τα μέγιστα από αυτόν τον πολύ σημανικό αγώνα.

Ο Andrew Solvin υπέθυνος μηχανολογίας της πίστας δήλωσε: ”Για δευτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο η πίστα θα είναι εντε΄λώς άγνωστη για εμάς αλλά και για όλες τι ομάδες. Αν κοιτάξουμε την πίστα στη Σαουδική Αραβία, νομίζω ότι μας ταιριάζει. Για τον Lewis, έχουμε διαθέσιμο τον πιο ισχυρό και φρέσκο κινητήρα, οπότε αυτό θα του δώσει μια επιπλέον ώθηση”.

Ωστόσο, ο Shovlin επεσήμανε ότι η ομάδα έχει εκπλαγεί από την απόδοση της αντιπάλου τους, RedBull, σε προηγούμενους αγώνες φέτος.
Jeddah

”Η πίστα πιστεύω να ταιριάζει στο μονοθέσιο μας, αλλά τότε μάλλον θα το λέγαμε αυτό και για το Austin”, είπε. ”Eνώ νιώθαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τον αγώνα και να κερδίσουμε τη Red Bull τελικά εκείνοι είχαν το πλεονέκτημα. Επομένως, πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί και εγκρατείς και να μην πηγαίνουμε σε έναν αγώνα πιστεύοντας ότι όλα θα πάνε όπως τα έχουμε φανταστεί. Αυτό που πρέπει να πράξουμε τώρα είναι να βρόυμε το κατάλληλο στήσιμο για τον αγώνα και πως να πάρουμε το μέγιστο από τα ελαστικά.”

Ο Sholvin είπε τέλος πως οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές θα είναι ζωτικής σημασίας για να λάβει η ομάδα όσες περισσότερες πληροφορίες μπορέι για το μονοθέσιο.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS