Η πίστα της Βαρκελώνης παραμένει στη Formula 1 μέχρι το 2026

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι η πίστα της Βαρκελώνης θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι και το 2026, μετά την ανανέωση του συμβολαίου της.

Η πίστα του Montmelo διοργανώνει το Ισπανικό Grand Prix από το 1991, και η Formula 1 το είχε προσθέσει στη λίστα για το 2022 για τις πίστες προς υπογραφή. Το σπορ είχε τονίσει ότι για την επέκταση της συνεργασίας έπρεπε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις στην πίστα για να συμφωνούν με τα τωρινά δεδομένα. Με την υπογραφή λοιπόν αυτή φαίνεται ΄ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε κοινή λύση.

Μαζί με την ανανέωση αυτή η πίστα της Βαρκελώνης θα συνεχίσει να φιλοξενεί τους αγώνες του MotoGP.

O CEO της Formula 1, Stefano Domenicalli, δήλωσε: Είμαστε πανευτυχής που επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία. «Θέλω να ευχαριστήσω τον διοργανωτή και τις αρχές για τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν τη Formula 1 στη Βαρκελώνη, με βελτιώσεις που θα γίνουν στην πίστα και τις εγκαταστάσεις, ώστε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και στο μακρινό μέλλον. «Οι ομάδες και οι οδηγοί πάντα ανυπομονούν να αγωνιστούν στην πίστα και να επισκεφθούν τη Βαρκελώνη και οι Ισπανοί οπαδοί θα συνεχίσουν να βλέπουν τους εθνικούς τους ήρωες, Fernando Alonso και Carlos Sainz από κοντά».

O πρόεδρος της πίστας της Bαρκελώνης, Roger Torrent, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την ανανέωση αυτής της σύμβασης, η οποία περιλαμβάνει μια ρήτρα αμοιβαίας δέσμευσης που θα μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το Circuit Barcelona-Catalunya σε πρότυπο και παγκόσμιο σημείο αναφοράς της βιωσιμότητας που εφαρμόζεται σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις. «Θέλουμε πίστα να γίνει εκφραστής της πράσινης ανάπτυξης και της προσαρμογής των υποδομών στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Ο κυβερνήτης της Καταλονίας δήλωσε επίσης πως η διοργάνωση του αγώνα κοστίζει στην τοπική κοινωνία γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ, και η πόλη είναι προορισμός πολλών οπαδών του σπορ εκείνη την περίοδο. Ο επόμενος αγώνας στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί στις 20 με 22 Μαίου όπως είχε απο πριν προγραμματιστεί.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS