Η Petronas και η Mercedes διαψεύδουν τα δημοσιεύματα για διακοπή της συνεργασίας τους

Η Mercedes διέψευσε ότι η Petronas θα αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του χορηγού τίτλου της ομάδας της Formula 1.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έδειχναν ότι η Petronas, σε συνδυασμό με τη μείωση των άλλων χορηγικών προγραμμάτων της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα τερμάτιζε ή θα περιόριζε τη συνεργασία της με την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της F1,Mercedes, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σαουδαραβικός κολοσσός Aramco θα ήταν ο αντικαταστάτης.

Αλλά αυτές οι αναφορές είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς η Petronas, που ανήκει στην κυβέρνηση της Μαλαισίας, έχει μια συμφωνία για την υποστήριξη της Mercedes, η οποία φέρεται να έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Οι συνέταιροι εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα: “Η Petronas και η Mercedes είναι συνέταιροι από το 2010 σε μια συνεργατική μακροχρόνια σχέση που είναι αμοιβαία επωφελής και για τα δύο μέρη.

“Πέρυσι, επεκτείναμε τη συνεργασία μας για έναν ακόμη πολυετή κύκλο και είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για την παροχή πρωτοποριακών επιδόσεων”

Μια σύντομη διάψευση οποιασδήποτε αλλαγής στη συνεργασία μεταξύ της Petronas και της Mercedes, η οποία χρονολογείται από τότε που τα Silver Arrows αναβίωσαν για την έναρξη της σεζόν 2010 της F1 με τους Nico Rosberg και Michael Schumacher.

Η εταιρεία πετρελαιοειδών, που είναι επίσης τεχνολογικός εταίρος, συμμετείχε επίσης στην κυρίαρχη πορεία της Mercedes με επτά συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών της F1, καθώς και στους έξι παγκόσμιους τίτλους που κατέκτησε o Lewis Hamilton με τη γερμανική ομάδα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS