Η νίκη με την Ferrari στην Monza ξεπερνά όλα τα όνειρα μου – Leclerc

Ο Charles Leclerc λέει ότι κερδίζοντας το Ιταλικό Grand Prix για την Ferrari έχει ξεπεράσει όλα τα όνειρα που είχε ως παιδί.

Ο Leclerc αντιστάθηκε στην τεράστια πίεση που δέχτηκε από τις Mercedes. Και πέτυχε την πρώτη νίκη για την Ferrari στο σπίτι της μετά την νίκη του Fernando Alonso το 2010.

Ο Μονεγάσκος οδηγός  λέει ότι ένοιωσε τεράστια πίεση προσπαθώντας  να κατακτήσει μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Ferrari. Αλλά αποκάλυψε και την χαρά που ένιωσε για το επίτευγμα του.

“Ένοιωθα εκπληκτικά και στο βάθρο επίσης” είπε ο Leclerc.

“Είναι πέρα από όλα τα όνειρα που είχα ως παιδί. Να δω τόσους πολλούς ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν για μία ομάδα, να τραγουδούν όλοι μαζί, είναι εκπληκτικό.”

“Είναι πάντα ευκολότερη η κατάσταση όταν έχεις δύο αυτοκίνητα αντί για ένα. Αλλά προφανώς ο Seb εχθές ήταν πολύ άτυχος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερος στους επόμενους αγώνες.”

“Συνήθως εστιάζω μόνο στην δουλειά που πρέπει να κάνω στο αυτοκίνητο, που συνήθως είναι πιο επιτυχημένη και λειτουργεί καλύτερα. Αλλά, από την Τετάρτη, βλέποντας την υποστήριξη που είχαμε, ήταν απλά απίστευτα.”

“Το μόνο πράγμα που ήθελα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν να κερδίσω μπροστά στα άτομα που μας υποστήριζαν, για την ομάδα. Οπότε ήταν πολύ δύσκολο επειδή κατά την διάρκεια του αγώνα σκεφτόμουν αυτή την νίκη. Το ποσό πολλά θα σημαίνει σε όλους τους οπαδούς εδώ.”

“Οπότε αυτό πρόσθετε μία μικρή πίεση και όπως εξήγησα νωρίτερα είχα αρκετή πίεση από τον πρώτο γύρο μέχρι τους τελευταίους.”

Ο Leclerc ακόμα αποκάλυψε ότι το βρήκε δύσκολο να συγκεντρωθεί στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Εν μέσω των αυξανόμενων εορτασμών του πλήθους.

“Πότε δεν είχα βρεθεί στο βάθρο με τόσους πολλούς ανθρώπους από κάτω” εξήγησε ο Leclerc.

“Και το να βλέπω όλη την ευθεία γεμάτη ανθρώπους κατά 99% στα κόκκινα ήταν υπέροχο.  Το να τους ακούω να ζητωκραυγάζουν και να τραγουδάνε με γέμισε πολλά αισθήματα.”

“Στους τελευταίους δύο γύρους άρχισα να βλέπω στην μεγάλη κερκίδα ότι υπήρχε μεγάλη αναταραχή, ότι όλοι οι οπαδοί χοροπηδουσαν και έτσι είπα στον εαυτό μου. Σταμάτα να κοιτάζεις την εξέδρα και κοίτα την πίστα. Συγκεντρώσου σε αυτό που κανείς σαν οδηγός και μετά θα διασκεδάσεις με ότι υπάρχει έξω’.”

“Αλλά ήταν πολύ δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος στην οδήγηση, βλέποντας πόσο μεγάλη κίνηση υπήρχε έξω στην κερκίδα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS