Η Mercedes εξηγεί το λάθος που κατέστρεψε τον αγώνα του Lewis Hamilton.

Η ομάδα της Mercedes εξήγησε το λάθος στο ιταλικό Grand Prix. Αφού ο Lewis Hamilton έλαβε ποινή για είσοδο στο pitlane ενώ ήταν κλειστό.

Ο Χάμιλτον μπήκε στα pits αφού έχασε τις πινακίδες που έδειχναν ότι το pitlane είχε κλείσει. Οδηγώντας τους αγωνοδίκες σε έρευνα.

Τιμωρώντας τον τελικά με ποινή 10 δευτερολέπτων. Μετά την επανεκκίνηση του αγώνα λόγω του τρακαρίσματος του Charles Leclerc.

Ο επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, εξήγησε ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να δει ότι το pitlane ήταν κλειστό από το pitwall και ότι υπήρχε κόκκινο φως στην είσοδο των pits.

“Ήταν μια παράξενη ακολουθία γεγονότων που ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε εντοπίσει νωρίτερα”, είπε ο Wolff.

“Ένα από τα αυτοκίνητα της Haas ήταν σταθμευμένο στα δεξιά, κοντά στην είσοδο, στο εσωτερικό της Parabolica. Υπήρχε ένα κίτρινο φως. 11 δευτερόλεπτα αργότερα, το αυτοκίνητο ασφαλείας ξεκίνησε.

“Υπήρξε σύγχυση”.

“Δεν μπορούμε να δούμε τα σημάδια. Ήταν απλώς μια σειρά γεγονότων που έθεσε τον Lewis εκτός αγώνα. Δεν είμαι χαρούμενος, αλλά πρέπει να το δεχτούμε”.

O Lewis Hamilton παραδέχτηκε μετά τον αγώνα πως δεν μπορούσε να δει τις πινακίδες που δήλωναν πως το pitlane είναι κλειστό.

“Ειλικρινά δεν είδα τις πινακίδες. Επομένως αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό”, είπε ο Hamilton.

“Ευτυχώς ο Max (Verstappen) δεν κατάφερε να σημειώσει βαθμούς. Οπότε τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλη η απώλεια σήμερα”.

Ο Toto Wolff συνέχισε λέγοντας πως ο μόνος τρόπος που είχε η ομάδα για να δει αν ήταν κλειστό το pitlane ήταν η τέταρτη σελίδα των χρονομετρήσεων της FIA.

Παρόλα αυτά ανέφερε πως κανείς δεν κοιτάζει αυτές τις πληροφορίες όταν ανακοινώνεται το safety car. Πώς ο οδηγός έρχεται για pit-stop και “όλα είναι εστιασμένα γύρω από αυτό”.

”Ήμασταν άτυχοι. Ήταν μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση να κλείσουν το pitlane”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

F1RACINGNEWS