WRC

Η Μ-Sport δεν προτίθεται να σταματήσει από το WRC 

Παρά τις δυσκολίες η M-Sport σκοπεύει να συνεχίσει να τρέχει στο WRC, και θα κάνει “ότι μπορεί για να βρει τον τρόπο”, σύμφωνα με τον Malcolm Wilson. 

Η φετινή σεζόν για την M-Sport ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και ελπίδες πως τελικά θα καταφέρει να σταθεί εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία της Toyota Gazoo Racing. Μετά την νίκη του Ott Tanak στην Σουηδία και κυρίως μετά το ράλλυ Κροατίας φάνηκε πως οι Βρετανοί κατέβασαν διακόπτες, βυθιζόμενοι στη μετριότητα αντιμέτωπη καθημερινά με τα προβλήματα αξιοπιστίας του Ford Puma WRC. 

Μετά τη φτωχή συγκομιδή βαθμών στο ΕΚΟ Ράλλυ Acropolis, άρχισαν οι ψίθυροι για το μέλλον της M-Sport στο WRC. Αφορμή αποτέλεσε μια συνέντευξη του Pierre-Louis Loubet σε Γαλλικά ΜΜΕ, και ανέφερε πως η ομάδα θα μπορούσε να απουσιάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2024. Το άρθρο αυτό χαρακτηρίστηκε ως “fake news” και στην συνέχεια κατέβηκε. 

“Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε έναν τρόπο να παραμείνουμε στο υψηλότερο επίπεδο”, ανέφερε αρχικά ο Malcolm Wilson και συνέχισε: 

“Έχουμε μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων και ένα σπουδαίο αυτοκίνητο. Είχαμε μια απαίσια χρονιά και δεν ξέρω γιατί. Νομίζω πως όλοι έχουν αυτές τις δυσλειτουργίες” 

“Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην Formula 1 και να δείτε που ήταν για παράδειγμα η Williams και η McLaren. Όλα τα συστατικά και οι πόροι είναι ακόμη εκεί για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε”. 

Ο ανταγωνισμός ως ημι-εργοστασιακή ομάδα, με λιγότερους πόρους από την Toyota και την Hyundai φέρνει προκλήσεις κάθε χρόνο για την εξασφάλιση του αναγκαίου μπάτζετ. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως η M-Sport είναι παρούσα στο WRC από το 1997. 

Το επιχειρηματικό μόντελο της M-Sport βασίζεται στην πώληση αυτοκινήτων σε πελάτες. Μέχρι στιγμής έχει δώσει μόλις δύο, εκ των οποίων το ένα στον δικό μας Ιορδάνη Σερδερίδη.

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο διευθυντής της ομάδας Richard Millener 

“Δεν νομίζω ότι μίλησε (σ.σ ο Pierre-Louis Loubet), με αυτόν τον τύπο (τον δημοσιογράφο) και αυτό με μπερδεύει” 

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τόσο δραματικό. Το γεγονός πως το άρθρο κατέβηκε αποδεικνύει πως η είδηση δεν ήταν αληθινή. Είχε ξεφύγει από τα συμφραζόμενα και ελπίζουμε πως καταφέραμε να το περιορίσουμε”. 

“Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει πως κάθε χρόνο υπάρχουν προκλήσεις για να βρεθεί το ανάλογο μπάτζετ να συνεχίσουμε, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση για να σταματήσουμε αυτή τη στιγμή”. 

“Ο Malcolm (Wilson), δεν έχει πρόθεση να σταματήσει ούτε κι εγώ. Απασχολούμε 100 άτομα στην ομάδα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για διασφαλίσουμε πως θα είμαστε εδώ”. 

“Ναι δεν ξέρουμε την σύνθεση των οδηγών για τη νέα χρονιά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον Ott (Tanak) στην ομάδα και αυτό είναι ένα σημαντικό εγχείρημα. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.

 

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!