Η Honda θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη στη Red Bull ως το 2025

Η Honda θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη για τους κινητήρες της Red Bull στη Formula 1 μέχρι το τέλος του 2025, μετά την υπογραφή νέας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά την απόφαση της Honda να αποχωρήσει από την F1 στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, ο Ιάπωνας κατασκευαστής συμφώνησε να βοηθήσει στην κατασκευή και λειτουργία των μονάδων ισχύος της, παρά το γεγονός ότι η Red Bull είχε μισθώσει την ΠΕ.

Αρχικά προβλεπόταν ότι αυτό θα γινόταν για τη φετινή σεζόν, ενώ στη συνέχεια η Red Bull θα αναλάμβανε τη λειτουργία της και θα τη διηύθυνε από το δικό της τμήμα κινητήριων συστημάτων.

Όμως, με την εστίαση της Red Bull στο Milton Keynes να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο σχέδιο κινητήρα του 2026, το οποίο είναι πιθανό να γίνει με την Porsche, η αλλαγή σχεδίων τροφοδότησε τις συζητήσεις για την επέκταση της συμφωνίας με τη Honda μέχρι το τέλος του 2025. Αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί επίσημα.

Αυτό σημαίνει ότι η Honda Racing Corporation (HRC), η οποία διαχειρίζεται τις δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας, θα συνεργαστεί με τη Red Bull μέχρι το τέλος του 2025 για τους κινητήρες της F1.

Αυτό είναι σημαντικό για τη Red Bull, διότι σημαίνει ότι η Red Bull Powertrains θα χαρακτηριστεί επίσημα ως νεοεισερχόμενος από το 2026, οπότε μπορεί να λάβει παραχωρήσεις.

Η Honda είναι σε θέση να συνεχίσει να αφιερώνει πόρους στο έργο της μονάδας ισχύος της F1 λόγω του παγώματος του κινητήρα που ισχύει, το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναλάβει καμία δαπανηρή ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας με τη Honda: “Η συνεργασία της Red Bull με τη Honda ήταν απίστευτα επιτυχημένη και είμαστε ευτυχείς που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εποχής των κανονισμών ισχύος της FIA το 2025”

Ο Koji Watanabe, πρόεδρος της HRC, πρόσθεσε: “Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Red Bull Powertrains στη Formula 1 μέσω της HRC, μετά το αίτημα της Red Bull για επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας μας, το οποίο η HRC μπορεί να ικανοποιήσει με τους υπάρχοντες πόρους της.

“Για άλλη μια φορά, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την ανάπτυξη των τεχνολογιών και του ανθρώπινου δυναμικού μας”

Η επέκταση της συμμετοχής της Honda καθιστά επίσης πιθανό ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο branding για τον Ιάπωνα κατασκευαστή στα αυτοκίνητα της Red Bull και του AlphaTauri από το 2023. Αυτή τη σεζόν η σήμανση ήταν εξ ολοκλήρου HRC.

Μιλώντας στο Motorsport. com τον περασμένο μήνα σχετικά με μια πιο εμφανή παρουσία της Honda, ο Watanabe δήλωσε: “Πρέπει να αποφασίσουμε για την επόμενη σεζόν, αλλά προσωπικά θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο τη Honda. … Έτσι ο συνδυασμός της Honda και της HRC”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS