Η γυναικεία παρουσία στα καρτ – Συνέντευξη με την Βασιλική Πολυχρονίδου

Είναι σπάνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό η γυναικεία παρουσία και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τους αγώνες καρτ. Ωστόσο συναντηθήκαμε με την Βασιλική Πολυχρονίδου, οδηγό της Cosmosrally η οποία μας έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη. 

Θέλοντας να μάθω περισσότερα για εκείνην ξεκινήσαμε την συζήτηση μας ρωτώντας την πόσο χρονών είναι αλλά και με τι άλλο ασχολείται αυτή την περίοδο, καθώς και πως αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα κατά κύριο λόγο ανδρικό άθλημα.

Είμαι 18 χρόνων και σπουδάζω επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων.”

Έχει να κάνει κυρίως με το άτομο και όχι με το φύλο. Η μόνη δυσκολία είναι η σωματική προσπάθεια η οποία δυσκολία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τακτική και μεθοδική άσκηση.

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην την ρωτήσω για την ομάδα που αγωνίζεται, για το προπονητή της. Αλλά και για την φετινή της σεζόν.

Τρέχω στην μεγαλύτερη ομάδα της Βόρειας Ελλάδος  την  Cosmosrally.”

Ο προπονητής μου είναι ο κύριος Γιώργος Κοσμόπουλος. Εξαιρετικός προπονητής και ανθρώπος με άφθονες γνώσεις στον αγωνιστικό χώρο καθώς υπήρξε αγωνιζόμενος τόσο στο καρτ όσο και στα Rally σε Πανελλήνιο και διεθνες επίπεδο.

Έμαθα πολλά πράγματα από όλα τα μέλη της ομάδας και ελπίζω να τα εφαρμόσω στους αγώνες που θα έρθουν.

Όταν την ρώτησα όμως για τον ποιον θεωρεί τον μεγαλύτερο της αντίπαλο,η απάντηση που έδωσε με άφησε με το στόμα ανοιχτό κυρίως λόγω της ωριμότητας της.

Ο εαυτός μου,γιατί πιστεύω ότι είναι δύσκολο να περιορίσει κάποιος τα λάθη που κάνει ο ίδιος.

Ακόμα δεδομένου ότι το καρτ θεωρείται ένα άθλημα με πολλά έξοδα. Ρωτήσαμε την Βασιλική πως διαχειρίζεται το συγκεκριμένο κόστος αλλά και αν έχει κάποια βοήθεια.

Όσο αφορά το κόστος με έχει βοηθήσει πολύ η ομάδα αλλά πάνω από όλα η μητέρα μου. Που με υποστηρίζει σε κάθε μου βήμα στον χώρο αυτό.

Ενώ δεν γινόταν να μην την ρωτήσουμε για το μέλλον της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποια μεγαλύτερη κατηγορία.

Εξαρτάται από την πρόοδο μου στο καρτ και από πιθανές μελλοντικές χορηγίες.

Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι θελω να τρεχω σε  αγώνες. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.”

Τελειώνοντας την συνέντευξη και επειδή το F1racingnews.gr είναι ένα Site που ασχολείται κυρίως με την Formula 1 δεν θα μπορουσαμε να μην την ρωτησουμε ποιος ειναι ο άγαπημενος της οδηγος.

Ο Kimi Raikkonen γιατί από μικρή θαύμαζα το οδηγικο του στυλ και τον αυθορμητισμό του.

Η ομάδα του F1racingnews.gr θέλει να ευχηθεί τα καλύτερα στην Βασιλική και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην αγωνιστική της καριέρα και όχι μόνο.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS