Η γέννηση του θρύλου Ayrton Senna

21 Μαρτίου του 1960 έλεγε το ημερολόγιο όταν άνοιγε τα μάτια του για πρώτη φορά στον κόσμο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο τεράστιος,ο θρύλος Ayrton Senna.

H ιστορία του Βραζιλιάνου στο σπορ γνωστή στο πέρασμα του χρόνου που απλά κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται στην επιφάνεια το γνωστό ερώτημα…

Ήταν ο Ayrton Senna ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών;

Το ερώτημα θα παραμένει αναπάντητο διότι για να χαρακτηριστεί ένας πιλότος κορυφαίος παίζουν ρόλο ασύμμετροι παράγοντες.

Δεν ξέρω εάν είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων αυτό που ξέρω όμως καλά γιατί το είδα με τα μάτια μου είναι ότι υπήρξε ο πιο εντυπωσιακός οδηγός όλων των εποχών.

Διαρκώς στο όριο, πέρναγε την οδήγηση σε άλλη διάσταση, ρισκάροντας να χάνει νίκες,poles και ταχύτερους γύρους για να πάει ακόμα πιο γρήγορα…

Αυτό που άφησε πίσω του με τον θάνατο του είναι αδιαμφισβήτητο.Ούτε οι 41 νίκες, ούτε τα 3 πρωταθλήματα, αλλά το όραμα όλων όσων στράφηκαν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για χάρη του..

Θεωρώ ότι αυτός ο μοναδικός γύρος στο Donington το 1993 είναι κάτι το οποίο στιγμάτισε την καριέρα του,εκπληκτικό μοναδικό κάτι που θα έκανε μονάχα αυτός..

Ayrton Senna ήσουν,είσαι και θα είσαι η πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές που δεν θα στερέψει ποτέ…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS