Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari κάνει αίτημα για την επαναξιολόγηση της ποινής του Sainz

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Frederic Vasseur, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα ζήτησε επανεξέταση της αμφιλεγόμενης ποινής του Carlos Sainz στο Grand Prix της Αυστραλίας του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ο Sainz τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων για την σύγκρουση που είχε με τον Fernando Alonso της Aston Martin στον 57ο γύρο του αγώνα.

Ο οδηγός της Ferrari κατετάγη 12ος στο τέλος, αφήνοντάς τον να νευριάζει στο ραδιόφωνο της ομάδας του και στις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα.

«Προτιμώ να μην μιλήσω τώρα», είπε ο Sainz στο Sky. «Ειλικρινά, είμαι πολύ απογοητευμένος και θα πω άσχημα πράγματα.»

«Είναι το πιο άδικο πέναλτι που έχω δει στη ζωή μου. Προτιμώ να κάνω μια συζήτηση μαζί τους και μετά να έρθω να μιλήσω μαζί σας γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το κάνω».

Σύμφωνα με τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της FIA, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να ζητήσουν δικαίωμα επανεξέτασης έως και 14 ημέρες μετά την απόφαση των αγωνοδικών, εάν «ανακαλυφθεί ένα σημαντικό και σχετικό νέο στοιχείο που δεν ήταν διαθέσιμο στα μέρη που ζητούσαν την επανεξέταση τη στιγμή της σχετικής απόφασης».

Η Ferrari έχει δύο βασικούς λόγους για το δικαίωμα της κριτικής.

Οι αγωνοδίκες δεν ερεύνησαν τη συντριβή του Logan Sargeant στο πίσω μέρος του Nyck de Vries στη στροφή 1.

Ενώ ο Pierre Gasly γλύτωσε από το πέναλτι, παρόλο που έστειλε τον συμπαίκτη του, Esteban Ocon, στον τοίχο – επίσης στον ίδιο γύρο.

Στην περίπτωση της Alpine, μπόρεσαν να συζητήσουν το περιστατικό με τους αγωνοδίκες μετά τον αγώνα, αλλά η Ferrari έλαβε την ποινή σχεδόν αμέσως, μη δίνοντας στον Sainz κάποια ευκαιρία να δηλώσει την αθωότητά του.

Μιλώντας σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης, ο Vasseur αποκάλυψε ότι η Ferrari θέλει να εξεταστεί ξανά η υπόθεση.

«Κάναμε την αίτηση για επανεξέταση της υπόθεσης», είπε. «Το στείλαμε σήμερα στη FIA.»

«Καθώς τα συζητάμε με τη FIA, δεν θέλω να συζητήσω με υπόλοιπους τις λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης. Το μόνο πράγμα είναι ότι για το συμβάν Ocon-Gasly, αλλά και για το συμβάν Sargeant-De Vries στην στροφή 1, η αντίδραση των αγωνοδίκων δεν ήταν η ίδια.»

«Η διαδικασία είναι ότι πρώτα θα ρίξουν μια ματιά στην αναφορά μας για να δουν αν μπορούν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση και μετά θα έχουμε μια δεύτερη ακρόαση για την ίδια την απόφαση

«Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι να έχουμε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, αλλά και για το καλό του αθλήματος – για να αποφύγουμε τέτοιου είδους αποφάσεις όταν έχεις τρεις υποθέσεις στην ίδια γωνία αλλά όχι την ίδια απόφαση».

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr