Η Ferrari είναι αισιόδοξη ότι εξάλειψε τις διαφορές από τους αντιπάλους της

Ο επικεφαλής της Ferrari Μattia Binotto είναι αισιόδοξος ότι η Scuderia έχει φτάσει σε απόδοση τους κινητήρες της Ηοnda και της Mercedes.

Το πάγωμα της εξέλιξης των μονάδων ισχύων μέχρι το 2025 έχει οδηγήσει όλους τους κατασκευαστές να ψάχνουν όση περισσότερη ιπποδύναμη μπορούν ώστε να αυξ΄ησουν την δύναμη του κινητήρα. Η Scuderia δούλεψε αρκετά πάνω στον κινητήρα της που θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πενταετία, και πιστεύει αρκετά στη δυναμική του. Ο Μattia Binotto δήλωσε ότι παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια φαινόταν η διαφορά του κινητήρα της Scuderia σε σχέση με τους αντιπάλους της φέτος μετά το τέλος των δοκιμών φαίνεται ότι έχει καλυφθεί η διαφορά.

«Γνωρίζοντας ότι από φέτος οι κινητήρες θα παγώσουν για τις επόμενες τέσσερις σεζόν, ήταν προφανώς σημαντικό να ξεκινήσουμε με μια μονάδα ισχύος που δεν θα είχε διαφορά στην απόδοση από τον ανταγωνισμό», εξήγησε.

«Στο τέλος της περασμένης σεζόν είχαμε μια διαφορά 20-25 ίππων, οπότε ο πρώτος στόχος ήταν να ακυρώσουμε αυτό το περιθώριο. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη σε θέση να καταλάβουμε ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα στην πίστα, καθώς οι μετρήσεις που λαμβάνουμε χρησιμοποιώντας το σύστημα GPS έχουν κάποια ακρίβεια, αλλά δεν είναι εξαιρετικά ακριβείς. Επηρεάζονται και από το βάρος του μονοθεσίου και χωρίς αυτά τα δεδομένα η εκτίμηση είναι δύσκολη.

«Όταν βρισκόμαστε σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, υπάρχουν στιγμές, όπως στις κατατακτήριες και στην έναρξη του αγώνα, όπου γνωρίζουμε το βάρος των μονοθέσιων των αντιπάλων. Αλλά κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αυτά τα δεδομένα προφανώς δεν είναι διαθέσιμα. «Έπειτα, υπάρχει και το slipstream, οπότε πρέπει να βρεις γύρους χωρίς εξωτερικές επιρροές».

Συμπληρώνοντας είπε: ”Στις χειμερινές δοκιμές από αυτά τα λίγα που είδαμε φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε στα επίπεδα των αντιπάλων μας και μπορεί και καλύτερα. Ε΄να πα΄ντως είναι σίγουρο, ότι δεν είμαστε πίσω τους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να περιμένουμε το αληθινό τεστ που είναι οι αγώνες στην πίστα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.

F1RACINGNEWS