ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari δίνει διευκρινήσεις για τη συνέντευξη του Mattia Binotto

Η Scuderia Ferrari έβγαλε ανακοίνωση, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Mattia Binotto για αποχώρηση της ομάδας από την F1.

Ο επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto σε δηλώσεις στη Βρετανική εφημερίδα “The Guardian” προειδοποίησε πως η Ferrari θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της F1, σε περίπτωση που μειωθεί το budget cap στα 145 εκατομμύρια στερλίνες Αγγλίας (167 εκατομμύρια ευρώ περίπου). Αυτή η δήλωση ήταν η αιτία να πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις.

Λίγες ώρες αργότερα η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρίνισε τι είπε ο διευθυντής της ομάδας στη συνέντευξη τύπου. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Mattia Binotto

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς είπε ο Mattia στη συνέντευξή του. Ποτέ δεν είπε ότι η Scuderia θα αποχωρήσει από τη Formula 1. Αντιθέτως, είπε ότι δεν θα ήθελε να μπούμε σε μια θέση που θα πρέπει να κοιτάζουμε νέες επιλογές για να αναπτύξουμε το αγωνιστικό μας DNA, παράλληλα με την ενασχόλησή μας με τη Formula 1, σε περίπτωση που το budget cap μειωνόταν σε μεγάλο βαθμό, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η παρεξήγηση έγινε στην αρχή, όταν ανέβηκε το άρθρο με την πρώτη επικεφαλίδα, η οποία αμέσως διορθώθηκε.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.