Η επιδιόρθωση των φρένων της McLaren είναι προσωρινή λύση για να βρεθεί ο ρυθμός

Ο Andreas Seidl χαρακτήρισε τους νέους αγωγούς φρένων της McLaren ως μια “προσωρινή λύση” για την επίλυση του προβλήματος υπερθέρμανσης που ταλαιπώρησε τις δοκιμές της ομάδας πριν από την έναρξη της σεζόν F1 στο Μπαχρέιν.

Η McLaren ξεκίνησε με επιτυχία τις δοκιμές στη Βαρκελώνη πριν αντιμετωπίσει προβλήματα ψύξης των φρένων στο Μπαχρέιν, τα οποία περιόρισαν σημαντικά τη λειτουργία της ομάδας.

Νέοι αγωγοί φρένων τοποθετήθηκαν στο MCL36 για τον αγώνα της έναρξης της σεζόν, αλλά ο Seidl εξήγησε ότι αυτό “σίγουρα δεν είναι η τελική λύση”.

“Προφανώς, οι αγωγοί φρένων είναι αρκετά πολύπλοκα μέρη, αν κοιτάξετε ολόκληρο το μονοθέσιο της Formula 1, οπότε ήταν ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο για να φέρουμε μια ενδιάμεση λύση εδώ”, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας της McLaren, Seidl.

“Σίγουρα δεν είναι η τελική ιδανική λύση, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε.

“Το εργοστάσιο έδωσε τα πάντα τις τελευταίες επτά, οκτώ ημέρες για να μας δώσει τις λύσεις που έχουμε τώρα στα μονοθέσια και τις οποίες πρέπει να αξιολογήσουμε.

“Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία, να ξαναβρούμε το ρυθμό μας, τον οποίο χάσαμε λίγο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών, και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε από εκεί και πέρα.

“Πρέπει ακόμη να προσδιορίσουμε ποσοτικά πώς μπορούμε να εκτελέσουμε αυτή την προσωρινή λύση, οπότε είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το κόστος απόδοσης”

Η McLaren ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του Grand Prix του Μπαχρέιν με τον Lando Norris στην P11 και τον Daniel Ricciardo στην 18η θέση, με τον τελευταίο να περιορίζεται σε μόλις 12 γύρους μετά από διαρροή νερού.

Παρά το σχόλιό του ότι η επιδιόρθωση της ψύξης είναι μόνο μια “προσωρινή λύση”, ο Seidl είναι βέβαιος ότι η ομάδα δεν θα δει επανάληψη του προβλήματος αυτή τη σεζόν.

“Το πιο σημαντικό ήταν να καταλάβουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την περασμένη εβδομάδα πού ήταν το πρόβλημα”, πρόσθεσε ο Seidl.

“Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρκετά γρήγορα εντός της ομάδας και τώρα πρόκειται να το διορθώσουμε.

“Έχουμε μια προσωρινή λύση διαθέσιμη για εδώ, έτσι πήραμε στο αυτοκίνητο ό,τι ήταν δυνατό στο χρόνο που ήταν διαθέσιμος και είμαι σίγουρος, με τα βήματα που έχουμε εφαρμόσει τώρα, ότι το θέμα έχει λυθεί. “

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.….

F1RACINGNEWS