Η Citroen αποκάλυψε τα πλάνα της στην WRC 2 για το 2023

Με ναυαρχίδα τον Yohan Rossel θα πορευθεί και το 2023 η Citroen στην μεσαία κατηγορία. Ποιοι οδηγοί θα την πλαισιώσουν.

Ο Yohan Rossel έχει μια ανοδική πορεία ήδη από το 2021. Κατέκτησε τον τίτλο στην WRC 3 εκείνη τη χρονιά και μέτρησε δύο νίκες σε Κροατία και Πορτογαλία φέτος. Παρότι τερμάτισε τέταρτος στην βαθμολογία θα παραμείνει στην Citroen και το 2023.

Ο Rossel θα τρέξει σε οκτώ αγώνες, αρχής γενομένης από το Monte-Carlo (19-22/1). Επιπλέον θα συμμετάσχει και στα ράλι Κροατίας,Πορτογαλίας,Σαρδηνίας,Εσθονίας,Χιλής και Κεντρικής Ευρώπης.

Μπορεί όμως να υποστηρίζεται από την Citroen, το αυτοκίνητο του θα συντηρηθεί από την ιδιωτική PH Sport. Ένα παρόμοιο αυτοκίνητο θα ετοιμάσει η PG Sport για μια άλλη καραβάνα του WRC, τον Stephane Lefebvre, με τον Γάλλο να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες.

Το γαλλικό δίδυμο, έρχεται να συμπληρώσει ο ταλαντούχος Ισπανός Alejandro Cachon, ο οποίος θα τρέξει σε επτά αγώνες στη σεζόν. Ξεκίνησε να τρέχει σε πλήρη εμπλοκή φέτος, έχοντας σωρεία βάθρων σε αγώνες στην πατρίδα του.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS