Formula 1

Η Audi και επίσημα στην F1 το 2026

Ένα από τα κρυμμένα μυστικά της F1 επιβεβαιώθηκε επιτέλους και επίσημα, καθώς η Audi θα κάνει την εμφάνισή της στην F1 το 2026 ως προμηθευτής μονάδας ισχύος.

Ο γερμανικός κατασκευαστικός γίγαντας, ο οποίος έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία στα σπορ αυτοκίνητα όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως στο Le Mans, φημολογείται εδώ και καιρό ότι θα συμμετάσχει στην F1.

Η πρόσφατη επιβεβαίωση των νέων κανονισμών για τις μονάδες ισχύος για το 2026 επέτρεψε στην Audi να δηλώσει επίσημα σε συνέντευξη Τύπου στην πίστα Spa-Francorchamps πριν από το Grand Prix του Βελγίου αυτό το Σαββατοκύριακο ότι θα μπει στην F1 σε τέσσερα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω την Audi στη Formula 1, μια εμβληματική μάρκα αυτοκινήτου, πρωτοπόρο και τεχνολογικά καινοτόμο.

“Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το άθλημά μας που αναδεικνύει την τεράστια δύναμη που έχουμε ως μια παγκόσμια πλατφόρμα που συνεχίζει να αναπτύσσεται.

“Είναι επίσης μια μεγάλη αναγνώριση ότι η μετάβασή μας σε υβριδικούς κινητήρες με βιώσιμο καύσιμο το 2026 είναι μια μελλοντική λύση για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

“Όλοι ανυπομονούμε να δούμε το λογότυπο της Audi στο grid και θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες από αυτούς σχετικά με τα σχέδιά τους εν ευθέτω χρόνω”

Η Audi έχει συνδεθεί στενά με την ομάδα Sauber που σήμερα αγωνίζεται ως Alfa Romeo, αλλά ο Markus Duesmann, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AUDI AG, δεν θέλησε να μιλήσει για έναν πιθανό συνεργάτη στο πλαίσιο.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο κατασκευαστής δήλωσε: “Η Audi θα ανακοινώσει την απόφαση σχετικά με την ομάδα με την οποία θα παραταχθεί το 2026 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”

Ο Duesmann πρόσθεσε: “Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA της Audi.

“Η Formula 1 είναι ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο στάδιο για τη μάρκα μας και ένα εξαιρετικά απαιτητικό εργαστήριο ανάπτυξης. Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ανταγωνισμού αποτελεί πάντα μοχλό καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στη βιομηχανία μας.

“Με τους νέους κανόνες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εμπλακούμε. Εξάλλου, η Formula 1 και η Audi επιδιώκουν σαφείς στόχους βιωσιμότητας”

Οι νέοι κανονισμοί των μονάδων ισχύος θα προβλέπουν μεγαλύτερο ηλεκτρικό στοιχείο καθώς και τη χρήση πλήρως βιώσιμων καυσίμων και αυτές οι αλλαγές είναι που επέτρεψαν στην Audi να προβεί στην ανακοίνωσή της.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα τεχνολογικά άλματα που πραγματοποιεί η σειρά προς τη βιωσιμότητα το 2026, μπορούμε να μιλάμε για μια νέα Formula 1”, δήλωσε ο Oliver Hoffmann, μέλος του Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης.

“Η Formula 1 μεταμορφώνεται και η Audi θέλει να υποστηρίξει ενεργά αυτό το ταξίδι. Μια στενή σύνδεση μεταξύ του έργου μας για τη Formula 1 και του τμήματος Τεχνικής Ανάπτυξης της AUDI AG θα επιτρέψει συνέργειες. “

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.