Η ασφάλεια στους αγώνες θεωρείται δεδομένη και από τους οδηγούς – Norris

O rookie της McLaren Lando Norris πιστεύει ότι ακόμα και οι οδηγοί της Formula 1 θεωρούν το επίπεδο ασφάλειας στα Motorsport “δεδομένο”. Δήλωσε ότι ο θάνατος του Anthoine Hubert τον ταρακούνησε αρκετά.

Ο Hubert έχασε την ζωή σε ατύχημα στο Spa σε αγώνα της Formula 2. Ένα ατύχημα που άφησε και τον Juan Manuel Correa με σοβαρούς τραυματισμούς.

Το ατύχημα έγινε μία μέρα πριν το Βελγικό Grand Prix και μερικοί οδηγοί ήταν εμφανώς στρεσαρισμένοι. Ειδικά οι παιδικοί φίλοι του Hubert, Pierre Gasly και Charles Leclerc.

O Norris είπε: “Με ταρακούνησε αρκετά επειδή σκέφτομαι και εμάς ως οδηγούς, το θεωρούμε δεδομένο κάποιες στιγμές. Αυτό που κάνουμε, το ποσό ασφαλές τα πράγματα είναι, το πως μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλα ατυχήματα και βγαίνουμε μια χαρά.  Αλλά τόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί και το αντίθετο.”

“Υποθέτω στο παρελθόν, ήταν κάτι περισσότερο από ένα αναμενόμενο και τακτικό φαινόμενο. Αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας.”

“Τα συλλυπητήρια μου σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του Antoine. Νοιώθω άσχημα, γνωρίζοντας ότι αγωνιζόμουν κάθε μέρα και ότι θα μπορούσε να είναι ο καθένας.”

“Δεν ήταν, αλλά θα μπορούσα να ήμουν εγώ την προηγούμενη χρονιά. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα που αρχίζουν και σε ταρακουνάνε.”

Ο Norris ακόμα συμπλήρωσε ότι κάποιοι οδηγοί ” το παίρνουν καλύτερα από κάποιους άλλους, αλλά εγώ δεν το πήρα πολύ καλά.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS