Η Alfa Romeo ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με την Sauber

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να τερματίσει τη σχέση της με τη Sauber στο τέλος του 2023, καθώς υπάρχουν φήμες για συνεργασία με την Audi.

Η Audi ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής στην πίστα Spa-Francorchamps ότι θα μπει στην F1 το 2026 ως προμηθευτής μονάδας ισχύος, αλλά κράτησε κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τον συνεργάτη της.

Εδώ και καιρό έχει προταθεί ότι η Audi θα ενώσει τις δυνάμεις της με τη Sauber, αποκτώντας ενδεχομένως ένα σημαντικό μερίδιο στην ομάδα με έδρα την Ελβετία.

Με τη συμφωνία να είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος του έτους, η Alfa Romeo δήλωσε τώρα την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη συμφωνία της με τη Sauber.

Ο ιταλικός κατασκευαστής επιβεβαίωσε στα τέλη Ιουλίου ότι ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Sauber για το 2023.

Όμως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος Stellantis, στον οποίο ανήκει η Alfa Romeo, αναφέρεται: “Η Alfa Romeo ανακοινώνει ότι η συνεργασία της με τη Sauber Motorsport θα λήξει στο τέλος του 2023.

“Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την επιστροφή της στην F1 το 2017 με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και τον Ιούλιο του 2022 ανακοίνωσε την απόφασή της να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Sauber και για το 2023, δεδομένων των πολλά υποσχόμενων αποτελεσμάτων του πρώτου μισού της σεζόν, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων, μάρκετινγκ όσο και θετικής συνεργασίας με την ομάδα.

“Δεδομένου ότι η οικονομική και βιομηχανική ανάκαμψη της μάρκας θα επιτευχθεί το 2022, η Alfa Romeo θα αξιολογήσει τώρα τις πολλές ευκαιρίες που βρίσκονται στο τραπέζι και θα αποφασίσει ποια θα είναι η καλύτερη για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής και της τοποθέτησης του brand”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS