GVR: Έναρξη της σεζόν με ‘ανεπίσημο’ νικητή τον Νίκο Σπαθή
Το GVR e-sports επέστρεψε για την νέα σεζόν, ανανεωμένο με νέα πρόσωπα, έτοιμο να προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις που θα καθηλώσουν το φίλαθλο κοινό.
Ο λόγος για τον 1ο αγώνα της φετινής σεζόν, έναν ανεπίσημο φιλικό αγώνα όπου οι οδηγοί τέσταραν τις δυνάμεις τους μετά από 3 μήνες αγωνιστικής απραξίας, ώστε να βρουν εκ νέου τα πατήματά τους.
Φυσικά, το θέαμα ήταν πλούσιο, ανάλογο δηλαδή των απαιτήσεων και των προσδοκιών του GVR e-sports, του καλύτερου e-sports πρωταθλήματος F1 στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Σπαθής, νικητής στον αγώνα της Αμερικής για την Ayrton Senna League στην 1η σεζόν του GVR e-sports (την ανασκόπηση του εν λόγω αγώνα θα την διαβάσετε εδώ, ενώ μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ), κυριάρχησε στους δρόμους του Silverstone κατακτώντας την pole position αλλά και την νίκη.
Πλησίον του στο βάθρο ανέβηκε ο Δημήτρης Σταυρούλης σε μία εξαιρετική εμφάνιση με τα χρώματα της Williams.
Το “χάλκινο” μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Μαυρίδης, με τον οδηγό της McLaren να μοιάζει πολλά υποσχόμενος φέτος.

Κατατακτήριες – Pole position για τον Νίκο Σπαθή
Πρωτού αποχωρήσει από το περσινό πρωτάθλημα, λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ο Νίκος Σπαθής φρόντισε να αφήσει το στίγμα του με μία κυριαρχική εμφάνιση στην πίστα των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά την πολύμηνη απουσία του από το κόκπιτ ενός μονοθεσίου ο οδηγός της Alpine, πλέον, δεν έδειξε ίχνος “σκουριάς” αφού κατάφερε να μετουσιώσει τα πρώτα του χιλιόμετρα στο Silverstone σε pole position.
Παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση, οι Κώστας Μαυράδας, Δημήτρης Σταυρούλης, Χρήστος Παπαχρήστος και Μικέλε Λάχα δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν τον Νίκο Σπαθή, ο χρόνος του οποίου, 1:27.325, τον άφησε 6 ολόκληρα δέκατα μπροστά από τον 2ο Μικέλε Λάχα. Φυσικά, σημειώνουμε την πολύ καλή εμφάνιση του Χρήστου Αθανασίου στην 5η θέση, καθώς και το πολύ καλό πλασάρισμα στην 6η θέση του Γιώργου Μαυρίδη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων


Αγώνας
Εξαιρετικό θέαμα παρακολουθήσαμε και στον αγώνα. Ο Νίκος Σπαθής έκανε εξαιρετική εκκίνηση και ξέφυγε αμέσως από τον 2ο. Ο Μικέλε Λάχα ήταν ο μεγάλος χαμένος της εκκίνησης, ωστόσο ο οδηγός της Alfa Romeo κατάφερε να ανακτήσει μερικές χαμμένες θέσεις κατά την διάρκεια του αγώνα. Τα περισσότερα highlights προσέφεραν οι Βαγγέλης Λάκατζης και Νίκος Φάφαλης. Οι δύο οδηγοί εμπλέκονταν διαρκώς σε μάχες με άλλους οδηγούς, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη, Δημήτρη Ακρίβου.
Το αυτοκίνητο ασφαλείας, λίγους γύρους πριν το τέλος δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Νίκο Σπαθή, ο οποίος “καθάρισε” τον Δημήτρη Σταυρούλη με συνοπτικές διαδικασίες στην επανεκκίνηση, κατακτώντας έτσι την νίκη, η οποία συνοδεύτηκε από μία συνολικά κυριαρχική εμφάνιση. Οι οδηγοί εν συνόλω προσέφεραν πλούσιο θέαμα και κυρίως καθαρό θέαμα, δείχνοντας ότι η τρίμηνη απραξία δεν τους έχει στοιχίσει στο ελάχιστο. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Μαυρίδη και την 3η θέση που κατέκτησε, τον Δημήτρη Σταυρούλη και τον Νίκο Φάφαλη για την εξαιρετική τους επίδοση και τις μάχες που προσέφεραν.

Ειδική αναφορά
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στα νέα πρόσωπα που συμμετείχαν, όπως τον Μάνο Καλίτσο, ενώ και ο Κώστας Μαυράδας έδειξε μέρος των ικανοτήτων του, λόγω των οποίων έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων εντός πίστας, καθιστώντας τον βαρόμετρο και μέτρο σύγκρισης για κάθε οδηγό.
Φυσικά, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Δημήτρη Ακρίβο για το ντεμπούτο του στην καρέκλα του σκηνοθέτη, σημειώνοντας τα εξαιρετικά πλάνα που έδινε και την συνολικά πολύ καλή του παρθενική εμφάνιση ως ο πλέον μόνιμος σκηνοθέτης των αγώνων του GVR e-sports.
Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα
1. | N. ΣΠΑΘΗΣ |
2. | Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ |
3. | Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ |
4. | Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ |
5. | Ν. ΦΑΦΑΛΗΣ |
6. | Μ. ΛΑΧΑ |
7. | Θ. ΧΟΥΣΙΔΗΣ |
8. | Γ. ΤΟΙΓΚΟΥΝΗΣ |
9. | Κ. ΜΑΥΡΑΔΑΣ |
10. | Β. ΛΑΚΑΤΖΗΣ |
11. | Χ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ |
12. | Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ |
13. | Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ |
14. | Δ. ΣΕΙΜΕΚΗΣ |
15. | Β. ΜΑΜΑΛΗΣ |
16. | Μ. ΠΑΡΕΛΛΗΣ |
17. | Μ. ΚΑΛΙΤΣΟΣ |
18. | Γ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ |
19. | Ν. ΛΟΥΔΑΡΟΣ |
20. | Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ |
ΥΓ: Ο αγώνας δεν μεταδόθηκε στο κανάλι του GVR e-sports, καθότι ανεπίσημος.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.