ESPORTS

GVR – Συνέντευξη των 3 διεκδηκητών της Alain Prost League

Το πρωτάθλημα της Alain Prost League έχει φτάσει πλέον στην τελευταία στροφή, όπου οι Γιάννης Γαβαλίδης, Γιώργος Τοϊγκούνης και Χρήστος Παπαχρήστος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο GVR e-sports.

To F1racingnews και ο Νίκος Δαφνομήλης είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να “ενοχλήσουν” τους 3 πρωταγωνιστές του GVR e-sports, ώστε να αφήσουν για λίγο τα τιμόνια και τις προπονήσεις για να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.

Ας δούμε τι είχαν να μας πουν οι πρωταγωνιστές, με πρώτο τον Χρήστο Παπαχρήστο, οδηγό της Williams, 3ο στην κατάταξη με 170 βαθμούς και 2 φορές νικητή αγώνα, σε Ουγγαρία και Πορτογαλία.

Νίκος Δαφνομήλης: Χρήστος Παπαχρήστος, ένας εκ των 3 διεκδικητών της Alain Prost League. Πώς αισθάνεσαι που ένας τέτοιος ανατρεπτικός και άκρως θεαματικός μαραθώνιος αγώνων φτάνει στο τέλος του και σε βρίσκει διεκδικητή του πρωταθλήματος;

Χρήστος Παπαχρήστος: Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτήν την θέση και έχω έστω κάποιες πιθανότητες να κατακτήσω το πρωτάθλημα της Alain Prost, μια τόσο ανταγωνιστική λίγκα με πολύ καλούς οδηγούς.

Νίκος Δαφνομήλης: Αντίπαλοι σου είναι δύο αξιόλογοι αδηγοι, άκρως ανταγωνιστικοί και καθαροί θα λέγαμε. Πώς αισθάνεσαι που έχεις τέτοιου υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό;

Χρήστος Παπαχρήστος: Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο, σου δίνει έξτρα κίνητρο. Είναι 2 πολύ καλοί οδηγοί με εξαιρετικές ικανότητες εντός πίστας με ήθος και σεβασμό εκτός. Χαίρομαι πολύ που θα παλέψω μαζί τους για το πρωτάθλημα.

Νίκος Δαφνομήλης: Είσαι ο οδηγός που βρίσκεται στο πικ της απόδοσης του αυτή τη στιγμή. Γιατί άργησες να ανεβάσεις στροφές στο πρωτάθλημα; Θεωρείς ότι αυτό σε θέτει ίσως το φαβορί στη Μόντσα;

Χρήστος Παπαχρήστος: Θα ξεκινήσω απο το 2ο σκέλος της ερώτησης. Επανειλημμένως η Alain Prost League έχει αποδείξει πως δεν υπάρχουν φαβορί. Άρα σε καμία περίπτωση δεν νιώθω έτσι. Είναι αλήθεια πάντως πως είμαι σε καλό momentum τώρα στο τέλος και αυτό συμβαίνει επειδή διδάχθηκα στην πορεία του πρωταθλήματος από λάθη που έκανα στην αρχή ειδικά σε θέματα στρατηγικής….τα διόρθωσα με αποτέλεσμα να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένας ωραίος και θεαματικός αγώνας, αντάξιος της αγάπης και της αποδοχής που εχει η Alain Prost League από τους θεατές.

Επόμενος να καθίσει στο “εδώλιο” του F1racingnews ήταν ο (λακωνικός) Γιώργος Τοϊγκούνης, οδηγός της Aston Martin, 2ος στην κατάταξη με 174 βαθμούς και 1 φορά νικητής αγώνα, στην Βραζιλία, ο οποίος έδειξε και πάλι ότι προτιμάει να μιλάει στην πίστα με την (ομολογουμένως εξαιρετική) απόδοσή του.

Νίκος Δαφνομήλης: Φτάνουμε στο μεγάλο φινάλε ενός άκρως ανατρεπτικού και θεαματικού πρωταθλήματος, το οποίο σε βρίσκει πρωταγωνιστή. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Γιώργος Τοϊγκούνης: Η σεζόν ήταν άκρως ανατρεπτική και με πολλές συγκινήσεις θα έλεγα.

Νίκος Δαφνομήλης: Είσαι ικανοποιημένος από την πορεία σου και όσα κατάφερες έως τώρα, η ο Γιώργος Τοϊγκουνης πρέπει να στεφθεί πρωταθλητής για να χαρακτηριστεί επιτυχημένη η σεζόν;

Γιώργος Τοϊγκούνης: Μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία μου στο πρωτάθλημα του GVR. Πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο να γίνω ο πρωταθλητής για να χαρακτηριστεί πετυχημένη η σεζόν μου.

GVR
Αυτός που πέρασε τελευταίος από “ιερά εξέτασ用ήταν ο Γιάννης Γαβαλίδης, οδηγός της Alpine, 1ος στην κατάταξη με 188 βαθμούς και 6 φορές νικητής αγώνα, στο Azerbaijan, το Βέλγιο, το Μονακό, την Αυστρία, την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

Νίκος Δαφνομήλης: Έρχεσαι στον τελευταίο αγώνα, στην Μόντσα, ως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Σου προκαλεί άγχος ο τίτλος του μεγάλου φαβορί;

Γιάννης Γαβαλίδης: Δεν θα το έλεγα άγχος αλλά περισσότερο ανυπομονησία. Έχουμε φτάσει στο τελευταίο αγώνα και όλα κρίνονται σε αυτόν. Είναι κάτι το οποίο περίμενα καθώς το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, έχει καταπληκτικούς και σταθερούς οδηγούς που προσπαθούν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν. Σίγουρα το προβάδισμα που έχω στην βαθμολογία είναι σημαντικό αλλά μπορεί να ανατραπεί όποτε θα πρέπει να κάνω ακόμα έναν σοβαρό και χωρίς λάθη αγώνα.

Ο Γιάννης Γαβαλίδης, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Alain Prost League, συνέχισε μιλώντας για τους δύο μεγάλους του αντιπάλους, τον Γιώργο Τοϊγκούνη και τον Χρήστο Παπαχρήστο.

Νίκος Δαφνομήλης: Η πρώτη φορά που συμμετείχες σε αγώνα του GVR esports ήταν στον αγώνα της Αμερικής. Το περίμενες τότε ότι 10 αγώνες μετά θα διεκδικείς το πρωτάθλημα απέναντι στον Γιώργο Τοϊγκούνη και τον Χρήστο Παπαχρήστο;

Γιάννης Γαβαλίδης: Όταν ξεκίνησα στην Αμερική ήμουν λίγο αγχωμένος αλλά ήξερα ότι θα προσαρμοστώ πολύ γρήγορα και ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έχοντας μειονέκτημα στον αριθμό αγώνων σίγουρα δεν περίμενα ότι θα διεκδικήσω το πρωτάθλημα αλλά η σωστή και τυχερή σε κάποια σημεία οδήγηση με έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Βέβαια σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι και κάποια λάθη των συγκεκριμένων οδηγών έχουν συμβάλει και αυτά στην τελική κατάταξη.

Νίκος Δαφνομήλης: Έχεις καταφέρει συνολικά να είσαι από τους πιο συνεπείς οδηγούς, καταφέρνοντας μετα από προσπάθεια να κερδίζεις τόσο τον Χρήστο Παπαχρήστο, όσο και τον Γιώργο Τοϊγκούνη, ωστόσο ο πιο φορμαρισμένος οδηγός αυτή τη στιγμή είναι ο Χρήστος Παπαχρήστος, ενώ και ο Γιώργος Τοϊγκούνης καταφέρνει πάντα να ελαχιστοποιεί την απώλεια βαθμών. Πώς σε επηρεάζουν όλα αυτά;

Γιάννης Γαβαλίδης: Στον τελικό της Μόντσα ρόλο θα παίξει η εμπειρία, αλλά και η θέληση. Σίγουρα αυτήν την στιγμή ο Παπαχρήστος είναι σε καλή κατάσταση αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα αφήσω να με επηρεάσει, γνωρίζοντας το τι μπορώ να κάνω εγώ. Επιπλέον, ο Τοϊγοκούνης είναι ένας πολύ καλός και ανταγωνιστικός οδηγός ο οποίος σε μια καλή μέρα μπορεί να μου βάλει δύσκολα. Όμως, από εκεί και πέρα τους έχω αντιμετώπισει αρκετές φορές, τις περισσότερες επιτυχημένα. Γιατί όχι μια ακόμα τελευταία φορά στον τελευταίο αγώνα, όπου θα κριθεί το πρωτάθλημα.

Πίνακας με τα στατιστικά των οδηγών
(μέχρι και τον 13ο αγώνα, Πορτογαλία)

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!