GVR – Φιλικός αγώνας-γιορτή με νικητές τους 650 viewers

O τελευταίος φιλικός αγώνας του GVR πραγματοποιήθηκε, με τον Γιάννη Φιλιππή να είναι ο μεγάλος νικητής στην πίστα του Spa.

Ωστόσο, ως είθισται, οι μεγάλοι χορηγοί του GVR μοίρασαν πλούσια δώρα, ενώ οι 650 viewers που παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν οι πραγματικοί νικητές του φιλικού αγώνα-γιορτή που διοργάνωσε το GVR e-sports.

To F1racingnews έδωσε για ακόμα μία φορά το παρόν, αφού ο Νίκος Δαφνομήλης πλαισίωσε τον Χρήστο Παπαχρήστο, ενώ και ο Θοδωρής Ιωάννου έκανε την εμφάνισή του.

Κατατακτήριες

Οι 18λεπτες κατατακτήριες ξεκίνησαν με τον Άγγελο Καλλιώρα της Red Bull να είναι ο πρώτος που βγαίνει στην θρυλική πίστα του Spa. Στο πρώτο 5λεπτο οι πρώτοι 10 είχαν σημειώσει χρόνο, με τον Άγγελο Καλλιώρα να βλέπει τον Μανιατόπουλο να του ‘κλέβει’ την pole position σημειώνοντας χρόνο κατά 3 δέκατα καλύτερο. Με το σήμα του 10λέπτου, ο Θάνος ο Πασχαλίδης πλασαρίστηκε στην 3η θέση, αφήνοντας την έτερη Red Bull του Ρούσσου στην 4η θέση. Ο 9χρονος πρωταθλητής καρτ, Chris Malakos, δεν θα μπορέσει να κάνει καλό χρόνο και θα βρεθεί πίσω από τον Μεντή, τον ομόσταυλό του, στην 10η θέση.

Στο τελευταίο 5λεπτο, με την πίεση στο κόκκινο, οι Καλλιώρας, Μανιατόπουλος και Ακρίβος θα μπουν στον χορό για την pole position, σημειώνοντας συνεχώς καλύτερους χρόνους. Πίσω τους καραδοκούσε ο Φιλιππής, έτοιμος να εκμεταλλευτεί το οποιοδήποτε λάθος. Βαλάντης Μάμαλης και Χρήστος Ντούσκος θα τοποθετήσουν τις Mercedes τους στις θέσεις 9 και 10, ενώ ο Άγγελος Καλλιώρας θα είναι στην pole, μέχρι να τον “εκθρονίσει” ο Μανιατόπουλος. Εν τέλει, οι ομηρικές μάχες στην πίστα είχαν ως αποτέλεσμα να κατακτήσει την pole position o Γρηγόρης Μανιατόπουλος, ενώ ο Στέλιος Μεντής θα ανέβει στην 2η θέση, αφήνοντας τον Καλλιώρα στην 3η.

Αγώνας

Μετά από τα απαραίτητα ριπλέι, ευγενική χορηγία του εξαιρετικού σκηνοθέτη, Brother Louie Gaming, οι οδηγοί ετοιμάστηκαν για την εκκίνηση του αγώνα. Στην εκκίνηση, ο Γρηγόρης Μανιατόπουλος θα εκκινήσει καθαρά και θα κρατήσει την πρωτοπορεία, ωστόσο η προσοχή όλων θα στραφεί στην μάχη του Στέλιου Μεντή με τον Γρηγόρη Μανιατόπουλο, με τον οδηγό της Williams να βγαίνει νικητής. Ο Φιλιππής είχε πλασαριστεί στην 3η θέση, ενώ πιο πριν είχαμε επαφή του Γιώργου Τοϊγκούνη. Τα ριπλέι διαδέχονταν το ένα το άλλο, αφού ο Brother Louie Gaming φρόντιζε να ‘πιάνει’ όσο το δυνατόν περισσότερες μάχες.

Αυτοκίνητο ασφαλείας – πράξη πρώτη

Η εγκατάλειψη του Γρηγόρη Μανιατόπουλου θα θέσει τον αγώνα υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας στον 2ο γύρο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς να εξοικονομήσουν καύσιμο, αλλά και να τροποποιήσουν τις στρατηγικές τους.

Ωστόσο!

Νέα καινοτομία του GVR, πάλι με την ευγενική χορηγία του Brother Louie Gaming – Team Radio

Ναι, καλά διαβάσατε. Το ελληνικό sim racing στα καλύτερά του, όπως επιδιώκει το GVR, αφού οι πρωτοτυπίες δεν σταματούν ποτέ. Team radio, λοιπόν, από τον Κώστα Μαυράδα, οδηγό της Haas. Ναι, οι Χρήστος Παπαχρήστος και Νίκος Δαφνομήλης είχαν απευθείας σύνδεση με τον πιλότο της Αμερικάνικης ομάδας, κατα την διάρκεια του αγώνα.

“Δεν πρόλαβα να δω καθόλου, διότι είμαστε αρκετά μονοθέσια ο ένας πίσω από τον άλλο. Το μόνο που είδα ήταν μία Ferrari έξω. Δεν ξέρω πως το έχασε, κρίμα πραγματικά. Με τα λάστιχα? Ήταν υπό πίεση? Δεν ξέρω..κρίμα. Γενικά υπάρχει ένας πολύ ωραίος ρυθμός, τώρα με το αυτοκίνητο ασφαλείας αλλάζει η στρατηγική,” δήλωσε ο Κώστας σε ερώτηση του Χρήστου Παπαχρήστου αν είδε τι συνέβη.

“Πιστεύω ότι η σκληρή γόμα από τον 4ο γύρο είναι λίγο επίφοβη, επειδή το Βέλγιο έχει αρκετή φθορά. Οπότε προτιμώ να κερδίσω δύο γύρους με την μαλακή γόμα, ώστε να είμαι σε καλύτερη κατάσταση με την μεσαία,” συνέχισε ο Κώστας Μαυράδας, εξηγώντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Επόμενος που βγήκε στον αέρα, μέσω της ενδοεπικοινωνίας, ήταν ο Θάνος Χουσίδης, ο οποίος δήλωσε: “Στην εξωτερική της La Source, μόλις ξεκινήσαμε, είδα μία McLaren, αν δεν κάνω λάθος και μία αεροτομή να πετάγεται,” ενώ συνέχισε ευχόμενος έναν καλό αγώνα, αφού τοποθετήθηκε και για το αυτοκίνητο ασφαλείας, λέγοντας πως θέλει να επεκτείνει το σκέλος με την μεσαία γόμα, για να βάλει στο τέλος την μαλακή.

Πριν επιστρέψουμε στον αγώνα, ο Χρήστος Ντούσκος βγήκε και αυτός στον αέρα, εξηγώντας την στρατηγική του. “Αφού βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, θα τραβήξω τα μεσαία όσο πάει, για να βάλω μετά την μαλακή γόμα.”

Επανεκκίνηση

Στο τέλος του 4ου γύρου, το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στα pits, με τον Φιλιππή να προπορεύεται και να οριοθετεί τον ρυθμό. Πίσω του βρισκόταν ο Άγγελος Καλλιώρας, με τον 9χρονο πρωταθλητή καρτ, Chris Malakos, να είναι στην 3η θέση. Ο Γιώργος Μπουρτσάλας, ο οποίος έχει αρκετούς οπαδούς, είχε βρεθεί να κερδίζει 7 θέσεις. Οι μάχες διαδέχονταν η μία την άλλη, και ως εκ τούτου και τα ριπλέι του Brother Louie Gaming, με τον Στέλιο Μεντή να κυνηγάει τον Μεταξάκη και τον Μαυράδα να εμπλέκεται σε μάχη ρόδα με ρόδα με τον Chris Malako.

Στον 8ο γύρο, στην Le Combes, ο Κώστας Μαυράδας θα προσπεράσει από την εξωτερική τον Chris Malako. Οι δύο οδηγοί θα επιδείξουν εξαιρετική συμπεριφορά, τόσο ο επιτιθέμενος Κώστας που θα αφήσει τον απαιτούμενο χώρο, όσο και ο Chris που δεν θα αμυνθεί αντιαθλητικά. Η εξαιρετική συμπεριφορά που έχουν δείξει μέχρι τώρα οι οδηγοί του GVR είναι εμφανής.

Δημούδης, Μάμαλης και Τοϊγκούνης θα εμπλακούν σε μάχη, με τελικό νικητή τον Βαλάντη Μάμαλη.

Αυτοκίνητο ασφαλείας – πράξη 2η

Βασίλης Δημούδης, Θάνος Πασχαλίδης και Δημήτρης Ακρίβος θα μπουν στην au rouge, με τον Δημήτρη Ακρίβο να βρίσκεται στον βρώμικο αέρα του Θάνου Πασχαλίδη και της Renault R.S. 20 του με αποτέλεσμα στην έξοδο της Radillion να καταλήγει στις μπαριέρες. Ο αγώνας θα τεθεί για δεύτερη φορά υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, στον 11ο γύρο, με αποτέλεσμα οι στρατηγικές να ανακατευτούν για ακόμα μία φορά.

Τα team radio συνεχίστηκαν, με τον Θάνο Χουσίδη να είναι ο πρώτος που κάνει την εμφάνισή του. Η ποινή διέλευσης που δέχτηκε όμως, αφού δεν συμμορφώθηκε με την ενδεδειγμένη ταχύτητα υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας (Delta), ήταν αρκετή για να του βάλει εμπόδια στον αγώνα του. Ο Έλληνας οδηγός είπε πως ένα ακόμα αυτοκίνητο ασφαλείας, ίσως του έσωζε τον αγώνα. Ο Χουσίδης δήλωσε πως ενδεχομένως χωρίς την ποινή διέλευσης να δοκίμαζε να πάει μέχρι το τέλος με την μαλακή γόμα, ωστόσο η επιλογή αυτή πλέον δεν ήταν δυνατή. Επόμενος να βγει στον αέρα ήταν ο Κώστας Μαυράδας, ο οποίος κατέθεσε τις δικές του σκέψεις για την μάχη του με τον Chris Malako, δηλώνοντας πως η επαφή ήταν ένα ατυχές συμβάν, αφού ο ίδιος άφησε τον απαραίτητο χώρο στον συναγωνιζόμενό του.

Επανεκκίνηση

Με την επανεκκίνηση στον 14ο γύρο, ο Γιάννης Φιλιππής ήταν ο προπορευόμενος, αλλά τα βλέμματα έκλεψε ο Άγγελος Καλλιώρας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική του έξοδο από την Radillion, προσπέρασε υποδειγματικά τον Θάνο Χουσίδη. Ο οδηγός της Red Bull, έχοντας και ποινή 3 δευτερολέπτων, άρχισε να κηνυγάει τον Φιλιππή, με στόχο το προσπέρασμα και μετέπειτα την απομάκρυνσή του από τον πιλότο της Racing Point.

Ο Σπύρος Σεβαστός δοκίμασε τις αντοχές του μονοθεσίου του, αφού ‘το έστειλε’ στον τοίχο. Ωστόσο, οι μπαριέρες ήταν στην πλευρά του ηττημένου αυτή τη φορά, αφού η αεροτομή ήταν το μοναδικό τίμημα που πλήρωσε ο Σπύρος Σεβαστός, με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να είναι αρκετό. Ταυτόχρονα, Ο Κώστας Μαυράδας είχε ανεβάσει την Haas του στην 3η θέση, ενώ ο Άγγελος Καλλιώρας πίεζε μανιωδώς για να φτάσει και να προσπεράσει τον Γιάννη Φιλιππή, καταφέρνοντας παράλληλα και τον ταχύτερο γύρο. Ωστόσο, ο οδηγός της Racing Point, έχοντας εξοικονομήσει ERS θα μπορέσει να αμυνθεί υποδειγματικά και να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις του Άγγελου.

Το σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, ενώ οι Στέλιος Μεντής και Κώστας Μαυράδας έδιναν σεμινάρια καθαρού racing. Μετά από μεγάλη μάχη των δύο τελευταίων, η Haas του Κώστα Μαυράδα δεν θα είναι αρκετή για να κρατήσει τον επελαύνοντα, Στέλιο Μεντή, με αποτέλεσμα ο πιλότος της Williams να βρεθεί στην τρίτη θέση.

Ο εξαιρετικός και γεμάτος αγώνας του GVR θα φτάσει στο τέλος του με τον Γιάννη Φιλιππή να είναι ο μεγάλος νικητής, μετά και τις ποινές, αφού ο Άγγελος Καλλιώρας κατρακύλησε από την πρώτη στην 3η θέση, με τον Στέλιο Μεντή στην 2η θέση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον αγώνα εδώ:
Ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις κληρώσεις για τα πλούσια δώρα που μοίρασαν οι χορηγοί εδώ:
Δείτε τα highlights του φιλικού αγώνα του GVR e-sports εδώ:

Η γιορτή του GVR συνεχίστηκε για περίπου 1μιση ώρα ακόμα, με τους Νίκο Δαφνομήλη, Κώστα Μαυράδα, Brother Louie Gaming και φυσικά τον Χρήστο Παπαχρήστο να φιλοξενούν στο πάνελ εκλεκτούς καλεσμένους, αλλά και εκπροσώπους των χορηγών. Οι κληρώσεις ακολούθησαν, με τους τυχερούς να απολαμβάνουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς του αγώνα.

Ως F1racingnews θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Χρήστο Παπαχρήστο για την πρόσκλησή του να συνεργαστούμε μαζί και να δηλώσουμε υπερήφανοι που στηρίξαμε ένα τόσο καλό, ποιοτικό και πετυχημένο πρότζεκτ. Τεράστιο ευχαριστώ και στον Brother Louie Gaming, αλλά και στους χορηγούς των αγώνων, μεταξύ των οποίων και η πίστα Speed Park, αλλά κυρίως, σε όλους τους αναγνώστες μας οι οποίοι ήταν ανάμεσα στα 650 άτομα που παρακολούθησαν μαζί με την εθνική ανδρών βόλεϊ τον αγώνα γιορτή του GVR.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS