GVR e-sports: Συνέντευξη του Παναγιώτη Διαμαντή

O Παναγιώτης Διαμαντής, ο οδηγός που στηρίζει επίσημα το F1racingnews.gr στο GVR e-sports, ήταν ο μεγάλος νικητής του 9ου αγώνα της Ayrton Senna League, Grand Prix του Μονακό, δικαιώνοντας με εξαιρετικό τρόπο τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του.

Ζητήσαμε από τον Παναγιώτη Διαμαντή να αφήσει για λίγο στην άκρη την τιμονιέρα του, ώστε να αφιερώσει λίγο χρόνο στον Νίκο Δαφνομήλη και το F1racingnews.gr, για να περαστεί από “ανάκριση” σχετικά με τις επιδόσεις του στο GVR e-sports, αλλά και στα καρτ, καθώς ο Παναγιώτης Διαμαντής είναι και αθλητής καρτ.

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Διαμαντής δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα για τον ομόσταυλό του, τον πρωτοπόρο της Ayrton Senna League, Γιώργο Σταματόπουλο, εκθειάζοντας, ωστόσο, ολόκληρη την Ayrton Senna league για τον ανταγωνισμό που παρέχει.

Φυσικά, ο νικητής του αγώνα του Μονακό, επιβεβαίωσε αυτό που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, ότι δηλαδή οι δύο οδηγοί της McLaren είναι ίσως το ταχύτερο δίδυμο αυτήν την στιγμή, με τον Παναγιώτη Διαμαντή να έχει κερδίσει 75 από τους συνολικά 193 βαθμούς της McLaren, έναντι 118 του Γιώργου Σταματόπουλου.

Εν κατακλείδι, ο οδηγός της McLaren δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενασχόλησή του με τα καρτ, αναφερόμενος σε όσους τον βοήθησαν και τον βοηθούν να προοδεύει και να συνεχίζει ενεργά στον κόσμο αυτό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Νίκος Δαφνομήλης: Αρχικά συγχαρητήρια για την πρώτη σου νίκη στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του GVR e-sports. Πως αισθάνεσαι που επιτέλους κατάφερες να στεφθείς νικητής, και μάλιστα στην άκρως απαιτητική πίστα του Μονακό;

Παναγιώτης Διαμαντής: “Νιώθω μεγάλη χαρά που κατάφερα να νικήσω έναν αγώνα, ειδικά σε αυτή την πίστα, η οποία είναι μια από τις αγαπημένες μου. Εξαρχής ο στόχος μου σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν να είμαι ανταγωνιστικός και να παλεύω για νίκες. Στους τελευταίους αγώνες όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα, αν και είχα αρκετή ταχύτητα σε όλες τις πίστες έως τώρα. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να είμαι τόσο γρήγορος στο Μονακό, αλλά την ημέρα του αγώνα έκανα πολλές ώρες προπόνηση για να βρω περισσότερη ταχύτητα. Επιπλέον, είμαι πολυ ικανοποιημένος με την οδήγησή μου, γιατί αν και είχα έναν θεωρητικά εύκολο αγώνα, το να κάνεις 39 σταθερούς γύρους στο Μονακό χωρίς να ακουμπήσεις τους τοίχους δεν ειναι εύκολο.”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Νίκος Δαφνομήλης: Στην Ayrton Senna League υπάρχει πληθώρα ανταγωνιστικών οδηγών, μεταξύ των οποίων ονόματα όπως ο Μικέλε Λαχα και ο Νικηφόρος Τζανετάτος. Τι χρειάζεται για να καταφέρεις να τους αφήσεις πίσω σου ξανά στο μέλλον;

Παναγιώτης Διαμαντής: “Η απάντηση ειναι πολλή προπόνηση. Είναι αλήθεια πως σε αυτό το πρωτάθλημα υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ταχύτητα, αλλά το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι ατελείωτες ώρες προπόνησης. Έχει μεγάλη σημασία να είσαι πολύ γρήγορος αλλά δεν είναι το μόνο που μετράει. Η σταθερότητα στους γύρους, η σωστή στρατηγική και ένα καλό setup είναι επίσης σημαντικά για να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Επομένως η δική μου προσέγγιση είναι αρχικά να είμαι γρήγορος και έπειτα με βάση την ταχύτητα μου να προσαρμόζω το setup και την στρατηγική αλλά και να χτίζω την σταθερότητα μου.”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Νίκος Δαφνομήλης: Ο ομοσταυλος σου είναι ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και αδιαμφισβητα ένας εκ των κορυφαίων sim racers στην ελληνική κοινότητα που έπιασαν ποτέ τιμόνι. Πως είναι η συνύπαρξή σας υπό την σκέπη της McLaren και πόσο σημαντικό ήταν για σένα ότι κατάφερες εν τη (άτυχη) απουσία του να λάμψεις και να δείξεις ότι είσαι εξίσου γρήγορος;

Παναγιώτης Διαμαντής: “Πιστεύω πως και εγώ αλλά και ο Γιώργος ήμασταν πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε στην ίδια ομάδα, γιατί και οι δύο είμαστε οδηγοί που μπορούμε να πάρουμε πολλούς βαθμούς σε κάθε αγώνα. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή είμαστε το πιο γρήγορο δίδυμο, και έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο Γιώργος ειναι ένας απίστευτος οδηγός, για την ακρίβεια είναι ένας απο τους καλύτερους οδηγούς που εχω γνωρίσει στο sim racing. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει νομίζω πως είναι η ικανότητα του να είναι γρήγορος ακόμα και όταν δεν έχει κάνει πολυ προπόνηση. Σίγουρα η νίκη μου στο Μονακό ήταν πολύ σημαντική, καθώς μπορέσαμε να πάρουμε αρκετούς βαθμούς για την ομάδα και να μην χάσουμε το προβάδισμα μας, αλλά εξίσου σημαντικό ήταν και το καλό αποτέλεσμα που πήρε ο Σταματόπουλος στο Βέλγιο, όταν δεν μπόρεσα εγώ να τρέξω.”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Νίκος Δαφνομήλης: Ήταν αυτή η νίκη μια δήλωση ότι σκοπεύεις να μπεις ενεργά στην διεκδίκηση του τίτλου;

Παναγιώτης Διαμαντής: “Η νίκη αυτή σίγουρα μου έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο για να πιέσω στους επόμενους αγώνες. Παρόλα αυτά, ο στόχος μου είναι πάντα να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορώ, οπότε δεν αλλάζει κάτι. Τώρα αν μπορώ να διεκδικήσω το πρωτάθλημα των οδηγών δεν το ξέρω. Είμαι ήδη αρκετά πίσω στους βαθμούς και ο Γιώργος είναι ένας πολύ σταθερός και γρήγορος οδηγός οπότε οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου αλλά οι καταστάσεις πάντα μπορούν να αλλάξουν πολυ γρήγορα. Όπως ανέφερα όμως, πάντα δίνω το 100% μου σε κάθε αγώνα, άρα δεν αλλάζει κάτι αυτός ο αγώνας στην προσέγγιση μου.”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Νίκος Δαφνομήλης: Ο ιδρυτής του F1racingnews, Σάκης Ζαφειρόπουλος, μας πληροφορεί ότι είσαι αρκετά γρήγορος στα καρτ. Είσαι το ίδιο γρήγορος με το sim racing;

Παναγιώτης Διαμαντής: “Κοίτα πιστεύω πως είμαι αρκετά καλός στο καρτ, καλύτερος από ότι στο sim racing. Δυστυχώς δεν έχουμε budget για να κάνω αγώνες αν και πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός. Όμως όλα τα χρωστάω στο Γιάννη Αντωνιάδη και όλους τους φίλους μου οδηγούς/μηχανικούς που με βοηθάνε συνέχεια και προφανώς την οικογένεια μου που με στηρίζει πάντα. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο f1 racing news για όλη την υποστήριξη που μου έχουν προσφέρει.”

Ως F1racingnews ευχόμαστε στον Παναγιώτη Διαμαντή να επαναλάβει την μεγάλη του αυτή επιτυχία, αλλά επίσης να πετύχει κάθε του στόχο στα καρτ. Εμείς σε ευχαριστούμε Παναγιώτη για τον χρόνο σου, στην επόμενη επιτυχία σου θα είμαστε ξανά εκεί.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS