GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 7 – Μονακό: Νικητής ο Ν. Γκέκας

Το πρωτάθλημα του GVR e-sports έφτασε και επίσημα στα μέσα της σεζόν, με τους οδηγούς να χαρίζουν μεγάλες ανατροπές στους δρόμους του Πριγκηπάτου του Μονακό.

Ο Νικόλαος Γκέκας κατέκτησε ακόμα μία νίκη στο GVR e-sports, εκμεταλλευόμενος τις ποινές των άλλων οδηγών.

Στην 2η θέση έμεινε ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports, ο οποίος κράτησε την επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο τερμάτισε στην 3η θέση, με την μάχη του με τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports να του στερεί εν τέλει την 1η θέση (λόγω ποινής), παρ’ όλο που είδε πρώτος την καρό σημαία.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟ PANIONIOS E-SPORTS

Το νυχτερινό Μονακό υποδέχτηκε τους οδηγούς στις κατατακτήριες δοκιμές με βροχή. Ως εκ τούτου, η γόμα προτίμησης ήταν τα ενδιάμεσα ελαστικά (intermediate) με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Οι οδηγοί που ξεχώριζαν στην μάχη για την pole position ήταν οι Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports και Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Μάλιστα η διαφορά τους ήταν μικρότερη των 0.4 δευτερολέπτων. Στην 3η θέση βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Τάσος Μπουγουλιάς, ο ομόσταυλος του Νικηφόρου Τζανετάτου Panionios e-sports. Το άκρως ανταγωνιστικό δίδυμο των Μικέλε Λάχα και Νικόλαου Γκέκα είχε καταλάβει τις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα πάντα κρίθηκαν σε νεκρό χρόνο. Αν και αρχικά ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο ανέβηκε στην pole position, αμέσως ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports επανέφερε την “τάξη” και πήρε εν τέλει την pole position με το 1:20.948, αφού δεν μπόρεσε να κάνει ακόμα έναν καλό γύρο ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Μάχη για την 3η θέση εκκίνησης έδωσαν και οι Δημήτρης Σταυρούλης και Γιάννης Γαβαλίδης Panionios e-sports, με τον οδηγό της Ferrari να βγαίνει νικητής από αυτήν την μάχη. Ο Μάνος Νταούτ έμεινε πίσω από τις άκρως ανταγωνιστικές Alpha Tauri, ενώ την 10αδα ολοκλήρωσαν οι Ιωάννης Τσουρέκας, Τάσος Μπουγουλιάς και Ζανής Τσακμάκας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports και ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του 7ου αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα του GVR e-sports. Οι 2 οδηγοί έκαναν αμφότεροι εξαιρετική εκκίνηση, ωστόσο οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports “έκλεισε” τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο στην εκκίνηση και του επέβαλαν ποινή χρόνου 5 δευτερολέπτων. Εν συνεχεία, οι δύο οδηγοί είχαν μία μικρή επαφή, η οποία εκρίθη αγωνιστικό συμβάν, και λόγω της οποίας ο Νικόλαος Γκέκας προσπέρασε τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Ταυτόχρονα, προσπέρασμα έκανε και ο Μάνος Καλίτσος στον Βαγγέλη Λάκατζη για την 10η θέση.

Η μάχη των Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome Panionios e-sports και Μικέλε Λάχα που ακολούθησε για την 4η θέση βρήκε νικητή τον οδηγό του Πανιωνίου. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι δεν είχε αφήσει αρκετό χώρο στον Μικέλε Λάχα και του επέβαλαν ποινή χρόνου 10 δευτερολέπτων. Οι μάχες συνεχίστηκαν και μετά από κάποια “αναγκαστικά” pit stops, ωστόσο οι αμυνόμενοι είχαν σύμμαχό τους την ίδια την πίστα, με αποτέλεσμα να μην γίνουν πολλά προσπεράσματα. Οι οδηγοί, όμως, έδωσαν “εξετάσεις” στην στρατηγική, καθώς έπρεπε να βρουν τρόπο βγουν σε καθαρό αέρα και να “ξεκολλήσουν” από πιο αργά προπορευόμενα μονοθέσια. Αυτός που είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο ήταν ο Νικόλαος Φώτης, ο οποίος είχε ανέβει στην 9η θέση.

SAFETY CAR

Εξαιρετικές μάχες έδιναν και οι Τάσος Μπουγουλιάς και Ιωάννης Τσουρέκας, οι οποίοι είχαν τον Ζανή Τσακμάκα να τους ακολουθεί. Ο Ηρακλής Καλπατζίδης πίεζε τον Ζανή Τσακμάκα, ωστόσο είχε και το δύσκολο έργο να “καθυστερήσει” ταυτόχρονα τον Νικόλαο Φώτη, ώστε να μπορέσει να προσπεράσει ο ομόσταυλός του, Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome Panionios e-sports. Με την σειρά του, ο οδηγός του Πανιωνίου δεχόταν ασφυκτική πίεση από τον Μικέλε Λάχα. Το θέαμα συνεχίστηκε αδιάκοπτα και μετά τα πρώτα προγραμματισμέενα pit stop των πρωτοπόρων και τις ανακατατάξεις που ακολούθιησαν. Ωστόσο….

Στον 27ο γύρο, το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα. Στην επανεκκίνηση του 31ου γύρου, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο είχε πολύ καλύτερη επιτάχυνση από τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες έκριναν πως το προσπέρασμα που έκανε δεν ήταν νόμιμο και του επέβαλαν ποινή χρόνου 5 δευτερολέπτων. Έτσι, παρ’ όλο που είδε πρώτος την καρό σημαία, δεν ήταν ο νικητής λόγω των ποινών (όπως και ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports). Την νίκη πήρε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος του GVR e-sports, Νικόλαος Γκέκας, αφού ούτε το 2ο safety car άλλαξε την κατάσταση του αγώνα.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο οδηγός που ξεχώρισε ήταν σίγουρα ο Νικόλαος Φώτης. Ο οδηγός της Haas δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι εκκινούσε τελευταίος και κατ΄΄αφερε να ανακάμψει. Πήρε τις σωστές αποφάσεις στρατηγικής και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των υπολοίπων, με αποτέλεσμα να τερματίσει, εν τέλει, στην 6η θέση. Πολλά συγχαρητήρια του αξίζουν καθώς ήταν μόλίς στην 2η του εμφάνιση στο GVR e-sports.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR Calendar - Ayrton Senna League

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Ιωάννης Τσουρέκας με το 1:11.920.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου στις 21:00, με τον 8ο αγώναπίστα της Ισπανίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS