ESPORTS

GVR – A. Senna League – Αγώνας 2 – Γαλλία: Νικητής ο Γ. Μανιατόπουλος

Ανατρεπτικός μέχρι την τελευταία στροφή ήταν ο 2ος αγώνας της Ayrton Senna League για το πρωτάθλημα του GVR e-sports, με τον Γρηγόρη Μανιατόπουλο, οδηγό που στηρίζει η πίστα Speed Park, να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής του αγώνα, μετά την ποινή που επέβαλαν οι αγωνοδίκες στον Γιώργο Σταματόπουλο. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Θανάσης Πασχαλίδης, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μικέλε Λάχα.

Στον άκρως θεαματικό αγώνα στην Γαλλία για την δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος του GVR e-sports για την Ayrton Senna League, ο Γιώργος Σταματόπουλος ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία. Ωστόσο, ο οδηγός της McLaren τιμωρήθηκε με ποινή χρόνου 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην 4η θέση.

Ο Θανάσης Πασχαλίδης κάνοντας έναν αρκετά καλό αγώνα κατάφερε να μαζέψει 18 βαθμούς για την ομάδα της Williams, ανεβάζοντας την ομάδα από το Grove στην 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, πίσω από την επιβλητική έως τώρα McLaren του Γιώργου Σταματόπουλου και του Παναγιώτη Διαμαντή, του οδηγού που στηρίζει η σελίδα μας.

Οι πρώτοι βαθμοί του Μικέλε Λάχα ήταν και οι πρώτοι εν συνόλω για την Scuderia Ferrari, με την θρυλική κόκκινη ομάδα να βρίσκεται πλέον στην 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Κατατακτήριες – Pole Position για τον Νίκο Σπαθή

Με βροχή ξεκίνησαν, αλλά και τελείωσαν, οι κατατακτήριες δοκιμές στο Paul Ricard. Οι τελευταίες προσπάθειες των οδηγών ήταν που χάρισαν τις πολλές συγκινήσεις στους 505 θεατές, με τον Νίκο Σπαθή να βγαίνει ο τελικός νικητής. Καυτή πατάτα, όπως πολύ σωστά χαρακτήρισε ο Χρήστος Παπαχρήστος την μάχη για την pole position, έπαιζαν οι οδηγοί, αφού η πολυπόθητη pole πέρασε από τα χέρια περίπου 10 οδηγών, μεταξύ αυτών ονόματα όπως ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο Θανάσης Πασχαλίδης, ο Φίλιππος Τσεντεμεΐδης, ο Δημήτρης Ακρίβος, αλλά και ο οδηγός της Haas, Χρήστος Αθανασίου.

Εν τέλει, ο Νίκος Σπαθής θα έχει τον τέλειο συγχρονισμό και θα είναι αυτός που θα πάρει την Pole Position με χρόνο 1:39.524.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων
Εκκίνηση

Καθαρή εκκίνηση θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί με τον Νίκο Σπαθή να έχει καθαρή πίστα μπροστά του και να ανοίγει σιγά σιγά την διαφορά. Ο Γιώργος Σταματόπουλος δεν έχασε χρόνο και άρχισε άμεσα να απειλεί τον Θανάση Πασχαλίδη. Πολύ καλά θα εκκινήσει και ο Παναγιώτης Διαμαντής από την 20η θέση, λόγω του Qualifying Ban που εξέτισε, ενώ ο Γιάννης Φιλιππής θα πραγματοποιήσει στον 3ο γύρο ένα εξαιρετικό προσπέρασμα στην Mistral στον Χρήστο Αθανασίου για την 7η θέση.

Στην 4η θέση ήταν ο Μικέλε Λάχα που περίμενε να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο απρόοπτο από την μάχη του Γιώργου Σταματόπουλου με τον Θανάση πασχαλίδη. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Σκοδριάνος της Mercedes είχε βρεθεί στην τελευταία θέση, έχοντας μία έξοδο στον 2ο γύρο. Ο Γιώργος Σκοδριάνος ήταν και ο πρώτος οδηγός που στις κατατακτήριες έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Γύρος 4

Ο Γιώργος Σταματόπουλος από την εξωτερική της στροφής 8, στα φρένα στο τέλος της Mistral, θα πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στον Θανάση Πασχαλίδη, ο οποίος έκανε πολύ καθαρή άμυνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανακόψει τον επελαύνοντα οδηγό της McLaren. Ωστόσο, μεγάλος κερδισμένος από αυτή τη μάχη θα είναι ο Νίκος Σπαθής ο οποίος θα ανοίξει την διαφορά του στα 1.8 δευτερόλεπτα.

Μία άτυχη στιγμή είχε στον 5ο γύρο ο Σώζων Πατριώτης. Ο οδηγός της Alpha Tauri στην 15η στροφή θα βρεθεί ανάποδα στην πίστα, ωστόσο πολύ προσεκτικά οι οδηγοί θα τον αποφύγουν και δεν θα του προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές στο μονοθέσιό του. Η μάχη του Γιώργου Σταματόπουλου με τον Θανάση Πασχαλίδη θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, με τον Γιώργο Σταματόπουλο να αρνείται πεισματικά να αφήσει τον Θανάση Πασχαλίδη να πάρει πίσω την 2η θέση.

Εξαιρετικές μάχες μαίνονταν και για τις πίσω θέσεις, με τον Γιάννη Φιλιππή στην 8η θέση να είναι ο πρωτοπόρος σε ένα τρενάκι 9 οδηγών στον 7ο γύρο, μεταξύ των οποίων και ο Chris Μαλακός της Mercedes, αλλά και ο Αλέξανδρος Τόσκα, ο ομόσταυλος του Χρήστου Αθανασίου που φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Παρότι ο Γιάννης Φιλιππής θα καταφέρει να ανέβει στην 7η θέση, προσπερνώντας τον Ιωάννη Τσουρέκα, οι οδηγοί θα συνεχίσουν να τον καταδιώκουν μέχρι και 11ο γύρο. Ταυτόχρονα, ο Μικέλε Λάχα θα προσπεράσει τον Θανάση Πασχαλίδη και θα αποκρούσει τις επιθέσεις του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεφύγει, όπως έκανε ο Νίκος Σπαθής από τον 2ο Γιώργο Σταματόπουλο.

Γύρος 16

Μετά τα pit stop, τον χορό των οποίων θα ανοίξει ο Θανάσης Πασχαλίδης από τους πρωτοπόρους, ο Μικέλε Λάχα θα βρεθεί να ηγείται τον αγώνα. Ο Γρηγόρης Μανιατόπουλος έχοντας κάνει εξαιρετική ανάκαμψη θα βρεθεί 2.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Θανάση Πασχαλίδη που πάλευε με τον πολύ σταθερό Νίκο Σπαθή, ο οποίος είχε πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, όσον αφορά την στρατηγική, ενώ ο Γιάννης Φιλιππής είχε σκαρφαλώσει στην 2η θέση.

Ταυτόχρονα, εξαιρετική ήταν και η ανάκαμψη του δικού μας Παναγιώτη Διαμαντή, ο οποίος βρισκόταν στην 3η θέση, ενώ την 10αδα συμπλήρωνε ο Χρήστος Αθανασίου. Ο Γιώργος Σκοδριάνος είχε καταφέρει να βρεθεί πίσω από τον ομόσταυλό του, Chris Μαλακό, στην 12η θέση. Πολύ σημαντικό για την μάχη των πρωτοπόρων ήταν ότι ο Γιώργος Σταματόπουλος είχε βρεθεί στην 7η θέση, δηλαδή πίσω από τον Γρηγόρη Μανιατόπουλο.

Εν τέλει, στον 17ο γύρο, οι Μικέλε Λάχα, Παναγιώτης Διαμαντής και Γιάννης Φιλιππής θα βουτήξουν στα pits. Η καθυστέρηση του Γιώργου Σταματόπουλου από τον Γρηγόρη Μανιατόπουλο δεν θα είναι αρκετή για να κρατήσει πίσω τον οδηγό της McLaren, με τον Γιώργο Σταματόπουλο να πραγματοποιεί το προσπέρασμα με την πρώτη ευκαιρία στον Θανάση Πασχαλίδη.

Γύρος 27

Παρά τα αλλεπάληλα προσπεράσματα, με αποκορύφωμα την μάχη των Μικέλε Λάχα και Γρηγόρη Μανιατόπουλου για την 4η θέση, η νίκη φαινόταν να είναι τυπική υπόθεση για τον Νίκο Σπαθή. Ωστόσο, η ατυχία βρήκε ορθάνοιχτη την πόρτα του Νίκου Σπαθή, με τον οδηγό της Aston Martin να βλέπει την νίκη να χάνεται κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του, όταν ο μηχανικός του τον ενημέρωσε στην ενδοεπικοινωνία ότι έχει υποστεί κλατάρισμα. Με μεγάλη του χαρά ο Γιώργος Σταματόπουλος θα έρθει να μαζέψει τα κομμάτια και να ρίξει πρώτος την καρό σημαία, ωστόσο…

Οι αγωνοδίκες είχαν άλλη άποψη, αφού επέβαλαν ποινή 5 δευτερολέπτων στον οδηγό της McLaren, λόγω αλλεπάληλων αλλαγών αμυντικής γραμμής, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Σταματόπουλος να κατρακυλήσει στην 4η θέση της κατάταξης του αγώνα. Ο Νίκος Σπαθής κατάφερε να κρατηθεί στην 6η θέση, παρά το κλατάρισμα που υπέστη στον τελευταίο γύρο.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα
1.Γ. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
2.Θ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
3.Μ. ΛΑΧΑ
4.Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
5.Γ. ΦΙΛΙΠΠΗΣ
6.Ν. ΣΠΑΘΗΣ
7.C. ΜΑΛΑΚΟΣ
8.Π. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
9.Ι. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ
10.Δ. ΑΚΡΙΒΟΣ
11.Β. ΜΑΜΑΛΗΣ
12.Φ. ΤΣΕΝΤΕΜΕΙΔΗΣ
13.Ε. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
14.Α. ΤΟΣΚΑ
15.Σ. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
16.Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
17.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ
18.Α. ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ
19.Χ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ
20.Γ. ΣΚΟΔΡΙΑΝΟΣ
Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου στις 21:00, για τον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα της Αμερικής.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αναγνώστες μας οι οποίοι επέλεξαν να δουν τον αγώνα αυτό, συμβάλλοντας στο ασύλληπτο νούμερο των 6700 θεάσεων, αριθμός άνευ προηγουμένου στα Ελληνικά δεδομένα, αλλά και στα Ευρωπαϊκά.

Σας ευχαριστούμε που κάνετε το GVR με διαφορά το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!