ESPORTS

GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 13 – Bahrain: Νικητής ο Ν. Τζανετάτος

O 13ος αγώνας του GVR e-sports αποτελεί πλέον παρελθόν, με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελική ευθεία και 3 οδηγούς να το διεκδικούν.

Ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports ήταν ο πρωταγωνιστής του 13ου αγώνα του GVR e-sports, κατακτώντας μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe, ο οποίος πλέον βρίσκεται μόλις 33 βαθμούς μακρυά από την 3η θέση.

Ο Ηρακλής Καλπατζίδης ήταν ο οδηγός που ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, μετά και την ποινή που δέχτηκε ο Νικόλαος Γκέκας από τους αγωνοδίκες.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟ PANIONIOS E-SPORTS

Ο απόλυτος κυρίαρχος των κατατακτηρίων ήταν ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports, ο οποίος δεν απειλήθηκε ποτέ στα 18 λεπτά της περιόδου. Ήδη από την 1η του προσπάθεια αποτέλεσε το σημείο αναφοράς και ήταν ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει τον εαυτό του. Μάλιστα, σύμμαχός του στην προσπάθειά του αυτή ήταν και το γεγονός πως ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο απουσίαζε και δεν συμμετείχε στον αγώνα.

Μάχη για την 2η θέση εκκίνησης έδωσαν οι Νικόλαος Γκέκας, Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe και Τάσος Μπουγουλιάς, με τον Νικόλαο Γκέκα να κερδίζει την μάχη αυτή. Εξαιρετική επίσης ήταν η εμφάνιση του Ιωάννη Τσουρέκα, ο οποίος κράτησε πίσω του τον Μιχάλη Παρέλλη και τον Ηρακλή Καλπατζίδη με τους Ζανή Τσακμάκα, Γιώργο Μαυρίδη και Κώστα Μεσσήνη να συμπληρώνουν την 10αδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μεγάλος κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Νικόλαος Γκέκας, ο οποίος προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports, ο οποίος πραγματοποίησε μία πάρα πολύ κακή εκκίνηση. Αμέσως ο οδηγός του Πανιωνίου μπήκε σε ρυθμό ανάκαμψης και ήδη στον 4ο γύρο έκανε την πρώτη (αποτυχημένη) απόπειρα να ανακτήσει την πρωτοπορία, ωστόσο έχασε το φρενάρισμά του στην 1η στροφή και δέχτηκε εύκολα το switch back από τον Νικόλαο Γκέκα. Πιο πίσω, η μάχη για την 3η θέση μενόταν, με τον Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe και τον Τάσο Μπουγουλιά να έχουν τον δικό τους αγώνα. Ταυτόχρονα, ο Ηρακλής Καλπατζίδης άρχιζε να βρίσκει ανταγωνιστικό ρυθμό.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στον 4ο γύρο δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην στρατηγική των οδηγ΄΄ων και οι μάχες συνεχίστηκαν. Στον 12ο γύρο άρχισαν τα pit stops με τον Νικόλαο Γκέκα να μπαίνει, επιχειρώντας το undercut και να κρατ΄΄ησει την πρωτοπορία. Το ακριβώς αντίθετο επιχείρησε ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports ο οποίος έμεινε 2 επιπλέον γ΄΄υρους στην πίστα, επιχειρώντας το overcut, κάτι το οποίο φάνηκε εν πρώτοις να λειτουργεί, καθώς μετά το δικό του pit stop βγήκε στην πρώτη θέση. Όμως, ο Νικόλαος Γκέκας κατάφερε 2 στροφές μετά την έξοδο από τα pits να κάνει το προσπέρασμα, λόγω και τ ων κρύων ελαστικών του Νικηφόρου Τζανετάτου Panionios e-sports. Η επόμενη απόπειρα του οδηγού της Williams να προσπεράσει ήρθε στον 18ο γύρο. Ωστόσο και αυτή ΄απέτυχε με τον ίδιο τρόπο που απέτυχε και η απόπειρα του 4ου γύρου.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εν τέλει, ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports έκανε το προσπέρασμα στον 23ο γύρο, περνώντας έτσι στην πρωτοπορία. Το αυτοκίνητο ασφαλείας του 26ου γύρου είδε όλους τους οδηγούς πλην των 2 πρώτων να μπαίνουν για φρέσκα ελαστικά, με τον Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe να το εκμεταλλεύεται καταφέρνοντας το προσπέρασμα στον Νικόλαο Γκέκα για την 2η θέση. Στον τελευταίο γύρο, ο Νικόλαος Γκ΄΄εκας δέχτηκε μία ποινή 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες, καθώς, όπως ανέφεραν, πραγματοποίησε μία επικίνδυνη μανούβρα στον Δημήτρη Σταυρούλη.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Αξίζει να αναφέρουμε σαν υποψ΄΄ηφιο οδηγό της ημέρας τον Ηρακλή Καλπατζίδη. Όχι μόνο για την διαρκή βελτίωση που επιδεικνύει, αλλ΄΄α και για τον πολύ σταθερό και αθόρυβο αγώνα που έκανε, συνδυάζοντας ώριμη οδήγηση με εξαιρετική στρατηγική και σωστόσ “διάβασμα” των συνθηκών του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού, να κερδίσει 4 θέσεις στον αγώνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 3 ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Τάσος Μπουγουλιάς με το 1:30.357.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας δεν μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του GVR e-sports.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 7 Μαΐου στις 18:00, με τον 10ο αγώναπίστα της Αυστρίας**.

*ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί από το κανάλι του GVR e-sports για λόγους ανωτέρας βίας.

*ο αγώνας διεξάγεται εξ αναβολής

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!