GVR e-sports – Συνέντευξη οδηγών Ayrton Senna League: “Ανταγωνισμός”

Το επίσημο πρωτάθλημα του GVR e-sports είναι προ των πυλών και το F1racingnews.gr είχε μία πρώτης τάξης ευκαιρία να “ανακρίνει” μερικούς από τους οδηγούς της Ayrton Senna League, τους ανθρώπους οι οποίοι θα ριχτούν στη μάχη την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, τους ανθρώπους που θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του GVR e-sports.

Μετά τους συντελεστές του GVR e-sports, σειρά να αφήσουν το τιμόνι και να πιάσουν το μικρόφωνο είχαν οι οδηγοί της Ayrton Senna League.

Οι Χρήστος Αθανασίου, Γιάννης Φιλιππής, Γιώργος Σταματόπουλος, Κρις Μαλακός και Θανάσης Πασχαλίδης έκατσαν απέναντι από τον Νίκο Δαφνομήλη και παρέθεσαν τις απόψεις τους για το πρωτάθλημα, απαντώντας στις ερωτήσεις του.

Η αρχή έγινε με τον Θανάση πασχαλίδη, έναν σχετικά νέο οδηγό στις τάξεις του GVR, ο οποίος, ωστόσο, έχει καταφέρει να κερδ΄ίσει με το σπαθί του τις εντυπώσεις και μία θέση στην άκρως ανταγωνιστική Ayrton Senna League.

Νίκος Δαφνομήλης: Θανάση είσαι ένας από τους πιο σεβαστούς οδηγούς στην Ayrton Senna League, όντας καθαρός και ανταγωνιστικός. Τι σημαίνει για εσένα να βρίσκεσαι στην Ayrton Senna League ανάμεσα σε τόσους δυνατούς οδηγούς, έπειτα από σκληρή δουλειά στους επίσημους φιλικούς αγώνες του GVR?

Θανάσης Πασχαλίδης: “Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να αγωνίζομαι στην Ayrton Senna League του GVR. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί οδηγοί και πάνω από όλα είναι καλά παιδιά! Έχει δημιουργηθεί μία πάρα πολύ ωραία παρέα και ο ένας βοηθάει τον άλλον, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.”

Νίκος Δαφνομήλης: Πως ξεκίνησε η εμπλοκή σου με το sim racing γενικά και έπειτα με το GVR?

Θανάσης Πασχαλίδης: “Video games με αυτοκίνητα παίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ίσως να ήμουν και 2-3 χρονών όταν ξεκίνησα να παίζω Gran Turismo. F1 δοκίμασα για το κάτι διαφορετικό και κόλλησα! Τυχαία σε έαναν ranked αγώνα βρεθήκαμε με έναν οδηγό του GVR, τον Χρήστο Ντούσκο, και ετσι με προσκάλεσε στην παρέα (και τον ευχαριστώ πολύ!)

Νίκος Δαφνομήλης: Ποιός αναμένεται να είναι ο κύριος ανταγωνιστής σου στην Ayrton Senna League και γιατί?

Θανάσης Πασχαλίδης: “Πιστεύω πως θα εχουμε μια πολυ καλή “κόντρα” με τον Γ. Φιλιππή τον Μ. Λάχα και τον Β. Μάμαλη, καθώς έχουμε όλοι παρόμοιο ρυθμό! Θα δείξει το μέλλον για τα αποτελέσματα!”

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή τύχη στον Θανάση και την ομάδα του. Ας τον απαολαύσουμε όμως στον αγώνα της Γαλλίας, όπου κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση.

Μετά τον Θανάση Πασχαλίδη, σειρά να περάσει από ανάκριση είχε ο Γιώργος Σταματόπουλος, ένας αρκετά γνωστός sim racer, ο οποίος ωστόσο, δεν παρέλειψε να συστηθεί εκ νέου.

Νίκος Δαφνομήλης: Αν και είσαι γνωστός sim racer, τόσο για την ταχύτητα σου όσο και για τις διακρίσεις σου, θα ήθελες να συστηθεις και στους αναγνώστες του F1racingnews, ώστε να μάθουν ποιος είναι ο Γιώργος Σταματόπουλος?

Γιώργος Σταματόπουλος: “Η πρώτη μου επαφή με την f1 ήταν το 2017, όταν αγόρασα για πρώτη φορά το παιχνίδι. Κατευθείαν αγόρασα ένα τιμόνι, καθώς δεν μου ήταν ευχάριστο να παίζω με χειριστήριο. Είδα ότι αρκετά εύκολα άρχισα να οδηγώ σε ένα καλό επίπεδο και άρχισα να παίζω όλο και περισσότερο, ώσπου έμαθα για κάποια ξένα πρωταθλήματα, τα οποία, μέχρι τότε, δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν. Πέρασα από κάποια δοκιμαστικά, διότι όσο γρήγορος κι αν είσαι, πρέπει να ξέρεις να συνυπάρχεις με άλλους 19 μέσα στην πίστα. Μου έδωσαν το ‘οκ’ και ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτό, επειδή ήταν κάτι καινούργιο για μένα.”

“Στην αρχή ήταν δύσκολοι οι αγώνες με μέτρια προς καλά αποτελέσματα. Άρχισα σιγά σιγά να ψάχνω πως μπορώ να προπονούμαι πιο σωστά και να πειραματίζομαι με τα setup του αυτοκινήτου, του τιμονιού ακόμα και με τις βοήθειες του παιχνιδιού. Σιγά σιγά ηρθαν οι νίκες με αποκορύφωμα το παιχνίδι του 19 όπου κέρδιζα σχεδόν σε κάθε αγώνα έτρεχα. Πλέον αγωνιζόμουν σε όλο και πιο πολλά πρωταθλήματα, ξένα και ελληνικά, κερδίζοντας κάποια από αυτά. Από το παιχνίδι του 20 και μετα παίζω πολύ λιγότερο, λογω μειωμένου ελεύθερου χρόνου και παίζω μόνο για την παρέα, καθώς έχω γνωρίσει μέσα από το παιχνίδι πολλά καλά παιδιά. Μου έχει λείψει το να έχω στόχο να κερδίσω έναν αγώνα ή ένα πρωτάθλημα. Το GVR μου δίνει κίνητρο να ξεκινήσω να προπονούμαι ξανά.

Νίκος Δαφνομήλης: Έχεις συμμετάσχει σε πολλούς επίσημους φιλικούς αγώνες του GVR, χαρίζοντας μας πανέμορφες μάχες, κυρίως για τις πρώτες θέσεις μάλιστα. Πως θα χαρακτήριζες το επίπεδο των υπόλοιπων οδηγών στο GVR?

Γιώργος Σταματόπουλος: “Το επίπεδο των υπόλοιπων οδηγών είναι πολύ καλό, έχοντας συνεχώς ανοδική τάση. Επειδή δεν συμμετείχα σε όλους τους φιλικούς αγώνες, κάθε φορά που αγωνιζόμουν, έβλεπα μεγάλες διαφορές στα παιδιά. Ξέρω ότι προπονούνται καθημερινά και αυτό φαίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος παρακολουθήσει το πρωτάθλημα θα μείνει καθηλωμένος, καθώς θα υπάρχουν μάχες παντού.”

Νίκος Δαφνομήλης: Όπως προείπαμε, είσαι ένας αρκετά γρήγορος sim racer. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Γιώργο Σταματόπουλο στην Ayrton Senna League του GVR?

Γιώργος Σταματόπουλος: “Από εμένα να περιμένετε πολλές μάχες καθώς ο στόχος μου είναι οι νίκες. Δεν μ’αρέσει να χάνω, γι’αυτό κάνω ότι καλύτερο για να πετύχω τον στόχο μου. Έχω ξεκινήσει ήδη να προπονούμαι, καθώς το παιχνίδι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και θέλει πολλές ώρες για να μπορέσω να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν.”

Ο Γιώργος Σταματόπουλος είναι ένας εκ των οδηγών που πολλάκις έχουν καταθέρσει τα διαπιστευτήριά τους και έχουν αποδείξει ποιοί είναι. Ως εκ τούτου, είναι λογικό και επόμενο να κουβαλάει και αυτός τον τίτλο του φαβορί για νίκες και βάθρα. Ας τον απολαύσουμε όμως στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας.

Τρίτος στη σειρά ήταν ο Χρήστος Αθανασίου, ένας οδηγός που έχει σημειώσει τεράστια βελτίωση στην οδήγησή του και έχει εδραιωθεί ως ένας αρκετά συνεπής οδηγός για να πετύχει βαθμούς. Το μεγάλο του ατού, όμως, σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, είναι ότι ο Χρήστος ψάχνεται πάρα πολύ με το στήσιμο του μονοθεσίου, πράγμα για το οποίο πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο και απαιτεί χρόνο. Ας δούμε τι είχε να μας πει ο ίδιος, όμως.

Νίκος Δαφνομήλης: Είσαι από τους σχετικά νέους οδηγούς του GVR και ήδη έχεις κερδίσει μια θέση στην Ayrton Senna League, όπου το επίπεδο είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Που στέκεται ο Χρήστος Αθανασίου ανάμεσα στους 20 οδηγούς της Ayrton Senna League?

Χρήστος Αθανασίου: “Ναι, είμαι σχετικά νέος αλλά και ωραίος (είπε γελώντας ο Χρήστος). Μπήκα σε μια δυνατή λίγκα και αυτός ήταν και ο σκοπός μου εξαρχής. Για να το ξεκαθαρίσω, και η Alain Prost League είναι εξίσου ποιοτική όσον αφορά το επίπεδο των οδηγών, απλά εδώ διαφέρει λίγο η συνολική ανταγωνιστικότητα. Είναι δυαντή λίγκα και ξέρω σαν Χρήστος πως θα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να δώσω το 110% του εαυτού μου. Σαν Χρήστος ανάμεσα σε όλα αυτά τα θυρία που αγωνιζόμαστε μαζί, θα τολμήσω να πω πως όλα γίνονται και όλα είναι πιθανά. Χαίρομαι και ανυπομονώ για το ξεκίνημα.”

Νίκος Δαφνομήλης: Γνωρίζουμε ότι είσαι από τους οδηγούς που το ψάχνουν αρκετά με το set up και το συνολικό στήσιμο του μονοθεσίου. Πως προσεγγίζεις το set up σε κάθε πίστα?

Χρήστος Αθανασίου: “Η αλήθεια είναι ότι γενικώς μου αρέσει να ψάχνομαι με τις ρυθμίσεις. Σε όλα τα setup κοιτάω πάντα την σταθερότητα, πράγμα πολύ βασικό. Μετά κοιτάω την φθορά των ελαστικών να είναι σχετικά καλή για έναν αγώνα. Έτσι, βάσει της δυναμικής της πίστας, πειραματιζομαι σε τρία επίπεδα: την φθορά, την σταθεροτητα, την ταχύτητα ταχύτητα

Νίκος Δαφνομήλης: Μια από τις στιγμές που σε σημάδεψε ως οδηγό στο GVR ήταν ο επίσημος φιλικός αγώνας της Ρωσίας, όπου έχασες την νίκη στην τελευταία στροφή, κυριολεκτικά. Κάνε μας ένα σχόλιο επί αυτού και εξήγησε μας πως επανηλθες μετά από αυτό το ατυχές γεγονός.

Χρήστος Αθανασίου: “Όντως Νίκο, η πραγματικότητα αυτή είναι, ότι το έχασα κυριολεκτικά μια στροφή πριν τον τερματισμό. Η αλήθεια πάνω σε αυτό είναι ότι έχασα την συγκέντρωσή μου, παρότι πλήρως συγκεντρωμένος σε όλον τον αγώνα, και έτσι είχα αυτήν την ατυχή στιγμή. Δεν με πείραξε και τόσο για τους εξής λόγους: Π΄ρωτον, επειδή μέχρι τότε είχα κάνει έναν πολύ καλό και σταθερό αγώνα, κάτι που μου άρεσε πολύ, και δεύτερον, όλο αυτό που έπαθα μου έδειξε και μου έμαθε πως ΠΟΤΈ, και το εννοώ, ΠΟΤΈ, μέχρι και την τελευταία στροφή όλα μπορούν να συμβούν. Με αυτά τα δύο στο μυαλό μου, η απώλεια της νίκης, όπως αυτή συνέβη, δεν με πήρε από κάτω και πήρα ένα γερό μάθημα για το πρωτάθλημα που έχουμε.”

Ένας άκρως θεαματικός και επεισοδιακός αγώνας ήταν αυτός της Ρωσίας, όπου ο Χρήστος Αθανασίου έχασε την νίκη μία στροφή πριν από το τέλος. Ας τον απολαύσουμε.

Ανάμεσα στους οδηγούς που μίλησαν στο F1racingnews ήταν και ο νεαρότερος σε ηλικία συμμετέχοντας, ο Chris Μαλακός. Το F1racingnews είχε την τιμή να συνομιλήσει με τον νεαρό Έλληνα καρτίστα που διαπρέπει στο εξωτερικό, τον μικρό Chris που ονειρεύεται να γίνει ο έλληνας Lewis Hamilton.

Νίκος Δαφνομήλης: Κρις μαλακός. Όσοι δεν σε γνωριζουν για την ταχύτητα σου στο F1 2021, σίγουρα σε γνωρίζουν για την ταχύτητα σου μέσα σε ένα αγωνιστικό καρτ. Θες να μας πεις ποιος είναι ο Κρις μαλακός, ο πρωταθλητής καρτ?

Chris Μαλακός: “Με λένε Chris Μαλακό, Είμαι 10 ετών και μένω μόνιμα στο Dortmund, Γερμανία. Ασχολούμαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από πέντε ετών. Έχω συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Ιταλία και στην Γερμανία. Το 2021 έλαβα μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ROTAX και στο ROTAX Max Challenge Germany!! Κατέκτησα την 5η θέση συνολικά.”

Νίκος Δαφνομήλης: Όπως και στα καρτ, έτσι και στο e-sports είσαι εξαιρετικά γρήγορος, κάτι που έχεις αποδείξει και με τις εμφανίσεις και τις νίκες που έχεις σημειώσει στους επίσημους φιλικούς του GVR esports. Μπορούμε να περιμένουμε την ίδια εξαιρετική φόρμα και ταχύτητα και στην Ayrton Senna League?

Chris Μαλακός: “Αρχικά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφά σας λόγια και για την στήριξη που μου δίνετε μέσω του F1racingnews!! Η αλήθεια είναι πως, λόγω φορτωμένοy προγράμματος με τους αγώνες μου και το σχολείο μου, δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω πολλές προπονήσεις στο νέο παιχνίδι αλλά ελπίζω να τα πάω τόσο καλά όσο και πέρσι στους φιλικούς αγώνες.”

Νίκος Δαφνομήλης: Δυστυχώς για εσένα και ευτυχώς για εμάς τους τηλεθεατές, δεν είσαι ο μόνος γρήγορος οδηγός. Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι μόνιμα το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και μια θέση στο βάθρο?

Chris Μαλακός: “Το grid φετινού πρωταθλήματος e-sports του GVR περιλαμβάνει σπουδαίους οδηγούς!! Σέβομαι απόλυτα τους συναθλητές μου είναι όλοι τους πάρα πολύ καλοί και σε υψηλό επίπεδο. Θα υπάρξουν σκληρές μάχες, είμαι σίγουρος, και δεν θα πρέπει να υποτιμήσω κανέναν. Είναι όλοι τους γρήγοροι, ο καθένας με το δικό του στυλ οδήγησης. Αναμένονται σκληρές μάχες όπου ελπίζω να μάχομαι και εγώ για μία θέση στο βάθρο.”

Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τον μικρό Chris που αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο του σε εμάς, αλλά και τον πατέρα του τον Ζίκο που αμς έφερε σε επαφή. Ευχόμαστε ως F1racingnews στον Chris να πετύχει κάθε του στόχο και μία μέρα να γράφουμε για εκείνον όπως γράφουμε σήμερα για τους μεγάλους αστέρες της Formula 1. Ας πάρουμε μία γεύση από τις “εικονικές” ικανότητες του Chris στον αγώνα του Βελγίου, μέσα από σωρεία όμορφων μαχών εμ τον Κώστα Μαυράδα.

Τελευταίος που άφησε την playseat και το τιμόνι για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας ήταν ο Γιάννης Φιλιππής, ένα από τα μεγάλα φαβορί στην Ayrton Senna League, ένας οδηγός που, όπως ο ίδιος λέει, στόχος του είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νίκος Δαφνομήλης: Γιάννη, όπως αναμενόταν, είσαι στην Ayrton Senna League, μια Λίγκα αποτελούμενη από ένα σύνολο εξαιρετικού επιπέδου οδηγων. Γιατί αξίζει ο Γιάννης Φιλιππής να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους κορυφαίους οδηγούς του GVR eSports?

Γιάννης Φιλιππής: “Στόχος μου είναι να παλεύω για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οπότε είναι μία καλή πρόκληση για εμένα να αγωνιστώ με τους καλύτερους του GVR.”

Νίκος Δαφνομήλης: Μας έχεις χαρίσει επικούς αγώνες και θέαμα στους επίσημους φιλικούς αγώνες του GVR. Ποια στιγμή ήταν αυτή που ξεχωρίζεις και πιστεύεις ότι σε ανέδειξε ως οδηγό?

Γιάννης Φιλιππής: “Πιστεύω ο αγώνας της Γαλλίας ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω κάνει, λόγω καταπόνησης των ελαστικών. Δεν είχα σχεδόν καθόλου πρόσφυση, οπότε έκανα τα αδύνατα δυνατά, ώστε να κρατηθώ εντός πίστας και να πάρω την τελευταία θέση στο βάθρο.”

Ξανά ο αγώνας της Γαλλίας στο προσκήνιο. Ας δούμε τον Γιάννη Φιλιππή στον πιο δύσκολο, κατά δήλωσή του, αγώνα που έχει δώσει υπό την σκέπη του GVR.

Νίκος Δαφνομήλης: Όσοι σε έχουν παρακολουθήσει, αντιλαμβάνονται ότι μιλάμε για ένα από τα φαβορί στην Ayrton Senna League. Εσύ, όμως, ποιόν ξεχωρίζεις ως τον μεγαλύτερό σου αντίπαλο στην μάχη για βάθρα και νίκες?

Γιάννης Φιλιππής: “Θεωρώ τον πιο δύσκολο αντίπαλό μου τον Γιώργο Σταματόπουλο, επειδή είναι από τους πιο γρήγορους και αλάνθαστους οδηγούς. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να παλέψω μαζί του.”

Ως F1racingnews θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οδηγούς, έναν έναν ξεχωριστά, που δέχτηκαν να αφήσουν τα τιμόνια και να πιάσουν τα μικρόφωνα για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.

Η περίοδος χάριτος τελειώνει, καθώς την Κυριακή 28 Νοεμβρίου οι πρώτοι βαθμοί θα πέσουν στο τραπέζι.

Θα καταφέρουν τα μεγάλα φαβορί να σταθούν στο ύψος τους, ή τα αουτσάιντερ θα καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα την Κυριακή στις 20:30 μαζί με τον Κώστα Φραγκολιά.

Καλή τύχη σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Δείτε εδώ την επίσημη παρουσίαση των οδηγών της Ayrton Senna League.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS