GVR – Alain Prost League – Αγώνας 2 – Γαλλία: Νικητής ο Θ. Χουσίδης

Ο δεύτερος αγώνας της Alain Prost League για το πρωτάθλημα του GVR e-sports αποτελεί πλέον παρελθόν με τον Θάνο Χουσίδη να είναι ο μεγάλος νικητής στον μεικτών συνθηκών αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Τοϊγκούνης, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χρήστος Παπαχρήστος.

Ακόμα ένας αγώνας έλαβε χώρα στην Alain Prost League, ωστόσο αυτή τη φορά ο Θάνος Χουσίδης ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία, κατακτώντας την 1η του νίκη στο πρωτάθλημα του GVR e-sports.

Ο Γιώργος Τοϊγκούνης κατέκτησε την 2η θέση, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας το “μαξιλαράκι” των 25 βαθμών από την νίκη του στην Βραζιλία.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Χρήστος Παπαχρήστος, ο οποίος είχε βρεθεί έως και μία ανάσα μακρυά από την νίκη, ωστόσο κατάφερε να “φέρει σπίτι” τους 15 βαθμούς της 3ης θέσης, καθώς και τον 1 βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Κατατακτήριες – Pole position για τον Χρήστο Παπαχρήστο

Πολύ καθαρές κατατακτήριες, δίχως βροχή αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την Βραζιλία, όπου ο Χρήστος Παπαχρήστος κατέκτησε την Pole position. Ο οδηγός της Williams έδειξε εξ αρχής δυνατός στην συγκεκριμένη πίστα, κάτι που επιβεβαίωναν οι χρόνοι του που εξαρχής τον έβαζαν στην 5αδα. Στέφανος Βουγιατζής, Νίκος Φάφαλης και ο πολύ σταθερός Μάνος Νταούτ έδειχναν να τον απειλούν, ωστόσο ο Χρήστος Παπαχρήστος δεν κοίταξε πίσω του ποτέ και δεν άφησε ούτε τον Γιώργο Τοϊγκούνη να του “κλέψει” την pole position.

Αξιοσημείωτο ήταν το περιστατικό ανάμεσα στον Άγγελο Λούβρο της Mercedes και τον Θάνο Χουσίδη, όπου οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με 5 δευτερόλεπτα τον Άγγελο Λούβρο καθώς θεώρησαν ότι ο οδηγός της Mercedes εμπόδισε τον μετέπειτα νικητή του αγώνα, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν σε γρήγορο χρονομετρημένο γύρο.

Εν τέλει, ο Χρήστος Παπαχρήστος θα “αποκρούσει” και την τελευταία προσπάθεια του Γιώργου Τοϊγκούνη καθώς το 1:29.961 του οδηγού της Aston Martin δεν θα είναι αρκετό για την pole position, με τον Χρήστο Παπαχρήστο να σημειώνει το εκπληκτικό 1:29.815 και να κατακτάει την πρώτη θέση για την σειρά εκκίνησης του αγώνα.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων
Εκκίνηση

Εξαιρετική εκκίνηση θα πραγματοποιήσει ο Χρήστος Παπαχρήστος, αλλά και ο Γιώργος Τοϊγκούνης, οι οποίοι θα αρχίσουν να απομακρύνονται. Πιο πίσω ο Μάνος Νταούτ με τον Θάνο Χουσίδη θα εμπλακούν σε μάχη, ενώ πολύ σταθερά θα φύγουν οι δύο Alpha Tauri, με τον Alexzander Brother Louie και τον Στέφανο Βουγιατζή να έχουν πλασάρει την ομάδα στην πρώτη θέση των κατασκευαστών. Την παράσταση θα κλέψει ο Χρήστος Παπαχρήστος που θα ανοίξει διαφορά πάνω από μισό δευτερόλεπτο ήδη από τον πρώτο τομέα. Η μάχη του Μάνου Νταούτ με τον Θάνο Χουσίδη θα συνεχίσει για την 4η θέση, με τον Νίκο Φάφαλη να παραμένει τρίτος.

Γύρος 3 – Αυτοκίνητο ασφαλείας – πράξη πρώτη

Με τον Alexzander Brother Louie να σκαρφαλώνει αργά και σταθερά στην κατάταξη, την ροή του αγώνα θα έρθει να διακόψει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Γιώργος Δαχρετζής θα συγκρουστεί με τον Ανδρέα Ντούσκο, με αποτέλεσμα ο πρώτος να βρεθεί εκτός πίστας και ο τελευταίος να κάνει περιδήνηση. Ο Γιώργος Μπουρτσάλας δεν θα προλάβει να δει τον οδηγό της Red Bull με αποτέλεσμα την σύγκρουση των δύο που θα φέρει και την εγκατάλειψή τους. Οι αγωνοδίκες έκριναν υπεύθυνο για το συμβάν τον Γιώργο Δαχρετζή και τιμώρησαν τον οδηγό της Mercedes με Qualifying Ban.

Η επαφή του Γιώργου Δαχρετζή με τον Ανδρέα Ντούσκο που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και την εγκατάλειψη του Ανδρέα Ντούσκου και του Γιώργου Μπουρτσάλα.
Γύρος 11

Με την επανεκκίνηση ο Χρήστος Παπαχρήστος θα ανοίξει μία διαφορά έως και 8 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο οδηγός της Williams δεν είχε μπει για αλλαγή ελαστικών κατά την διάρκεια του πρώτου αυτοκινήτου ασφαλείας, με αποτέλεσμα η απόδοση της μαλακής γόμας ν αρχίσει να πέφτει κατακόρυφα. Ως εκ τούτου, ο Χρήστος Παπαχρήστος αναγκάστηκε στον 12ο γύρο να μπει στα pits για την δική του αλαλγή ελαστικών, αφήνοντας στην πρωτοπορία του αγώνα τον Θάνο Χουσίδη, ο οποίος είχε διαφορά περίπου 5 δευτερολέπτων από τον 2ο Alexzander brother Louie. Ωστόσο, στον 15ο γύρο, η πρώτη αναποδιά στα σχέδια του Χρήστου Παπαχρήστου θα είναι πλέον γεγονός.

Γύρος 15 – Αυτοκίνητο ασφαλείας – πράξη δεύτερη

Στην ευθεία Mistral ο Σπύρος Σεβαστός θα συγκρουστεί με τον Δημήτρη Σεϊμέκη, με τον Σπύρο Σεβαστό να εγκαταλείπει τον αγώνα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ασφαλείας θα κάνει για ακόμα μία φορά την εμφάνισή του. Ως εκ τούτου, ο Alexzander Brother Louie μπόρεσε να κάνει pit stop και να μην χάσει ουσιαστικά έδαφος από τον Χρήστο Παπαχρήστο, μένοντας κοντά, ουσιαστικά, στις πρώτες θέσεις. Σφήνα ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες είχε μπει ο εξαιρετικός έως τότε Βασίλης Δημούδης, ενώ 2ο είχε σκαρφαλώσει ο Γιώργος Τοίγκούνης.

Γύρος 22 – Βροχή

Τελευταίο μεγάλο γεγονός του αγώνα ήταν η εμφάνιση για ακόμα έναν αγώνα της βροχής, αυτή τη φορά στον 22ο γύρο. Ο Θάνος Χουσίδης θα αλλάξει σε ενδιάμεσα ελαστικά και παρέα με τον Γιώργο Τοϊγκούνη θα πλησιάζουν με δαιμωνιώδη ρυθμό τον υπεραισιόδοξο Alexzander brother Louie που είχε βρεθεί να οδηγεί τον αγώνα. Ο οδηγός της Alpha Tauri θα κάνει τεράστιο λάθος στην αξιολόγηση των συνθηκών και τα slick ελαστικά του δεν θα τον κρατήσουν εντός πίστας.

Όχι μόνο θα αρχίσει να χάνει με ιλλιγιώδη ρυθμό την διαφορά από τον Θάνο Χουσίδη και τον Γιώργο Τοϊγκούνη, αλλά θα βρεθεί εν τέλει να εγκαταλείπει και τον αγώνα, φεύγοντας εν τέλει από το Paul Ricard με το απόλυτο μηδέν. Την εξ΄ήγηση για αυτή του την απόφαση δίνει ο ίδιος ο οδηγός της Alain Prost league και σκηνοθέτης της Ayrton Senna League στο βίντεο που έχει ανεβάσει στο κανάλι του και μπορείτε να βρείτε εδώ. Την τρίτη θέση θα κατακιτήσει μετά από εξαιρετικό αγώνα ο poleman, Χρήστος Παπαχρήστος, καθώς και τον έναν πολύτιμο βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Η έξοδος του Alexzander Brother Louie, λόγω της λανθασμένης απόφασής του να παραμείνει σε βρεχμένο οδόστρωμα με στεγνά ελαστικά
Το στιγμιότυπο είναι από το βίντεο του Alexzander Brother Louie στο κανάλι του, ακριβώς την στιγμή που παθαίνει τερματική ζημιά το μονοθέσιό του.

Κάπως έτσι, νικητής στέφθηκε ο Θάνος Χουσίδης με την Red Bull, ενώ ο Γιώργος Τοϊγκούνης κράτησε ψιλά για ακόμα έναν αγώνα τη σημαία της Aston Martin. Με 16 βαθμούς φεύγει από τα Γαλλικά εδάφη ο Χρήστος Παπαχρήστος. Πολύ καλό αγώνα επίσης πραγματοποίησε ο Γιώργος Παρασκευάς που κατέκτησε την 10η θέση, ενώ ο Βασίλης Δημούδης και ο Νίκος Φάφαλης μάζεψαν 14 βαθμούς για την McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα
1.Θ. ΧΟΥΣΙΔΗΣ
2.Γ. ΤΟΙΓΚΟΥΝΗΣ
3.Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
4.Ν. ΦΑΦΑΛΗΣ
5.Η. ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΗΣ
6.Γ. ΔΑΧΡΕΤΖΗΣ
7.Σ. ΒΟΥΓΙΑΤΖΗΣ
8.Α. ΛΟΥΒΡΟΣ
9.Β. ΔΗΜΟΥΔΗΣ
10.Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
11.Δ. ΣΕΙΜΕΚΗΣ
12.Ν. ΛΟΥΔΑΡΟΣ
13.A. BROTHER LOUIE
14.Μ. ΝΤΑΟΥΤ
15.Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ
16.Γ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ
17.Α. ΝΤΟΥΣΚΟΣ

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου στις 21:΅00 με τον αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS