ESPORTS

GVR – Alain Prost League – Αγώνας 4 – Σ. Αραβία: Νικητής ο Σ. Βουγιατζής

Στον αγώνα για την 4η στροφή του πρωταθλήματος του GVR e-sports στην Alain Prost League, ο Στέφανος Βουγιατζής κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη σε έναν άκρως θεαματικό και απαιτητικό αγώνα. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Νίκος Λουδάρος με Ferrari, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάνος Νταούτ με Ferrari.

Η πίστα της Jeddah έκανε την παρθενική της εμφάνιση και στο νούμερο 1 e-sports πρωτάθλημα F1 στην Ελλάδα, το GVR e-sports, με τον Στέφανο Βουγιατζή να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ποινές των υπολοίπων οδηγών και με σταθερή οδήγηση να σημειώνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Λουδάρος κατάφερε να εξαργυρώσει την εξαιρετική του εμφάνιση με τους 18 βαθμούς της δεύτερης θέσεις, πολύτιμους τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του, την Scuderia Ferrari.

Οριακά στην 3η θέση, μετά την ποινή 5 δευτερολέπτων που επέβαλαν οι αγωνοδίκες στον Γιώργο Τοϊγκούνη, τερμάτισε ο Μάνος Νταούτ κάνοντας το 2-3 για την θρυλική κόκκινη ομάδα.

Κατατακτήριες – Pole position για τον Γιάννη Γαβαλίδη

Ο Γιάννης Γαβαλίδης έδειξε από νωρίς ότι θέτει εαυτόν φαβορί για την κατάκτηση της pole position, όταν μετά το πέρας των πρώτων προσπαθειών των οδηγών, βρισκόταν πίσω μόνο από τον πολύπειρο Γιώργο Τοϊγκούνη, αφήνοντας πίσω του οδηγούς όπως ο 2 φορές νικητής αγώνα, Θάνος Χουσίδης ή Χρήστος Παπαχρήστος, οδηγός με σταθερή παρουσία στα βάθρα. Αρκετά καλά είχε πλασαριστεί ο Θάνος Χουσίδης, ενώ οι δύο Haas του Γιώργου Μπουρτσάλα και του Σπύρου Σεβαστού βρίσκονταν στις παρυφές της 10αδας. Αρνητική εντύπωση είχε αφήσει ο Alexzander Brother Louie, ο οποίος σε αντίθεση με τον ομόσταυλό του, Στέφανο Βουγιατζή, φαινόταν να μην βρίσκει τα πατήματά του στην δύσκολη πίστα της Jeddah, παραμένοντας στις θέσεις εκτός δεκάδας.

Μετά από σκληρή μάχη με τον Γιώργο Τοϊγκούνη, τον Νίκο Φάφαλη, ο οποίος κατάφερε να πλασαριστεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους, αλλά και τον Χρήστο Παπαχρήστο, ο οποίος βρισκόταν προσωρινά σε θέση ισχύος με το 1:28.394, ο Γιάννης Γαβαλίδης θα έρθει με σπασμένα φρένα να πάρει την pole position με το καταπληκτικό 1:28.268, μόλις στην 2η του εμφάνιση στο GVR e-sports. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ανδρέα Ντούσκο στην 10η θέση, πίσω από τον Σπύρο Σεβαστό, ενώ ο ομόσταυλός του, Θάνος Χουσίδης, βρισκόταν στην 7η θέση, μπροστά από τον Άγγελο Λούβρο. Ο Γιώργος Μπουρτσάλας κατετάγη 12ος, μπροστά από τον πρωτοεμφανιζόμενο Βαγγέλη Λάκατζη, ενώ κακή εμφάνιση έκανε ο Alexzander Brother Louie, παραμένοντας στην 15η θέση, μπροστά από τον Ηρακλή Καλπατζίδη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων
Εκκίνηση

Ο Χρήστος Παπαχρήστος θα πραγματοποιήσει σεμιναριακή εκκίνηση και θα βρεθεί στα bargeboards (στα πλαινά αεροδυναμικά βοηθήματα του μονοθεσίου) του Μάνου Νταούτ, ο οποίος και αυτός θα εκκινήσει εξαιρετικά, απειλώντας τον πρωτοπόρο Γιάννη Γαβαλίδη. Ωστόσο, ο Γιάννης Γαβαλίδης θα διατηρήσει την ψυχραιμία του και με μία τολμηρή, αλλά σινάμα καθόλα νόμιμη κίνηση θα αποκρούσει την επίθεση του Χρήστου Παπαχρήστου και θα παραμείνει στην πρωτοπορία.

Τα βλέμματα, ωστόσο, θα πέσουν πάνω στον Ανδρέα Ντούσκο και τον Σπύρο Σεβαστό. Μόλις που οι οδηγοί είχαν διανύσει τις πρώτες στροφές στον αγώνα, το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας θα κάνει την εμφάνισή του, λόγω εγκατάλειψης του Σπύρου Σεβαστού. Ο οδηγός της Haas συγκρούστηκε με τον Ανδρέα Ντούσκο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τερματική ζημιά στο μονοθέσιό του, συμβάν για το οποίο οι αγωνοδίκες έκριναν υπεύθυνο τον Ανδρέα Ντούσκο και του επέβαλαν την ποινή του Qualifying Ban, κάτι που σημαίνει πως ο οδηγός της Red Bull δεν θα έχει δικαίωμα να σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο στον επόμενο αγώνα, πίστα του Baku, Azerbaijan.

Καθαρή επανεκκίνηση θα έχουμε στον 2ο γύρο με την λήξη της περιόδου εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, με τους Ανδρέα Ντούσκο και Άγγελο Λούβρο να εμπλέκονται σε μάχη. Ταυτόχρονα, ο Χρήστος Παπαχρήστος θα αρχίσει να κυνηγάει μετά μανίας τον Γιάννη Γαβαλίδη, σημειώνοντας παράλληλα και τον ταχύτερο γύρο. Οι δύο θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, καθώς θα αλλάζουν διαρκώς θέσεις για τους επόμενους γύρους, ενώ οι Νίκος Φάφαλης, Μάνος Νταούτ, Γιώργος Τοϊγκούνης, Θάνος Χουσίδης και Στέφανος Βουγιατζής θα μας χαρίσουν επικές μάχες, αλλάζοντας διαρκώς θέσεις στο κυνήγι για το τελευταίο σκαλί του βάθρου και τους 15 βαθμούς.

Γύρος 12 – Η ΄ώρα των pit stop

Το τρενάκι των 5 προαναφερθέντων οδηγών θα ανοίξει τον χορό των pitstop για τους πρωτοπόρους, σε μία πολύ σφιχτή μάχη στρατηγικής για θέση στην πίστα, ενώ θα ακολουθήσουν μετά από λίγο στον 12ο γύρο οι δύο πρωτοπόροι, Γιάννης Γαβαλίδης και Χρήστος Παπαχρήστος, δίνοντας προσωρινά την σκυτάλη της μάχης στους μηχανικούς τους. Ταυτόχρονα, αρκετά καλό αγώνα έκανε ο Γιώργος Μπουρτσάλας, ο οποίος φαινόταν να παίζει καλά το παιχνίδι της στρατηγικής και δεν άφηνε τα τεκτενόμενα γύρω του να επηρεάσουν αυτόν και τις αποφάσεις του. Ο Γιώργος Δαχρετζής βρισκόταν μπροστά από τον ουραγό, Γιώργο Παρασκευά, ο οποίος σήκωνε μόνος του το βάρος της Alfa Romeo, λόγω απουσίας του ομόσταυλού του, Παύλου Παπαδόπουλου.

Ο Alexzander Brother Louie συνέχιζε να είναι εκτός ρυθμού, αδυνατώντας να μπει στην βαθμολογούμενη 10αδα, σε αντίθεση με τον ομόσταυλό του που για ακόμα έναν αγώνα κρατούσε ψηλά την σημαία της Alpha Tauri. Ωστόσο, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο A. Brother Louie δεν στερείται ικανοτήτων, κάτι που έδειξε και στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στην Βραζιλία με την μάχη του με τον Γιώργο Τοϊγκούνη, οπότε είναι θέμα χρόνου μέχρι ο οδηγός από την Ξάνθη να υπενθυμίσει στο μεγάλο του Fan club τους λόγους που έχει χριστεί ένα εκ των φαβορί.

Γύρος 17 – Αυτοκίνητο Ασφαλείας

Η εγκατάλειψη του Γιώργου Παρασκευά θα βγάλει το αυτοκίνητο ασφαλείας από τα pits, ανακατεύοντας εκ νέου την τράπουλα και βάζοντας δύσκολα στους οδηγούς και τους υπεύθυνους στρατηγικής των ομάδων. Νίκος Φάφαλης, Γιώργος Τοϊγκούνης και Βαγγέλης Λάκατζης ήταν οι μόνοι οδηγοί που επέλεξαν να μην μπουν στα pits για φρέσκα ελαστικά, το οποίο σήμαινε ότι η Aston Martin έφευγε εκείνη τη στιγμή με 33 βαθμούς από την Σαουδική Αραβία, η πρώτη φορά που θα έπαιρνε βαθμούς και από τον δεύτερο οδηγό της, και όχι μόνο από τον Γιώργο Τοϊγκούνη.

Σαν Μάννα εξ ουρανού είδε ο Alexzander Brother Louie το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς είχε την ευκαιρία πλέον να βάλει φρέσκα ελαστικά και να δει την διαφορά του από την 10αδα και τους πρωτοπόρους να πέφτει από τα 30 δευτερόλεπτα στο μηδέν. Σταθερή εμφάνιση για τους δύο οδηγούς της Ferrari, Μάνο Νταούτ και Νίκο Λουδάρο στην 6η και 9η θέση, ενώ ο Στέφανος Βουγιατζής βρισκόταν σταθερά στην 8η θέση, πίσω από τον δις νικητή, Θάνο Χουσίδη.

Ωστόσο, τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στον Χρήστο Παπαχρήστο, ο οποίος θα μαζέψει συνολικά 10 δευτερόλεπτα ποινής, κάτι που όπως μαθαίνουμε δεν μπόρεσαν να αναιρέσουν κατόπιν λήξης του αγώνα οι αγωνοδίκες, λόγω ελλειπ΄πούς διαθέσιμου υλικού. Όπως εξελίχθηκε, το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν καταστροφικό για τον Χρήστο Παπαχρήστο, με τον οδηγό της Williams να μην καταφέρνει εν τέλει να ανακάμπτει ουσιαστικά.

Γύρος 22

Με την επανεκκίνηση στον 19ο γύρο, ο Νίκος Φάφαλης θα επιχειρίσει να ανοίξει την διαφορά του. Ωστόσο, μετά από μερικά εξαιρετικά προσπεράσματα και μετά από τα απαραίτητα pit stop, οι Γιάννης Γαβαλίδης, Γιώργος Τοίγκούνης και το τρενάκι των Μάνου Νταούτ, Στέφανου Βουγιατζή, Θάνου Χουσίδη θα επιβάλουν την δική τους πραγματικότητα στον αγώνα. Ταυτόχρονα, ο Χρήστος Παπαχρήστος θα καταφέρει μέχρι τον 22ο γύρο να σκαρφαλώσει στην 8η θέση.

Ο Alexzander Brother Louie είχε βρεθεί στην 6η θέση, όταν και εκλήθη στον 23ο γύρο να αμυνθεί των επιθέσεων του Χρήστου Παπαχρήστου, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό προσπέρασμα στον Νίκο Λουδάρο για την 7η θέση. Παρόμοιες εξαιρετικές μάχες έδωσε ο Alexzander Brother Louie και με τον Γιώργο Μπουρτσάλα της Haas.

Εν τέλει, ο Στέφανος Βουγιατζής είδε την συντηρητική του οδήγηση να τον δικαιώνει, αφού μετά τις ποινές ήταν αυτός που κατέκτησε την νίκη και τους πολύτιμους 25 βαθμούς, δηλώνοντας βροντερό παρόν στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός για την Ferrari, Νίκος Λουδάρος, ενώ ο Μάνος Νταούτ κατέκτησε την 3η θέση και τους 15 βαθμούς. Ίσως την καλύτερή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Μπουρτσάλας, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που του δίνει πολύτιμους βαθμούς.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα (μετά την επιβολή των ποινών των αγωνοδικών)
1.Σ. ΒΟΥΓΙΑΤΖΗΣ
2.Ν. ΛΟΥΔΑΡΟΣ
3.Μ. ΝΤΑΟΥΤ
4.Γ. ΓΑΒΑΛΙΔΗΣ
5.Γ. ΤΟΙΓΚΟΥΝΗΣ
6.Γ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ
7.Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
8.Θ. ΧΟΥΣΙΔΗΣ
9.Α. ΛΟΥΒΡΟΣ
10.Ν. ΦΑΦΑΛΗΣ
11.A. BROTHER LOUIE
12.Β. ΛΑΚΑΤΖΗΣ
13.Γ. ΔΑΧΡΕΤΖΗΣ
14.Α. ΝΤΟΥΣΚΟΣ
15.Η. ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΗΣ
16.Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
17.Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ
Aναλυτικά η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών

Επόμενο ραντεβού για την Alain Prost League στις 26 Ιανουαρίου, με τον αγώνα του Azerbaijan.

Ώρα μετάδοσης αγώνων GVR e-sports: 21:00

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!