ESPORTS

GVR: Alain Prost League – Αγώνας 2 – Βέλγιο: Νικητής ο Β. Δελής

Ακόμα ένας ανατρεπτικός αγώνας έλαβε χώρα στο GVR e-sports με τον Βασίλη Δελή να κυριαρχεί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την πίεση των αντιπάλων του, φεύγοντας από το Spa-Francorchamps με τους 25 βαθμούς.

Την 1η του νίκη κατέκτησε ο Βασίλης Δελής στο φετινό πρωτάθλημα του GVR e-sports, κατακτώντας την νίκη σε έναν αγώνα μεικτών συνθηκών και γεμάτο αγωνία.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Χρήστος Ντούσκος, ο οποίος παρά την καταστροφική του εκκίνηση επέδειξε μαχητικό πνεύμα και ανέκαμψε, ώστε να κατακτήσει τους 18 βαθμούς που τον κρατούν στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Ο Τάσος Μπουγουλιάς έγινε κάτοχος 3ης θέσης για ακόμα έναν αγώνα, με την σταθερότητά του αυτή να τον ανεβάζει στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΗ

Ο Βασίλης Δελής είχε δείξει ήδη από τις κατατακτήριες τις προθέσεις του. Το 1:43.953 τον είχε αφήσει μόνο του στην pole position με τον Χρήστο Ντούσκο να υπολοίπεται κατά 130 χιλιοστά. Φορμαρισμένος έδειχνε, όμως και ο Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr, ο οποίος βρισκόταν μόλις 5 χιλιοστά πίσω από τον Χρήστο Ντούσκο, στην 3η θέση. Καταπληκτική εμφάνιση μέχρι το τέλος, όμως, είχε σημειώσει και ο Βαλάντης Μάμαλης, ο οποίος βρισκόταν στην 4η θέση, μπροστά από τον Τάσο Μπουγουλιά, με τον ομόσταυλό του, Νίκο Φάφαλη Sergio Cafe να πλασάρεται στην 9η θέση.

Ο Νίκο Φάφαλη Sergio Cafe, όμως δεν είχε πεί ακόμα την τελευταία του λέξη. Στην τελευταία του προσπάθεια θα σημειώσει το 1:44.011 και θα πλασαριστεί στην 3η θέση, πίσω από τον poleman, Βασίλη Δελή και τον καταπληκτικό Ηρακλή Καλπατζίδη που κατετάγη 2ος. Στην 4η θέση έμεινε ο Τάσος Μπουγουλιάς, με τον δικό μας Γιώργο Τοϊγκούνη F1racingnews.gr να αρκείται στην 5η θέση. Ο Θάνος Χουσίδης ήταν ο οδηγός που έκλεινε την 10αδα, με τον ομόσταυλό του, Χρήστο Παπαχρήστο GP Pappous να πλασάρεται στην 8η θέση, μπροστά από τον Ηλία Σαχινίδη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε ο Βασίλης Δελής, ο οποίος ήδη από την πρώτη του γκαζιά άρχισε να χάνεται στον ορίζοντα. Ωστόσο, τα σχέδιά του αναβλήθηκαν, όταν ο αγώνας τέθηκε υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Μία σύγκρουση του Ηλία Σαχινίδη με τον Χρήστο Ντούσκο στην 1η στροφή άφησε τον οδηγό της Ferrari στην τελευταία θέση, ενώ η σύγκρουση του Παύλου Αποστολίδη με τον Νίκο Φάφαλη Sergio Cafe και τον Δημήτρη Σεϊμέκη Aerodrome Clothing – Panionios e-sports είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του οδηγού του Πανιωνίου. Μεγάλος άτυχος της εκκίνησης ήταν και ο Γιώργος Μπουρτσάλας. Πολύ καλή εκκίνηση είχε κάνει ο Βασίλης Δημούδης Dimoudis Marine καθώς και ο Άγγελος Λούβρος που είχε βρεθεί στην 5η θέση, πίσω από τον ομόσταυλό του, Γιώργο Τοϊγκούνη F1racingnews.gr.

Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous και Θάνος Χουσίδης είχαν βάλει ανάμεσά τους τον Ζανή Τσακμάκα, προσπαθώντας να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους, με τον οδηγό της Haas να δίνει σκληρές μάχες και να αποδεικνύεται αξιόμαχος αντίπαλος, κρατώντας με νύχια και με δόντια την 6η θέση. Όλα άλλαξαν όμως όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας που είχε βγει λόγω της εγκατάλειψης του Βαλάντη Μάμαλη, μπήκε στα pits. Η κατάσταση της πίστας ήταν τέτοια που οι οδηγοί βρίσκονταν σε δίλημμα, όσον αφορά την γόμα επιλογής τους. Ενώ όλοι άλλαξαν σε slick ελαστικά κατά την διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Χρήστος Ντούσκος έκανε την κίνηση ΜΑΤ και μπήκε για ενδιάμεσα ελαστικά, στον τελευταίο γύρο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Αν και στον επόμενο γύρο, όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ακολούθησαν το παράδειγμα του οδηγού της Scuderia Ferrari, ήταν ήδη αργά. Λαμβάνοντας εγκαίρως την καλύτερη απόφαση στρατηγικής που ενδεχομένως να δούμε στο φετινό πρωτάθλημα, ο Χρήστος Ντούσκος μπήκε πλέον σε τροχιά νίκης, αφού από τις τελευταίες θέσεις, εν τέλει βγήκε στην 1η, όταν και οι υπόλοιποι ολοκλήρωσαν το pit stop τους. Ωστόσο, αντίθετη άποψη είχε ο Βασίλης Δελής. Τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο, ο οδηγός της Mercedes έδειχνε απλά ανίκητος. Κανένας δεν μπόρεσε να “ματσάρει” τον ρυθμό του και έτσι ο Βασίλης Δελής προσπέρασε, εν τέλει, τον Χρήστο Ντούσκο και πήρε την νίκη.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Βασίλης Δελής. Άντεξε απέναντι σε κάθε αντιξοότητα και κυριάρχησε σε κάθε σημείο του αγώνα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Αναγνώριση, ωστόσο, αξίζει και ο Χρήστος Ντούσκος, ο οποίος ανέκαμψε υποδειγματικά και παρέδωσε σεμινάρια στρατηγικής, επιδεικνύοντας ωριμότητα και καθαρό μυαλό στην πίστα. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ξανά τον Τάσο Μπουγουλιά, ο οποίος στην 2η του, μόλις, εμφάνιση στο GVR e-sports κατακτά το 2ο του βάθρο. Επαινούμε βέβαια και τον δικό μας Γιώργο Τοϊγκούνη F1racingnews.gr για την σταθερότητά του, στοιχείο που αποδεδειγμένα είναι το σημαντικότερο για έναν διεκδικητή πρωταθλήματος, αλλά και τους Θάνο Χουσίδη και Γιώργο Μπουρτσάλα για την καταπληκτική τους εμφάνιση.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μιλήσουμε για τους Βαγγέλη Λάκατζη και Άγγελο Λούβρο. Οι δύο αυτοί οδηγοί δείχνουν διαρκώς βελτιωμένοι, ενώ δέεχτηκαν και τα εύσημα από τους αγωνοδίκες για το πως προσέγγισαν την κατάσταση της εκκίνησης. Το ευ αγωνίζεσθαι πάντα πρέπει να αναδεικνύεται.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα, η οποία τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

1.Β. ΔΕΛΗΣ
2.Χ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ
3.Α. ΜΠΟΥΓΟΥΛΙΑΣ
4.Γ. ΤΟΙΓΚΟΥΝΗΣ
5.Θ. ΧΟΥΣΙΔΗΣ
6.Γ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ
7.Ν. ΦΑΦΑΛΗΣ
8.Α. ΛΟΥΒΡΟΣ
9.Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
10.Π. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
11.Ν. ΛΑΚΑΤΖΗΣ
12.Σ. ΒΟΥΓΙΑΤΖΗΣ
13.Η. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ
14.Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
15.Β. ΔΗΜΟΥΔΗΣ
16.Ζ. ΤΣΑΚΜΑΚΑΣ
17.Η. ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΗΣ
18.Β. ΜΑΜΑΛΗΣ
19.Δ. ΣΕΙΜΕΚΗΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ALAIN PROST LEAGUE

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Νίκος Φάφαλης με το 1:46.873.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου στις 21:00, με τον 3ο αγώναπίστα της Πορτογαλίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!