GVR – Alain Prost League – Αγώνας 1 – Βραζιλία: Νικητής ο Γ. Τοϊγκούνης

Ο πρώτος αγώνας της Alain Prost League του GVR e-sports αποτελεί πλέον παρελθόν, με τον Γιώργο Τοϊγκούνη να είναι ο μεγάλος νικητής. Δεύτερος τερμάτισε ο Alexzander Brother Louie, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάνος Νταούτ.

Σε έναν άκρως θεαματικό αγώνα με την βροχή να κάνει και αυτή την εμφάνισή της, ο Γιώργος Τοϊγκούνης κατάφερε να πάρει την νίκη και τους πρώτους του 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα του GVR e-sports.

Ο Alexzander Brother Louie κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση, ωστόσο ο οδηγός της Alpha Tauri δεν παρέλειψε να γραφτεί και στο μπλοκάκι των αγωνοδικών, για μία μικρή “ατασθαλία” στον 25ο γύρο.

Η 3η θέση που κατέλαβε ο Μάνος Νταούτ ήταν οι μόνοι βαθμοί που πήρε η Scuderia Ferrari από τον αγώνα, αρκετοί ωστόσο για να την ανεβάσουν στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Κατατακτήριες – Pole Position για τον Νίκο Φάφαλη

Πρώτος στo συνεφιασμένο Interlagos βγήκε ο Alexzander Brother Louie σημειώνοντας χρόνο 1:07.967. Ωστόσο, o χρόνος της pole position δεν άργησε πολύ να πέσει, με τους Σπύρο Σεβαστό, Μάνο Νταούτ και Γιώργο Τοϊγκούνη να τον σπάνε διαδοχικά, για να έρθει ο Νίκος Φάφαλης με το 1:07.476 να ανέβει στην πρώτη θέση.

Με 15:30 να απομένουν για την λήξη των κατατακτηρίων, ο Γιώργος Παρασκευάς στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί το slipstream του Ανδρέα Ντούσκου, θα συγκρουστεί με τον οδηγό της Red Bull και θα του προκαλέσει ζημιά στο μονοθέσιό του. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον οδηγό από τον Βόλο με ποινή 10 δευτερολέπτων.

Η κατάταξη δεν άλλαξε στην κορυφή και ο λόγος ήταν ο καιρός. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα η χρήση των ενδιάμεσων ελαστικών να κρίνεται απαραίτητη. Οι οδηγοί δεν μπόρεσαν, οπότε, να βελτιώσουν τους χρόνους τους, με αποτέλεσμα ο Νίκος Φάφαλης να κατακτήσει την πρώτη pole position της σεζόν.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων
Εκκίνηση

Ο ΓΙώργος Τοϊγκούνης θα πεταχτεί στην 1η θέση ήδη από την πρώτη στροφή. Στο κατόπι του Γιώργου Τοϊγκούνη θα βρεθεί ο Μάνος Νταούτ με την Ferrari, ενώ στην 3η θέση θα πέσει ο Νίκος Φάφαλης που θα κάνει κακή εκκίνηση. Αλώβητοι οι οδηγοί από την εκκίνηση, με τον Alexzander Brother Louie να ανεβαίνει στην 4η θέση και τον Σπύρο Σεβαστό να χάνει αρκετές θέσεις στην πρώτη στροφή.

Γύρος 2

Βασίλης Δημούδης, Γιώργος Μπουρτσάλας και Γιώργος Παρασκευάς θα ριχτούν στην μάχη για την 15η θέση, έχοντας πρώτα κάμψει την αντίσταση του Παύλου Παπαδόπουλου. Ωστόσο, τα βλέματα θα πέσουν στις πρώτες θέσεις και την επίθεση που δέχεται ο Νίκος Φάφαλης από τον Alexzander Brother Louie. O Μάνος Νταούτ θα σταθεροποιηθεί στην 2η θέση, ενώ ο Γιώργος Τοϊγκούνης θα αρχίσει ήδη να ανοίγει την διαφορά του. Μάχη εξελίσσεται και ανάμεσα στον Ηρακλή Καλπατζίδη, τον Άγγελο Λούβρο και τον Χρήστο Παπαχρήστο για την 7η θέση. Εν τέλει, η πίεση του Alexzander Brother Louie θα αποδειχθεί μεγαλύτερη από αυτή που δύναται να διαχειριστεί ο Νίκος Φάφαλης, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Alpha Tauri να βάλει πλέον πλώρη για τον Μάνο Νταούτ και την 2η θέση.

Γύρος 7

Τρενάκι θα δημιουργηθεί πίσω από τον Νίκο Φάφαλη, με τους Στέφανο Βουγιατζή και Χρήστο Παπαχρήστο να παλεύουν για την θέση. Ταυτόχρονα, ο Μάνος Νταούτ με τον A. Brother Louie θα εναλαλλάζουν την δεύτερη θέση σαν καυτή πατάτα, χαρίζοντας στους θεατές απολαυστικές μάχες. Ο Σπύρος Σεβαστός με τον Χρήστο Παπαχρήστο θα δίνουν μάχη για την 6η θέση, με τον Γιώργο Δαχρετζή να μπαίνει σφήνα. Στην στροφή 4, Ηρακλής Καλπατζίδης, Γιώργος Δαχρετζής, Χρήστος Παπαχρήστος και Σπύρος Σεβαστός θα εμπλακούν σε συμβάν το οποίο θα προκαλέσει πρόσχαιρη αναταραχή στον αγώνα. Ταυτόχρονα, ο ΓΙώργος Τοϊγκούνης θα ανοίγει την διαφορά του σταθερά από τον 2ο εκμεταλλευόμενος τις μάχες, με τον Νίκο Φάφαλη να εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις στον Μάνο Νταούτ.

Γύρος 11

Ο Μάνος Νταούτ θα μπει στα pits, αφού αποκόμισε ζημιά στην αεροτομή του από την μάχη με τον Νίκο Φάφαλη, ενώ ο Γιώργος Δαχρετζής με τον Σπύρο Σεβαστό και τον Άγγελο Λούβρο θα εμπλακούν σε μάχη, αυτή τη φορά δίχως τον Χρήστο Παπαχρήστο. Ο χορός των pitstop θα ανοίξει, ωστόσο σε μία κίνηση έκπληξη ο Γιώργος Τοϊγκούνης θα επιλέξει να μείνει έξω, κάτι που στην συνέχεια θα αποδειχθεί λάθος για εκείνον αλλά εξαιρετικό για τους θεατές. Όλα αυτά έφεραν τον Γιώργο Μπουρτσάλα στην 5η θέση. Ο Alexzander Brother Louie θα επιχειρήσει το undercut, με τους 3 γύρους πριν μπει ο ΓΙώργος Τοϊγκούνης να αποδεικνύονται κομβικοί για την συνέχεια.

Γύρος 14

Οι Νίκος Φάφαλης και Χρήστος Παπαχρήστος σαν συγχορδία θα προσπεράσουν τον ανυπεράσπιστο από το DRS Ανδρέα Ντούσκο, ωστόσο τα φώτα θα στραφούν στην μάχη για την εν δυνάμει πρωτιά. Ο Γιώργος Τοϊγκούνης θα βγει με φρέσκο σετ ελαστικών μόλις μπροστά από τον Alexzander Brother Louieκαι θα αρχίσει μία σειρά από επικές και διαρκείς μάχες. Στην 4η στροφή του ίδιου γύρου, ο Γιώργος Τοϊγκούνης θα αμυνθεί υποδειγματικά της επίθεσης του οδηγού της Alpha Tauri, ωστόσο στο τέλος του γύρου στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού ο οδηγός της Aston Martin δεν θα είναι το ίδιο τυχερός, όντας ανυπεράσπιστος απέναντι στην ιπποδύναμη της Honda. Ίδιο σκηνικό σε ολόκληρο τον 15ο γύρο, με τους ρόλους αντεστραμμένους. Οι δύο οδηγοί χάρισαν εξαιρετικές μάχες καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα.

Γύρος 19

Ενώ η μάχη των δύο πρωτοπόρων μαίνεται, οι Χρήστος Παπαχρήστος, Γιώργος Δαχρετζής και Άγγελος Λούβρος θα εμπλακούν σε μάχη για την 7η θέση. Ωστόσο, ο Χρήστος Παπαχρήστος θα βουτήξει στα pits για το pit stop που χρωστούσε. Ταυτόχρονα ο Alexzander Brother Louie θα αρχίσει να επιτίθεται, όντας στα 0.7, ενώ στο τέλος του 19ου γύρου θα ολοκληρώσει το προσπέρασμα. Οι οδηγοί θα συνεχίζουν όντας σχεδόν δίπλα για τους επόμενους γύρους και αλλάζοντας διαρκώς θέση στην πρωτοπορία. Στην 4η στροφή του 21ου γύρου ο Alexzander Brother Louie θα επιχειρήσει το switch back ως άμυνα στον Γιώργο Τοϊγκούνη, ωστόσο ο Γιώργος Τοϊγκούνης θα ολοκληρώσει με επιτυχία το προσπέρασμα. Στο τέλος του 21ου γύρου, όμως, ο οδηγός της Alpha Tauri θα ανακτήσει την πρώτη θέση από τον Γιώργο Τοϊγκούνη.

Γύρος 25

Έχοντας τον Ηρακλή Καλπατζίδη πίσω τους, οι Νίκος Φάφαλης και Μάνος Νταούτ θα συνεχίσουν την δική τους μάχη για την 3η θέση στον 23ο γύρο, τα πρώτα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει ξανά η μάχη του Γιώργου Τοϊγκούνη με τον Alexzander Brother Louie. Στην 4η στροφή του 25ου γύρου, οι δύο θα έχουν επαφή, εμ τους αγωνοδίκες να κρίνουν ότι ο Alexzander Brother Louie έφερε την ευθύνη, τιμωρώντας τον με ποινή 5 δευτερολέπτων. Ταυτόχρονα, η εξαιρετική μάχη του Ηρακλή Καλπατζίδη με τον Νίκο Φάφαλη συνεχιζόταν, με τον οδηγό της Williams να αποδίδει εξαιρετικά έως τότε. Ωστόσο, στον 27ο γύρο ο Νίκος Φάφαλης με τον Μάνο Νταούτ θα αλλάζουν συνεχώς στην 3η θέση, καθώς ο Γιώργος Δαχρετζής θα πλησιάσει και αυτός το τρενάκι των Ηρακλή Καλπατζίδη, Νίκου Φάφαλη και Μάνου Νταούτ. Τότε, έφτασαν και οι πρώτες ψιχάλες.

Γύρος 29

Οι συνθήκες στην πίστα επέβαλαν την χρήση ενδιάμεσων ελαστικών. Ο Alexzander Brother Louie θα χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και θα πληγώσει την αεροτομή του, ωστόσο, τυχερός πάνω στην ατυχία του, τα pits θα είναι μόλις δύο γκαζιές μακρυά και ο οδηγός της Alpha Tauri θα μπει εσπευσμένα στα pits.

Μετά τα pitstop, ο Alexzander Brother Louie βγήκε στην 4η θέση, ωστόσο μετά τις ποινές και μερικά εξαιρετικά μπροσπεράσματα κατάφερε να ανέβει πίσω στην 2η θέση. Ο Γιώργος Τοϊγκούνης με υποδειγματική οδη΄γηση και άμυνα πήρε μία άξια νίκη, ενώ ο πολύ σταθερός Μάνος Νταούτ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο poleman Νίκος Φάφαλης μετά τις ποινές κατέλαβε την 6η θέση, ενώ ο ομόσταυλός μτου, Βασίλης Δημούδης κατέκτησε την 10η θέση.

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League στις 8 Δεκεμβρίου για τον αγώνα της Γαλλίας

Αναλυτικά το αγωνιστικό καλεντάρι της Alain Prost League
GVR

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS