ESPORTS

GVR: Με την σφραγίδα του ΣΠΟΡ FM και της Cosmote TV

H 2η σεζόν του GVR e-sports έχει φτάσει επίσημα στο τέλος της και το F1racingnews.gr κάνει μία μικρή ανασκόπηση των όσον είδαμε φέτος από το καλύτερο e-sports πρωτάθλημα F1 της Ελλάδας.

Το GVR e-sports έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα φέτος, στην προσπάθειά του να αναδείξει το Ελληνικό sim racing, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και δημιουργώντας ακόμα υψηλότερες προσδοκίες για την ερχόμενη σεζόν.

Game R1 – Cosmote TV

Πρώτος μεγάλος σταθμός του GVR e-sports την φετινή σεζόν, στις 23 Σεπτεμβρίου 2022. Η άκρως επιτυχημένη 1η σεζόν του GVR e-sports τράβηξε το ενδιαφέρον της Cosmote TV και της εκπομπής Game R1. Οι Κορίνα Ντιλενιάν και Παύλος Παπαπαύλου “ανέκριναν” τον Χρήστο Παπαχρήστο, αποσπώντας πληροφορίες για τους τηλεθεατές τους και σινάμα δίνοντας τεράστια ώθηση ενόψει της αρχής του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Παπαχρήστος, αφού απάντησε λεπτομερώς στις ερωτήσεις των παρουσιαστών, δεν παρέλλειψε να εξυμνήσει τους συνεργάτες του (τόσο τους νυν όσο και τους πρώην) για την συμβολή τους στην όλη αυτή επιτυχία (ωστόσο, το κομμάτι αυτό δεν μεταδόθηκε από την εκπομπή).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή Game R1 εδώ.

ΣΠΟΡ FM – Εκπομπή ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

Επόμενη μεγάλη επιτυχία για το GVR e-sports στις 11 Νοεμβρίου 2022. Οι Χρήστος Παπαχρήστος και Νίκος Δαφνομήλης μετέβησαν στα κεντρικά γραφεία του ΣΠΟΡ FM, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των Μπάμπη Χριστόγλου και Σταύρου Χονδροθύμιου, οι οποίοι αφιέρωσαν 1 ώρα από την εκπομπή τους στους δύο καλεσμένους τους, ώστε να μάθουν για το GVR e-sports και το sim racing γενικότερα. Οι δύο εκπρόσωποι του GVR e-sports απάντησαν με σαφήνεια κάθε ερώτηση των Μπάμπη Χριστόγλου και Σταύρου Χονδροθύμιου, αναδεικνύοντας την οργάνωση που υπάρχει στο GVR e-sports, αλλά και δίνοντας σημαντικές πληροφορίες στους ακροατές αναφορικά με το sim racing. Φυσικά, ο Χρήστος Παπαχρήστος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους συνεργάτες – χορηγούς που στηρίζουν την όλη αυτή προσπάθεια του GVR e-sports.

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ.

GVR
Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Δαφνομήλης, Μπάμπης Χριστόγλου, Σταύρος Χονδροθύμιος, Χρήστος Παπαχρήστος
Έναρξη πρωταθλημάτων

Μεγάλο σταθμό την φετινή σεζόν αποτέλεσε και η επίσημη έναρξη των δύο πρωταθλημάτων, 27 Νοεμβρίου 2022 για την Ayrton Senna League και 30 Νοεμβρίου 2022 για την Alain Prost League. Οι Κώστας Φραγκολιάς και Παύλος Παπαπαύλου αντίστοιχα έκαναν την τιμή στο GVR e-sports να είναι οι επίσημοι καλεσμένοι, επιβεβαιώνοντας ξανά την δημοφιλία και την αποδοχή του GVR e-sports από το ευρύ κοινό. Γνώστος για την αγάπη του για οτιδήποτε αποτελείται από 4 ρόδες και κινητήρα, ο Κώστας Φραγκολιάς, μαθητής του ιδρυτή της σελίδας του F1racingnews στα καρτ, Σάκη Ζαφειρόπουλου αμέσως ανταποκρίθηκε σε μία ακόμα πρόσκληση του GVR e-sports και τοποθετήθηκε επί σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων το πρωτάθλημα Formula 1 του 2021, ο Lewis Hamilton, τα καρτ και φυσικά το sim racing.

Από την άλλη ο γνωστός για την αγάπη του για τα games και παρουσιαστής της εκπομπής Game R1 με την Κορίνα Ντιλενιάν, Παύλος Παπαπαύλου, τοποθετήθηκε για το κομμάτι του sim racing, το μέλλον αυτού στην Ελλάδα, την απήχηση, το gaming και φυσικά εξύμνησε το GVR e-sports για την ποιότητα και την οργάνωσή του.

Μπορείτε να δείτε την έναρξη της Ayrton Senna League εδώ.

Μπορείτε να δείτε την έναρξη της Alain Prost League εδώ.

Panionios e-sports

Μεγάλη επιτυχία για το GVR e-sports ήταν η είσοδος του Panionios e-sports στο πρωτάθλημα, με τους Γιάννη Γαβαλίδη και Νικηφόρο Τζανετάτο. Ένα ιστορικό σωματείο με μεγάλη οργάνωση από πίσω επέλεξε το GVR e-sports. Αυτό μαρτυρά την αποδοχή και την ποιότητα του GVR e-sports. Η παρθενική χρονιά των Πανθήρων ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού ο οδηγός τους, Νικηφόρος Τζανετάτος, στέφθηκε πρωταθλητής της Ayrton Senna League, απέναντι στον άκρως ανταγωνιστικό και απερχόμενο πρωταθλητή, Γιώργο Σταματόπουλο. Μένει να δούμε, τι επιφυλάσσει το μέλλον για το σωματείο του Ιστορικού και την παρουσία του στο GVR e-sports.

Σε “εσωτερικό” επίπεδο

Το GVR e-sports δεν μένει ποτέ στάσιμο. Οι συντελεστές του φροντίζουν διαρκώς να βελτιώνονται και να στοχεύουν ακόμα πιο ψηλά, γι αυτό άλλωστε έχει καθιερωθεί στην συνείδηση όλων ως το Νο1 e-sports πρωτάθλημα F1 στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, το GVR e-sports πέτυχε:

  • Εισαγωγή νέων καινοτομιών, όπως live feed από τους οδηγούς την ώρα που βρίσκονται στον αγώνα
  • Εισαγωγή νέων γραφικών στοιχείων, όπως πορεία διεκδικητών του τίτλου, στατιστικά στοιχεία κλπ.
  • Τεράστια βελτίωση της καινοτομίας του replay, μία καινοτομία που υπήρχε ήδη από την 1η σεζόν, ωστόσο σε αρκετά πρώιμο στάδιο.
  • Βελτίωση του θεσμού των Συνεντεύξεων, όπου πλέον οι παρουσιαστές μπορούν αν θέλουν να πάρουν συνέντευξη και από οδηγό εκτός βάθρου, ενώ σημαντικότερο είναι ότι μεταφέρονται οι ερωτήσεις του κοινού στους οδηγούς.
  • Λειτουργία της 1ης Ακαδημίας sim racing στην Ελλάδα, όπου ο Δημήτρης Σταυρούλης, πολύπειρος οδηγός με παραστάσεις και από πρωταθλήματα του εξωτερικού, μεταφέρει τις γνώσεις του και κάνει εξαιρετική και λεπτομερή δουλειά, ακόμα και σε “νεκρές περιόδους” όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Μεγάλο παράσημο για εκείνον ότι ο Τάσος Μπουγουλιάς, μαθητής της Ακαδημίας και ένα προσωπικό στοίχημα του Δημήτρη Σταυρούλη, διεκδίκησε πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα, ενώ και ο Βαγγέλης Λάκατζης είναι σήμα κατατεθέν, όντας ο οδηγός που έχει σημειώσει την μεγαλύτερη βελτίωση από πέρυσι.
  • Διατήρηση των αριθμών θέασης στα ίδια επίπεδα παρά τις διάφορες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν (πχ Μουντιάλ) και συνολική αύξηση αυτών, με τα νούμερα να αγγίζουν έως και 700 θεατές όταν το ενδιαφέρον μενόταν αμείωτο στους τελευταίους αγώνες, επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται απλά για ένα εγχείρημα “πυροτέχνημα”, αλλά για μία προσπάθεια, ένα project μακροχρόνιο που έχει εδραιωθεί στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου.
  • Ριζική βελτίωση του τμήματος αγωνοδικών, με προσθήκη 2 ικανότατων συντελεστών οι οποίοι είναι και οδηγοί sim racing, με το βιβλίο κανονισμών να λαμβάνει θετικών σχολίων από οδηγούς, συντελεστές και όλους όσους το ανέγνωσαν.
GVR
Ξανά μαζί τον Σεπτέμβρη

Αυτή ήταν η φετινή σεζόν για το GVR e-sports. Η ομάδα του δοκιμάστηκε, ωστόσο ανταπεξήλθε με επιτυχία στις καταστάσεις και έδωσε στον φίλαθλο κόσμο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πλέον υψηλές και οι συντελεστές του GVR e-sports το γνωρίζουν αυτό. Τον Σεπτέμβρη θα μάθουμε τι μας ετοιμάζουν για την ερχόμενη σεζόν.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!