GVR e-sports: Η κορωνίδα του Ελληνικού sim racing

GVR e-sports, το πρωτάθλημα που μπήκε για τα καλά στις ζωές των θεατών και όσων δηλώνουν λάτρεις του sim racing, το πρωτάθλημα που από την πρώτη μέρα ύπαρξής του εδραιώθηκε, πρωτοπόρησε και ανέδειξε το Ελληνικό sim racing σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Μαΐου, όταν οι Χρήστος Παπαχρήστος και Σάκης Ζαφειρόπουλος καλωσόριζαν για πρώτη φορά τους θεατές σε φιλικό αγώνα του GVR e-sports.

Έκτοτε, το GVR e-sports εδραιώθηκε στις οθόνες των φίλων του sim racing και σημειώνει την μία επιτυχία μετά την άλλη, ενώ πλέον είναι σε επίπεδο να εκπροσωπεί το Ελληνικό sim racing εκτός συνόρων, ανταγωνιζόμενο σε θέαση και ποιότητα άλλα παγκόσμια πρωταθλήματα διεθνούς αναγνωρισιμότητας.

Ασφαλώς, καμία επιτυχία δεν είναι δεδομένη. Οι 7 φιλικοί αγώνες, οι 5 φιλικοί αγώνες προετοιμασίας και οι 17 συνολικά αγώνες πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί σήμερα είναι αποτέλεσμα της οργάνωσης, του πλάνου και της ορθής προεργασίας των δύο ιδρυτών του GVR e-sports, Χρήστου Παπαχρήστου και Κώνσταντίνου Μαυράδα.

Οι συνεγάτες του GVR e-sports

Για να λειτουργεί άρτια η ομάδα του GVR e-sports και να παράγει αυτό το ποιοτικό αποτέλεσμα που παρακολουθούμε στις οθόνες μας, οι ιδρυτές του έχουν επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες οι οποίοι έχουν αναλάβει ένα επί μέρους κομμάτι του πρωταθλήματος. Δύο εκ των σημαντικότερων συνεργατών είναι οι youtubers, Brother Louie Gaming και STEPap gaming, οι οποίοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της σκηνοθεσίας των αγώνων.

Οι καινοτομίες που έχουν εισάγει οι δύο αυτοί εκλεκτοί συνεργάτες δεν έχουν προηγούμενο στον χώρο του Ελληνικού sim racing, αλλά μέχρι σήμερα οι θεατές μπορούν να τις απολαύσουν αποκλειστικά στο GVR e-sports. Μιλάμε φυσικά για το replay εν ώρα αγώνα, όπου μεταδίδεται στους θεατές κάποιο σημαντικό στιγμιότυπο από προηγούμενο χρονικό σημείο του αγώνα, το team radio, όπου οι σχολιαστές έρχονται σε επικοινωνία με τον οδηγό εν ώρα αγώνα, αλλά φυσικά και την εικόνα σε εικόνα, όπου οι σκηνοθέτες μας επιτρέπουν να έχουμε εικόνα και από άλλον οδηγό, ταυτόχρονα με την κύρια εικόνα που μας μεταδίδεται.

Επιπλέον, στο GVR e-sports λειτουργεί τμήμα αγωνοδικών, με αρχηγό τον πολύπειρο οδηγό, Κωνσταντίνο Μαυράδα, τμήμα αγωνιστικού, όπου ηγείται ξανά ο Κώστας Μαυράδας, ώστε να προπονούνται οι νέοι οδηγοί που εισέρχονται στις τάξεις του GVR e-sports, αλλά και οι βασικοί οδηγοί για τον επερχόμενο αγώνα τους. Φυσικά, το GVR e-sports χαίρει αποκλειστικής δημοσιογραφικής κάλυψης, όντας το μόνο πρωτάθλημα στην Ελλάδα που το έχει καταφέρει αυτό, κάλυψη η οποία παρέχεται από το F1racingnews.gr, μέσω ανασκοπήσεων των αγώνων ή και αποκλειστικών συνεντεύξεων των συντελεστών και των οδηγών.

Οι ενεργοί υποστηρικτές και τα δώρα του πρωταθλήματος

Η ποιότητα του GVR e-sports και η βελτίωση που διαρκώς σημειώνει στην πορεία του, είναι εφικτά λόγω της συμπόρευσης με τους ανθρώπους που το στηρίζουν ενεργά. Τα κοσμήματοπωλεία Μπουρτσάλας, η Dimoudis Marine, η GP Papous, η Etam Travel, η πίστα Speed Park και η ΝΤ creation είναι οι βασικοί υποστηρικτές του GVR e-sports, οι άνθρωποι με τους οποίους συμπορεύεται. Πρωτού αναφερθούμε στους οδηγούς οι οποίοι επιλέγονται ανάμεσα σε πληθώρα αιτήσεων να οδηγήσουν για το GVR e-sports και να διεκδικήσουν τα δώρα που προσφέρουν οι χορηγοί, αξίζει να τονίσουμε ότι και οι θεατές έχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ευκαιρία να διεκδικούν πλούσια δώρα, όπως δωρεάν εισητήρια για ΚΑΡΤ στην πίστα Speed Park, και πολλά πολλά άλλα.

Τα κοσμήματοπωλεία Μπουρτσάλας, η Dimoudis Marine, η GP Papous, η Etam Travel, η πίστα Speed Park και η ΝΤ creation καθιστούν το GVR e-sports το πρωτάθλημα που προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στην Ελληνική κοινότητα του sim racing, με τους 40 συνολικά οδηγούς να μοιράζονται 32 δώρα. Πρωτοπορώντας και σε αυτόν τον τομέα, το GVR e-sports δίνει δώρα μέχρι και στον 10ο του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η NT creation έχει σχεδιάσει τα δώρα που θα λάβουν οι 3 πρώτες κατασκευάστριες ομάδες του κάθε πρωταθλήματος, δηλαδή συνολικά 12 δώρα. Οι οδηγοί φυσικά έχουν την δυνατότητα να προσελκύουν προσωπικούς χορηγούς, καταφέρνοντας και οι ίδιοι να βρίσκουν ανθρώπους να τους στηρίζουν στην προσπάθειά τους αυτή.

Τα νούμερα μιλούν

Όλα τα παραπάνω έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα. Καθιστούν το GVR e-sports με διαφορά το καλύτερο, ποιοτικότερο και ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα, με συνέπεια να εκπροσωπεί καθολικά το sim racing σε παγκόσμιο επίπεδο, συναγωνιζόμενο πλέον τα καλύτερα πρωταθλήματα διεθνούς αναγνωρισιμότητας. Συγκεκριμένα, η Alain Prost League, ένα εκ των δύο πρωταθλημάτων του GVR e-sports είναι το πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα σε ολόκληρη την ιστορία του Ελληνικού sim racing, αφού είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους διαφορετικούς νικητές μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα με τα περισσότερα διαφορετικά βάθρα, αλλά και το μόνο πρωτάθλημα που ο 1ος με τον 5ο χωρίζονται με λιγότερους από 25 βαθμούς (1 νίκη).

Η ανταμοιβή για τις προσπάθειες και το αποτέλεσμα αυτό είναι ο ίδιος ο κόσμος, οι θεατές που πάντα είναι ο αυστηρότερος κριτής. Και εκεί το GVR e-sports ανταγωνίζεται παγκόσμια πρωταθλήματα και όχι Ελληνικά, αφού σημειώνει 500 θεατές ανά ζωντανή μετάδοση κατά μέσο όρο, 4.000 θεάσεις ανά αγώνα, ενώ διαρκώς σπάει ρεκόρ αριθμών σε θέαση, όπως οι κοντά 6.700 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα της Γαλλίας της Ayrton Senna League.

Το GVR e-sports στο μικροσκόπιο του F1racingnews.gr

Αυτό είναι το GVR e-sports, ένα πρωτάθλημα που εδραίωσε εαυτόν ως το καλύτερο και ποιοτικότερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το Ελληνικό sim racing στην παγκόσμια κοινότητα. Η οργάνωση, η δομή και η αστείρευτη θέληση για δουλειά και βελτίωση είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν εντρυφήσει οι ιδρυτές του στους υπόλοιπους συντεσλεστές, χαρακτηριστικά τα οποία επιτρέπουν στο GVR e-sports να σημειώνει διαρκώς ανοδική πορεία και να χαίρει της καθολικής αποδοχής του φίλαθλου κόσμου.

Τα social media του GVR e-sport μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Το κανάλι του συνεργάτη του GVR e-sports, STEPap gaming, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τo κανάλι του συνεργάτη του GVR e-sports, Brother Louie Gaming, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Μπορείτε να μάθετε για τους ενεργούς υποστηρικτές του GVR e-sports εδώ.

Μπορείτε να μάθετε για τους ενεργούς υποστηρικτές των οδηγών εδώ.

Για τους συνεργάτες του GVR e-sports μπορείτε να μάθετε εδώ.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS