GVR e-sports – Συνέντευξη οδηγών Alain Prost League: “Σεβασμός”

Το F1racingnews χτύπησε για ακόμα μία φορά την πόρτα του GVR, ζητώντας από οδηγούς της Alain Prost League να κάνουν ένα διάλλειμα από τις προπονήσεις και να συνομιλήσουν με τον Νίκο Δαφνομήλη σε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης αναφορικά με τον εναρκτήριο αγώνα στην Βραζιλία.

Μετά τους συντελεστές του GVR και τους οδηγούς της Ayrton Senna League, σειρά να καθίσουν στη καρέκλα απέναντι από τον Νίκο Δαφνομήλη πήραν οι οδηγοί της Alain Prost League.

Ήδη ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος του GVR έγινε, για την Ayrton Senna League, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, με τον Γιώργο Σταματόπουλο να στέφεται νικητής.

Σειρά έχει η Alain Prost League την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου στις 21:00, ξανά στην πίστα της Βραζιλίας.

Οι Γιώργος Παρασκευάς, Δημήτρης Σεϊμέκης, Σπύρος Σεβαστός, Γιώργος Μπουρτσάλας και Βασίλης Δημούδης παρέθεσαν τις σκέψεις τους για την πολυαναμενόμενη έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ απαντούν στις ερωτήσεις του F1racingnews, δίνοντάς μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Ο εναρκτήριος αγώνας της Ayrton Senna League, με τον Γιώργο Σταματόπουλο νικητή.

Η αρχή έγινε με τον Δημήτρη Σεϊμέκη, έναν αξιόλογο οδηγό που θα κληθεί πλάι στον Χρήστο παπαχρήστο να σηκώσουν το βάρος της ιστορικής ομάδας της Williams.

Νίκος Δαφνομήλης: Δημήτρη, θες να συστηθεις στους αναγνώστες του F1racingnews, ώστε να μάθουν έναν τους 20 οδηγούς της Alain Prost League και υποψήφιο να απολαμβάνει την υποστήριξή τους?

Δημήτρης Σεϊμέκης:“Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες του F1racingnews. Ονομάζομαι Δημήτρης Σεϊμέκης, είμαι 29 ετών και ασχολούμαι με το sim racing τους τελευταίους 6 μήνες! Είμαι χαρούμενος που επιτέλους ξεκινάει η δράση στο πρωταθλημα του GVR e-sports και θα αγωνιστώ στις πίστες που πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια ο αγαπημένος μου οδηγός, ο Sebastian Vettel! ”

Νίκος Δαφνομήλης: Και οι δυο λίγκες είναι αρκετά ανταγωνιστικές. Ποιό είναι το επίπεδο του Δημήτρη Σεϊμέκη συγκρητικά με τους αντιπάλους του στην πίστα?

Δημήτρης Σεϊμέκης: “Είμαι σίγουρος πως και τα δύο πρωταθλήματα του GVR θα είναι αρκετά εντυπωσιακά και αμφίρροπα μέχρι την τελευταία στροφή, και αυτό γιατί όλοι οι οδηγοί είναι σε τρομακτικά καλό επίπεδο και αρκετά προετοιμασμένοι ώστε να προσφέρουν άφθονο θέαμα και δράση στο κοινό του GVR. Εγώ από την μεριά μου πιστεύω πως είμαι ακόμα στην αρχή τής πορείας μου στο sim racing και βασικός μου στόχος για το πρωτάθλημα είναι αρχικά να τερματίζω τους αγώνες μου καθαρά χωρίς ποινές και λάθη και, γιατί όχι, να κατακτήσω και μια θέση στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Έχω ακόμα πολλά να μάθω και γύρο με τον γύρο εξελίσσομαι σαν οδηγός.”

Νίκος Δαφνομήλης: Η μοίρα ήθελε τον Χρήστο Παπαχρήστο, ιδρυτή του GVR e-sports, να είναι ο ομόσταυλός σου. Ωστόσο, από πηγές και διάφορες προσωπικές συζητήσεις έχουμε καταλάβει ότι τα κριτήριά σου αναφορικά με τον teammate σου δεν είναι μόνο η απόδοσή του αλλά και το πόσο μπορείτε να “διασκεδάζετε” τον κόσμο. Θες να τοποθετηθείς σχετικά?

Δημήτρης Σεϊμέκης: “Όποιοσδήποτε από τους οδηγούς του GVR θα ήταν ιδανικός teammate για εμένα καθώς βασικός στόχος για όλους μας είναι το θέαμα προς το κοινό μας, αλλά και η διασκέδαση . Για ομόσταυλό μου ιδανικά θα διάλεγα αυτόν που θα κάναμε τα πιο αστεία team radio, και έχω ήδη αρκετούς στο μυαλό μου. Με τον Χρήστο θα σηκώσουμε με αξιοπρέπεια το “βάρος” της Williams στις πλάτες μας!!”

Στην πίστα του Interlagos στην Βραζιλία θα αγωνιστούν οι οδηγοί, εκεί που ο Sebastian Vettel, ο αγαπημένος οδηγός του Δημήτρη Σεϊμέκη, κέρδισε τον 3ο του τίτλο το 2012. Θα καταφέρει ο Δημήτρης να μιμιθεί την οδήγηση του 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και αγαπημένου του οδηγού? Την απάντηση θα μας την δώσει ο ίδιος στην πίστα.

Φεύγοντας από την ομάδα της Williams και τον Δημήτρη Σεϊμέκη, σειρά είχε ο Γιώργος Παρασκευάς, ο οδηγός από τον Βόλο, ο οποίος έχει κληθεί μαζί με τον Παύλο Παπαδόπουλο να φέρουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν για λογαριασμό της Alfa Romeo.

Νίκος Δαφνομήλης: Γιώργο είσαι ένας από τους 20 οδηγούς που θα ριχτούν στη μάχη στην Alain Prost League. Πως προσεγγίζεις το πρωτάθλημα του GVR?

Γιώργος Παρασκευάς: “Σε ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεις να πω πως προσεγγίζω το πρωτάθλημα. Θέλω να κάνω μια πορεία καλή και σταθερή. Θέλω πολύ την σταθερότητα για να τερματίσω όσο ποιο ψηλά μπορώ στο τέλος.”

Νίκος Δαφνομήλης: Βρίσκεσαι ανάμεσα σε πληθώρα ταλαντούχων οδηγών. Αν έπρεπε να διαλ΄έξεις κάποιον, ποιόν θα θεωρούσες τον καλύτερο οδηγό στην Alain Prost League?

Γιώργος Παρασκευάς: “Είναι αλήθεια πως το επίπεδο είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Όποιον και να αναφέρω θα αδικήσω οδηγούς, αλλά η άποψή μου είναι πως ο Μάνος Νταούντ είναι αρκετά δυνατός, όπως όλοι οι οδηγοί στην κατηγορία.”

Νίκος Δαφνομήλης: Γιώργη, όπως μου έχεις επιτρέψει να σε λέω, λόγω και των αρκετά φιλικών σχέσεών μας, ομόσταυλός σου είναι ο Παύλος Παπαδόπουλος, με τον οποίο έχετε κληθεί να φέρετε όσους περισσότερους βαθμούς μπορείτε στην ομάδα σας, την Alfa Romeo. Θες να μας πεις τι ξεχωρίζεις στον ομόσταυλό σου, τον Παύλο παπαδόπουλο?

Γιώργος Παρασκευάς: “Στον Παύλο ξεχωρίζω την δυναμική του ως οδηγός, το ωραίο οδηγικό του στυλ και την ‘καθαρή’ συμπεριφορά του.”

Ο Γιώργος δεν είναι ένας οδηγός που μας περνάει απαρατήρητος, ενώ ουκ ολίγες φορές μας έχει δείξει ωραία πράγματα στην πίστα. Ας τον απολαύσουμε στην πίστα του Βελγίου, στον φιλικό αγώνα-γιορτή του GVR e-sports

Σειρά είχε η McLaren και συγκεκριμένα ο Βασίλης Δημούδης. Ο Βασίλης είναι αρκετά γνωστός στις τάξεις του GVR, τόσο για την συμμετοχή του αγωνιστικά, αλλά φυσικά και για την ενεργή υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλεται.

Νίκος Δαφνομήλης: Βασίλης Δημούδης στην Alain Prost League. Τι έχει να δείξει ο Βασίλης Δημούδης που θα ‘φοβίσει’ τους υπόλοιπους 19 οδηγούς της Alain Prost League?

Βασίλης Δημούδης: “Την σταθερότητα και την λαχτάρα μου για μια θέση στο βάθρο.”

Νίκος Δαφνομήλης: Αν έπρεπε να ξεχωρίσεις κάποιον ή κάποιους οδηγούς που περιμένεις να πρωταγωνιστήσουν στην Alain Prost League (ακόμα και εσένα) ποιοί θα ήταν πιστεύεις και γιατί?

Βασίλης Δημούδης: “Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον οδηγό. Ο λόγος είναι ότι όλοι είμαστε σε πολύ καλή φόρμα.”

Νίκος Δαφνομήλης: Εκτός από οδηγός, γνωρίζουμε ότι στηρίζεις και εμπράκτως το GVR e-sports. Θες να μας πας πίσω στο χρόνο και να μας πεις πως αποφάσισε ο Βασίλης Δημούδης και κατ’επέκταση η Dimoudis Marine να εμπλακούν με το GVR e-sports?

Βασίλης Δημούδης: “Ακριβώς έτσι είναι. Eκτός από οδηγός είμαι και χορηγός. Η τρέλα μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πάει πολύ πίσω, αλλά με τις προσπάθειες που κάνουν τα παιδιά του GVR μου τράβηξαν το ενδιαφέρον και αναρωτήθηκα αν μπορώ να βοηθήσω και εγώ σε όλο αυτό που κάνουν. Έτσι προέκυψε η ανάμειξή μου ως χορηγός! Στο πρωτάθλημα του GVR θα δούνε οι θεατές πράγματα που δεν γίνονται σε αλλά e-sports πρωταθλήματα F1!!!”

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη για τον χρόνο του, αλλά και για την έμπρακτη στήριξή του στο GVR e-sports. Πριν του ευχηθούμε καλή τύχη στον εναρκτήριο αγώνα της Alain Prost League την Τετάρτη, αξίζει να θυμηθούμε μία αρκετά καλή εμφάνισή του στον 5ο φιλικό αγώνα, στην πίστα της Αμερικής.

Φτάνοντας στην ομάδα της Haas, είχαμε την τύχη να μιλήσουμε και με τους δύο οδηγούς της Αμερικάνικης ομάδας, τον Σπύρο Σεβαστό και τον Γιώργο Μπουρτσάλα. Γνωστοί και δυνατοί οδηγοί και οι δύο, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες να είναι μεγάλες. Ωστόσο, ο Σπύρος Σεβαστός μας εξηγεί τα απαραίτητα “εφόδια” που πρέπει να έχει κάποιος οδηγός αν θέλει να πετύχει στην Alain Prost League, καθώς και την πραγματική σχέση των οδηγών όταν οι κάμερες και τα live κλείνουν.

Νίκος Δαφνομήλης: Σπύρος σεβαστός, ένας ακόμα γρήγορος και σταθερός simracer στην Alain Prost League. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας οδηγός για να πετύχει στο GVR και συγκεκριμένα στην Alain Prost League?

Σπύρος Σεβαστός: “Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Χαιρετώ τους αναγνώστες, την εξαιρετική συντακτική ομάδα του F1racingnews.gr και σας καλωσορίζω με την σειρά μου στο GVR και στους αγώνες πρωταθλήματος που ακολουθούν. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και τυχερός που βρίσκομαι στην ομάδα του GVR από το ξεκίνημά της. Σαν εχθές θυμάμαι το πώς ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, σαν ένα μικρό παιδί που μέρα με την μέρα μεγαλώνει χάρη στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από όλους.”

“Για να πετύχεις στο GVR πρέπει να είσαι όσο γίνεται συνεπής, να σέβεσαι εντός και εκτός πίστας τα μέλη αυτής της ομάδας, να προσπαθείς να βελτιώνεσαι σε προσωπικό επίπεδο, να βάζεις όσο γίνεται την προσωπική σου σφραγίδα σαν οδηγός και σαν προσωπικότητα. Για να πετύχεις στην Alain Prost League προς τιμήν του κύριου “Καθηγητή”, επιβάλεται συχνή ατομική και ομαδική προπόνηση, ευγενής άμιλλα, σεβασμός εντός της πίστας, να επιλέγεις τις μάχες σου, να είσαι καθαρός στις μάχες σου, να έχεις διάρκεια, ώστε να μπορέσεις να ανέβεις επίπεδο και να γίνεσαι πιο ολοκληρωμένος sim racer.”

Νίκος Δαφνομήλης: Ρίχνοντας μια ματιά στην Alain Prost League θα δούμε μερικους οδηγούς αρκετά γνωστούς για την ταχύτητα τους, όπως ο Μάνος Νταούτ ή ο Brother Louie Gaming, ο γνωστός youtuber και σκηνοθέτης της Ayrton Senna League. Που βρίσκεται εν συγκρίσει με αυτούς ο Σπύρος Σεβαστός?

Σπύρος Σεβαστός: “Με τα δύο αυτά εξαιρετικά παιδιά δεν είχα την τιμή ακόμα να τρέξω αλλά απο όσο έχω παρακολουθήσει θα υπάρξουν ωραίες μάχες και θα είμαστε κοντά. Δεν θεωρώ οτι είμαι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και δυστυχώς οι ειλημμένες υποχρεώσεις μου με έχουν κρατήσει μακρυά από την δράση για αρκετό καιρό. Συμμετείχα μόνο σε έναν αγώνα προετοιμασιας και εκτοτε απέχω. Γνωρίζοντας όμως την ικανότητα μου και την άμεση προσαρμοστικότητά μου στο παιχνίδι πιστέυω να μπορέσω να είμαι έτοιμος και ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα. Εύχομαι ο Brother Louie να έχει αρκετό υλικό για πλάνα από τις μάχες μας.”

Νίκος Δαφνομήλης: Έχουμε αντιληφθεί ότι στο GVR όλοι οι οδηγοί είναι “φίλοι” μεταξύ τους. Τελικά μήπως εκτός από την νίκη ή το βάθρο, μετράνε και άλλα πιο σημαντικά πράγματα?

Σπύρος Σεβαστός: “Το πιο σημαντικό πράγμα σε μια τέτοια ομάδα όπως το GVR είναι οι άνθρωποι.. οι προσωπικότητες, οι χαρακτήρες και οι σχέσεις που δημιουργούνται. Στο GVR είναι όλα ενα και ένα τα παιδία που συμμετέχουν και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτο. Είναι ένα τεράστιο credit. Μην ξεχνάμε οτι αυτό οφείλετε πάνω απ όλα στους ανθρώπους που “τρέχουν” αυτον τον οργανισμό για να τρέχουμε και εμείς στην πίστα χωρίς μικροπρέπειες και εντάσεις και να έχουμε αψογες σχέσεις μεταξύ μας. Σε αυτήν την ομάδα και τελευταίος να βγείς, πάντα νιώθεις οτι είσαι στο βάθρο! Σας ευχαριστω πολυ και πάλι, καλό πρωτάθλημα να έχουμε, υγεία και ραντεβου στις πίστες!”

O αγώνας της Ρωσίας στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με αφορμή τον Σπύρο Σεβαστό. Τι θα καταφέρει άραγε ο οδηγός στη Haas στο επερχόμενο πρωτάθλημα?

Τελευταίος στην σειρά να απαντήσει στις ερωτήσεις μας είναι ο έταιρος οδηγός της Haas, ο Γιώργος Μπουρτσάλας. Γνωστός για την συνεκτικότητα και την συνέπειά του ως οδηγός, ο Γιώργος αναμένεται μαζί με τον Σπύρο Σεβαστό να φέρουν επιτυχίες στην Αμερικάνικη ομάδα. Τι είχε να μας πει όμως ο Γιώργος για το πρωτάθλημα, αλλά και για το περίεργο “παιχνίδι” της μοίρας να του τυχαίνει πάντα η Haas ως μονοθέσιο?

Νίκος Δαφνομήλης: Γιώργο είσαι από τους πιο έμπειρους sim racers στην Alain Prost League. Ποιό θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο ως οδηγός στην συγκεκριμένη Λίγκα?

Γιώργος Μπουρτσάλας: “Δεν με θεωρώ έμπειρο στο παιχνίδι, αλλά έμπειρο γενικά σαν οδηγό. Θα προσπαθήσω να κάνω ασφαλείς και σταθερούς αγώνες, χωρίς σφάλματα. Το δυνατό μου σημείο είναι η εκτίμηση του χώρου και φυσικά η εκτίμηση και ο σεβασμός που έχω προς τους υπόλοιπους οδηγούς. Ίσως περισσότερο στο δεύτερο, άλλωστε, ξέρεις, αν δεν σέβεσαι τους άλλους οδηγούς , εύκολα μπορείς να κάνεις λάθη και να παρασυρθείς σε λάθος κινήσεις.”

Νίκος Δαφνομήλης: Για πολλοστή φορά σου έλαχε το μονοθέσιο της Haas, αυτή τη φορά σε μόνιμη βάση. Έχεις κάποιο σχόλιο για αυτό το περίεργο παιχνίδι της μοίρας?

Γιώργος Μπουρτσάλας: “(Γελώντας ο Γιώργος ξεκινάει την τοποθέτησή του) Δεν είναι πρόβλημα το μονοθέσιο. Απλά έχω συνηθίσει σε ήχο διαφορετικό και δυσκολεύομαι λίγο. Άσε τους γιούς μου που πέθαναν στο γέλιο και τους φίλους μου που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, και με ρωτούσαν ‘τι είναι αυτό?’Αλλά εντάξει, θα το ‘παντρευτώ’ για κάποιους μήνες, όπως και την γυναίκα μου για κάποια χρόνια.”

Νίκος Δαφνομήλης: Πέρα από οδηγός, γνωρίζουμε ότι είσαι και ενεργός υποστηρικτής του GVR eSports. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για αυτό?

Γιώργος Μπουρτσάλας: “Ναι, και θα συνεχίζω να υποστηρίζω τέτοιες, ελπίζω, μακρόπνοες αλλά και φιλόδοξες προσπάθειες, εκτιμώντας το έργο των παιδιών που οργανώνουν το όλο project με φιλότιμο, ώρες κλεμμένες από την δουλειά τους και προσωπικά τους έξοδα φυσικά…Όσο μπορώ και αντέχω λοιπόν, θα στηρίζω αγαπητέ Νίκο.”

Αξίζει να θυμηθούμε τον αγώνα της Ιαπωνίας, όπου ο Γιώργος Μπουρτσάλας με σταθερό αγώνα κατάφερε, εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις ατυχίες των υπολοίπων οδηγών, να τερματίζει στην 7η θέση.

Κάπου εδώ, η “ενόχληση” του GVR από το F1racingnews φτάνει προσωρινά στο τέλος της. Συντελεστές, οδηγοί της Ayrton Senna League και της Alain Prost League ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και διέθεσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να απαντήσουν στις ερω΄τησεις μας.

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε ξανά και να τους προειδοποιήσουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε για πολύ καιρό στην ηρεμία τους, με το επόμενο χτύπημά μας στην πόρτα τους να πλησιάζει.

Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος της Alain Prost League θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00.

Το F1racingnews θα είναι και σε αυτόν τον αγώνα εκεί, με τις ανασκοπήσεις και το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS