ESPORTS

GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 6 – Αυστραλία: Νικητής ο Γ. Σταματόπουλος

To πρωτάθλημα του GVR e-sports συνεχίζει να συγκηνεί με το θέαμα που προσφέρει, με τον 6ο αγώνα της Ayrton Senna League να είναι ίσως ο πιο ανατρεπτικός αγώνας του πρωταθλήματος έως τώρα.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, με την εμφάνισή του αυτή να σηματοδοτεί και την “επιστροφή” του στις καλές εμφανίσεις στο GVR e-sports.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Γκέκας, παραμένοντας έτσι στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο ντεμπούτο του στην Ayrton Senna League, o Ηρακλής Καλπατζίδης έδειξε την ταχύτητά του και τερμάτισε στην 3η θέση.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ KARAFOTIAS MOTO RACING – ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με βροχή. Ως εκ τούτου, η γόμα επιλογής των οδηγών ήταν τα ενδιάμεσα ελαστικά με το χαρατκρηριστικό πράσινο χρώμα. Αυτός που διέπρεψε στις βρόχινες συνθήκες ήταν ο Νικηφόρος Τζανετάτος. Ο οδηγός της Williams ήταν περίπου 4 δέκατα ταχύτερος από τον 2ο. Πολλοί οδηγοί μάλιστα επέλεξαν να μην ρισκάρουν να βγουν στην βροχή. Εξ όσων αποφάσισαν να “γράψουν” χρόνους, ξεχώρισε ο Δημήτρης Σταυρούλης που ήταν στην 3η θέση, πίσω από τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο, αλλά και ο Κώστας Μεσσήνης που είχε βρεθεί στην 5η θέση, πίσω από τον Νικόλαο Γκέκα.

Ωστόσο, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο ήταν αυτ΄΄ος που είπε την τελευταία του λέξη στην βροχή. Το 1:24.230 ήταν 2 δέκατα καλύτερο από τον χρόνο του 2ου Νικηφόρου Τζανετάτου και τον ανέβασε στην στην pole position. Με την βροχή να έχει σταματήσει, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν σημαντικά. Μάλιστα, ήταν πολλοί οι οδηγοί που πέρασαν προσωρινά από την pole position. Γιώργος Μαυρίδης και Νικόλαος Φώτης ήταν δύο ευχάριστες εκπλήξεις οδηγών που βρέθηκαν, έστω και προσωρινά, στην pole position. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά, την τελευταία λέξη είπε ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Με το καταπληκτικό 1:18.513 σε νεκρό χρόνο κατέκτησε μία ακόμα pole position στο GVR e-sports.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε αντίθεση με τις κατατακτήριες, ο αγώνας είχε καλές καιρικές συνθήκες. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Νικόλαος Γκέκας, ο οποίος προσπέρασε στην εκκίνηση τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Η έξοδος του Νικηφόρου Τζανετάτου στην εκκίνηση έθεσε τον αγώνα υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Η μάχη των Γιώργου Μαυρίδη και Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports δεν κράτησε πολύ. Ο οδηγός του Πανιωνίου κατάφερε να κρατήσει την θέση του, εκμεταλλευόμενος και την διακοπή λόγω εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν και οι Νικόλαος Φώτης, Τάσος Μπουγουλιάς και Ηρακλής Καλπατζίδης με 2 θέσεις κερδισμένες έκαστος.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο προσπέρασε στην επανεκκίνηση τον Νικόλαο Γκέκα. Ωστόσο, η εγκατάλειψη του Δημήτρη Σταυρούλη έθεσε εκ νέου τον αγώνα σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο μπήκε στα pits σε μία κίνηση στρατηγικής, η οποία και εν τέλει αποδείχθηκε σωστή. Οι Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο και Νικηφόρος Τζανετάτος βρίσκονταν πλέον σε φάση ανάκαμψης. Ο Μιχάλης Παρέλλης βρισκόταν στην 5η θέση, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το τρενάκι DRS πίσω από τον Γιώργο Μαυρίδη. Μέχρι το τέλος του 17ου γύρου, η “τάξη” είχε αποκατασταθεί, με τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο να επανέρχεται στην πρωτοπορία.

Οι ανατροπές δεν σταμάτησαν όμως. Όπως μας συνηθίζουν οι οδηγοί του GVR e-sports, έτσι και το φινάλε ήταν ανατρεπτικό. Ο Νικηφόρος Τζανετάτος που είχε βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα θα πέσει θύμα ενός bug του παιχνιδιού και θα εγκαταλείψει τον αγώνα, αφού έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του κατά την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 27ο γύρο. Την καλύτερή του εμφάνιση συνολικά στο GVR e-sports έκανε ο Βαγγέλης Λάκατζης. Παρ’ όλο που δέχτηκε το προσπέρασμα από τον Ιωάννη Τσουρέκα, ο οδηγός της Alfa Romeo οδήγησε με ωριμότητα και σύνεση, κατακτώντας την 6η θέση.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο πρώτος που πρέπει να αναφέρουμε είναι ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Η νίκη του αυτή σηματοδοτεί την αγωνιστική του επιστροφή ως πρωταθλητής και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες στο μέλλον. Ωστόσο, αυτός ο οποίος δικαιωματικά είναι ο οδηγός του αγώνα, είναι ο Κώστας Μεσσήνης. Ο οδηγός της Alfa Romeo έκανε τον πιο εντυπωσιακό αγώνα. Η απόδοσή του έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα και ήταν πολύ ευχάριστο για το φίλαθλο κοινό να τον βλέπει τόσο ψηλά. Αναμένουμε ανάλογη συνέχεια από τον 11ο πλέον του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR Calendar - Ayrton Senna League

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο με το 1:19.587.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου στις 21:00, με τον 7ο αγώναπίστα του Μονακό.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!