GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 3 – Πορτογαλία: Νικητής ο Ν. Τζανετάτος

Άκρως θεαματικός ήταν και ο τελευταίος αγώνας της Ayrton Senna League πριν την ανάπαυλα, με τον Νικηφόρο Τζανετάτο να βάζει φωτιά στον βαθμολογικό πίνακα του GVR e-sports και να μπαίνει για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου με την νίκη που κατέκτησε.

Την 1η του νίκη κατέκτησε στο φετινό πρωτάθλημα του GVR e-sports ο Νικηφόρος Τζανετάτος, μετά από μεστή οδήγηση, εκμεταλλευόμενος και τις αποφάσεις των αγωνοδικών.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο, αν και πέρασε πρώτος την γραμμή εκκίνησης – τερματισμού, αρκέστηκε στην 2η θέση, λόγω μίας ποινής για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Γκέκας, με τον οδηγό της Alpha Tauri να είναι απλά εκπληκτικός σε κάθε αγώνα του στο GVR e-sports και να σχηματίζει μία πολύ δυνατή ομάδα με τον πιο έμπειρο Μικέλε Λάχα.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

Εν τη απουσία του Κώστα Κοτσίρη Pao e-sports, οι Νίκος Κωστάκης Speed Park και Νικηφόρος Τζανετάτος είχαν την ευκαιρία να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στην πίστα και να φύγουν από το Portimao με 43 (ή και 44) βαθμούς. Ενώ οι δύο πιλότοι της Williams έδειχναν ότι οι κατατακτήριες θα είναι μία τυπική διαδικασία, ώστε να εκκινήσουν από το 1-2 στον αγώνα, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο είχε άλλη άποψη και μπήκε σφήνα ανάμεσα στους 2 ομόσταυλους, με μόλις 17 χιλιοστά να τον χωρίζουν από την pole position.

Μία καλή προσπάθεια ήταν αυτό που χρειάστηκε και έτσι, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο κατάφερε στην εκπνοή να “κλέψει” την pole position μέσα από τα χέρια του Νίκου Κωστάκη Speed Park, αφήνοντας τις δύο Williams στο 2-3. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Νίκο Σπαθή στην 4η θέση, ενώ σταθερά καλοί ήταν και οι Μικέλε Λάχα και Νίκος Γκέκας στις θέσεις 5 και 7 αντίστοιχα, με τον Μάνο Νταούτ να τους χωρίζει. Πίσω τους βρισκόταν η έτερη Haas του Γιώργου Δημόπουλου, ενώ ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports έμεινε στην 9η θέση, μπροστά από τον Μιχάλη Παρέλλη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αφού έμαθε από τον αγώνα του Βελγίου, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση και άντεξε στην πίεση που προσπάθησε να του ασκήσει ο Νίκος Κωστάκης Speed Park. Ένας από τους “χαμένους” της εκκίνησης ήταν ο Νικηφόρος Τζανετάτος, ο οποίος δεν αντέδρασε άμεσα στα κόκκινα φώτα και είδε τον Νίκο Σπαθή να τον αφήνει στον διαχύτη του, πριν προλάβουν οι δύο να στρίψουν στην 1η στροφή. Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν επίσης οι 2 οδηγοί της Alpha Tauri. Ο Νικόλαος Γκέκας έκανε υποδειγματική εκκίνηση και “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του Μάνου Νταούτ, ενώ ο Μικέλε Λάχα έδειξε ομαδικό πνεύμα, αφήνοντας τον ταχύτερο ομόσταυλό του να πάρει την θέση του.

Πιο πίσω, ο Δημήτρης Σταυρούλης είχε ξεκιν΄΄ησει την επίθεσή του και μέχρι το τέλος του 4ου γύρου είχε ανέβει στην 7η θέση, έχοντας πλέον πίσω του τον οδηγό του Πανιωνίου, Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports. Και οι 2 οδηγοί σημείωναν πρόοδο σε βάρος του Μάνου Νταούτ, τον οποίο προσπέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία, με τον οδηγό της Alpine να αδυνατεί να τους ακολουθήσει. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Κωστάκης Speed Park είχε καταφέρει να προσπεράσει στην πίστα τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Οι δύο οδηγοί καλούνταν πλέον να “αναμετρηθούν” και στην στρατηγική.

GVR
ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ

Και έτσι και έγινε. Στον 14ο γύρο, ο Νικηφόρος Τζανετάτος άνοιξε τον χωρό των pit stops, με τον Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο, μεταξύ άλλων, να τον ακολουθεί στον 16ο γύρο. Αν και μπήκε στον αμέσως επόμενο, ο Νίκος Κωστάκης Speed Park ήταν ο μεγάλος άτυχος, αφού αν και βγήκε μπροστά από τον Γιώργο Μαυρίδη που προσπαθούσε να επεκτείνει το σκέλος του με τα μεσαία ελαστικά, ο οδηγός της Red Bull έκανε ένα πολύ απαιτητικό προσπέρασμα στην 5η στροφή, με τον αγώνα του Νίκου Κωστάκη Speed Park να παίρνει την κατιούσα από εκείνο το σημείο και έπειτα, μη καταφέρνοντας ο οδηγός της Williams και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του Κώστα Κοτσίρη Pao e-sports.

Αν και ο αγώνας κυλούσε ομαλά και δίχως συμβάντα, οι τελευταίοι 10 γύροι είδαν το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει 2 φορές στην πίστα. Με τον Νίκο Σπαθή να είναι πλέον ο πρωτοπόρος του αγώνα, οι Νικηφόρος Τζανετάτος και Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο πάλευαν για την 2η θέση. Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο προσπέρασε τον Νικηφόρο Τζανετάτο στην επανεκκίνηση του 1ου αυτοκινήτου ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση του 2ου αυτοκινήτου ασφαλείας προσπέρασε τον Νίκο Σπαθή.

Ωστόσο, και στις 2 επανεκκινήσεις, οι αγωνοδίκες του GVR e-sports έκριναν τον Νίκο Σπαθή υπαίτιο για 2 παραβιάσεις κανονισμών. Ως εκ τούτου, του επέβαλαν 2 ποινές 10 δευτερολέπτων συνολικά (5 δευτερόλεπτα και 5 δευτερόλεπτα). Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσει την νίκη από τον Νικηφόρο Τζανετάτο, ο οποίος, σε αντίθεση με τον Νίκο Σπαθή, δεν έκανε κανένα λάθος ή παράβαση και εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις των άλλων οδηγών, όπως και του Γιώργου Σταματόπουλου Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο, κατακτώντας τους πρώτους του 25 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

GVR
ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Νικηφόρος Τζανετ΄΄ατος. Ο οδηγός της Williams έδειξε ότι είναι εξίσου ικανός με τον ομόσταυλό του να ηγηθεί της ομάδας και να την κουβαλήσει στις πλάτες του, φτάνοντας μέχρι και το τέλος του φετινού μαραθωνίου στο GVR e-sports, όντας με αξιώσεις μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, για ακόμα μία φορά θα πρέπει να μιλήσουμε για τον Νικόλαο Γκέκα. Ο νεαρός οδηγός της Alpha Tauri έχει έρθει και δείχνει σε κάθε αγώνα ότι η σταθερότητα, η συνέπεια και η ταχύτητα πρέπει να συνοδεύονται από καθαρή οδήγηση, ενώ το νεαρό της ηλικίας μπορεί να συνδυαστεί με ωριμότητα στην λήψη αποφάσεων. Πρόκειται για έναν οδηγό που χαίρει της αναγνώρισης και του θαυμασμού των υπολοίπων οδηγών του GVR e-sports.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

1.Ν ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ
2.Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
3.Ν. ΓΚΕΚΑΣ
4.Γ. ΓΑΒΑΛΙΔΗΣ
5.Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ
6.Ν. ΚΩΣΤΑΚΗΣ
7.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ
8.Μ. ΠΑΡΕΛΛΗΣ
9.Ν. ΣΠΑΘΗΣ
10.Μ. ΛΑΧΑ
11.Κ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
12.Μ. ΝΤΑΟΥΤ
13.Ι. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ
14.Μ. ΚΑΛΙΤΣΟΣ
15.Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ
16.Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
17.Κ. ΚΟΤΣΙΡΗΣ DNS
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο με το 1:19.732.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου στις 21:00, με τον 4ο αγώναπίστα του Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS