ESPORTS

GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 9 – Μ. Βρετανία: Νικητής ο Γ. Σταματόπουλος (και μία δυσάρεστη έκπληξη)

Οι οδηγοί του GVR e-sports μεταφέρθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην θρυλική πίστα του Silverstone, όπου χάρισαν έναν πλούσιο σε θέαμα αγώνα, ωστόσο η επέμβαση των αγωνοδικών κρίθηκε αναγκαία.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο κατέκτησε ακόμα μία κυριαρχική νίκη στο GVR e-sports, φτάνοντας σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στην 2η θέση έμεινε ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports, ο οποίος βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς μακρυά από την 2η θέση του πρωταθλήματος.

Επιστροφή στο βάθρο και για τον Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση για την Scuderia Ferrari.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ KARAFOTIAS MOTO RACING – ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ-ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΕΙΟ

Από την αρχή ξεχώρισαν οι “πρωταγωνιστές” των κατατακτηρίων. Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο και Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports ήταν οι δύο υποψήφιοι για την pole position. Ο οδηγός του Πανιωνίου φαινόταν από τις πρώτες προσπάθειες να έχει το προβάδισμα, ωστόσο ο πρωταθλητής ανέβασε στροφές και έφτασε να έχει προβάδισμα έως και 9 δεκάτων. Εν τέλει την μάχη αυτή κέρδισε ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο με τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports να παραμένει 0.222 δευτερόλεπτα μακρυά.

Ο Νικόλαος Γκέκας δεν βρέθηκε στις πρώτες θέσεις, αφού έφτασε μέχρι την 6η, χωρίζοντας τις 2 Ferrari. Μπροστά τους ήταν ο έτερος οδηγός του Πανιωνίου, Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports. Ο Νικόλαος Φώτης έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση, αφού πλασαρίστηκε στην 9η θέση, μπροστά από τον Ιωάννη Τσουρέκα και πίσω από τον Τάσο Μπουγουλιά. Οι κατατακτήριες ήταν βρόχινες, με την κατάσταση της πίστας να είναι κατάλληλη για τα ενδιάμεσα ελαστικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο πραγματοποίησε υποδειγματική εκκίνηση και ήδη άρχισε να ανοίγει την διαφορά του. Μάλιστα, ο πρωταθλητής έκανε τόσο μοναχικό και κυριαρχικό αγώνα που είχε την δυνατότητα να αυξομειώνει τον ρυθμό του όποτε και όσο ήθελε. Αντιθέτως, ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports δεν έκανε καλή εκκίνηση και έχασε την θέση του στην 1η στροφή. Ο έτερος οδηγός του “Ιστορικού”, Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports έχασε την θέση του από τον Νικόλαο Γκέκα στην εκκίνηση, ο οποίος πέρασε έτσι στην 4η θέση (προσπερνώντας πρώτα και τον Δημήτρη Σταυρούλη.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, όμως, για τον νεαρό οδηγό της Alpha Tauri, ο οποίος έκανε ίσως τον χειρότερό του αγώνα, δεχόμενος μάλιστα μία ποινή και κατρακυλώντας στην κατάταξη. Επέδειξε, ωστόσο, μαχητικό πνεύμα και κατάφερε μετά από σωστή στρατηγική και επιθετική οδήγγηση να ανακτήσει κάποιες θέσεις και να τερματίσει, έτσι, στην 8η θέση. Εξαιρετικός ήταν και ο Σπύρος Σεβαστός myhero.gr, ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητά του, βρέθηκε να παλεύει με τις δύο Red Bull για την 9η θέση. Ο Νικόλαος Φώτης ήταν ο πρώτος άτυχος του αγώνα, αφού αμέσως μετά το πέρας της μάχης του με τον Τάσο Μπουογουλιά έκανε το τετακέ και βγήκε πρακτικά εκτός αγώνα. Στην μάχη για την 10αδα ενεπλάκη και ο Μάνος Νταούτ, ωστόσο τελικός “νικητής” ήταν ο οδηγός της Ακαδημίας του GVR e-sports, Βαγγέλης Λάκατζης.

ΤΑ PIT – STOPS

Το ενδιαφέρον τράβηξαν οι Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe και Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports. Ο οδηγός των Πανθήρων κρατούσε με πίσω του με όλες του τις δυνάμεις τον υπομονετικό Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe, με τους δύο να αναδεικνύονται ως 2 εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του αγώνα. Οι 2 οδηγοί βρίσκονταν σε διαφορετική στρατηγική. Ο Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe είχε εκκινήσει τον αγώνα με την σκληρή γόμα, ενώ ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports με την μεσαία. Την κίνησή του, λοιπόν, επέλεξε να κάνει ο Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe στα pits.

Περίμενε υπομονετικά πίσω από τον οδηγό της McLaren, δεν βρήκε όμως σημείο στην πίστα να κάνει το προσπέρασμα. Έτσι, όταν και οι δύο οδηγοί ολοκλήρωσαν την αλλαγή ελαστικών τους, ο ένας παραπάνω γύρος του Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe αποδείχτηκε πολύ κομβικός, αφού ο οδηγός της Scuderia Ferrari βγήκε μπροστά από τον αντίπαλό του. Έκτοτε, ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports βρέθηκε σε θέση κυνηγού. Ωστόσο, ο Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του και κατάφερε, εν τέλει, να ανέβει στο βάθρο. Αυτό ήταν το 2ο βάθρο του Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe στο φετινό πρωτάθλημα του GVR e-sports.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο είναι αδιαμφισβήτητα ο οδηγός του αγώνα. Έβγαλε ξανά τις αρετές του στην πίστα και κυριάρχησε καθολικά. Μάλιστα, ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό και αυξομείωνε όποτε ήθελε. Ένας ακόμα οδηγός που ξεχωρίζουμε είναι ο Ιωάννης Τσουρέκας, ο οποίος με μεστή οδήγηση έφτασε στο καταπληκτικό αποτέλεσμα της 5ης θέσης. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε τους Μιχάλη Παρέλλη και Γιώργο Μαυρίδη οι οποίοι έχουν δώσει τις δικές τους εξαιρετικές μάχες και έφυγαν από τον 9ο αγώνα του GVR e-sports με μία 6η και μία 7η θέση αντίστοιχα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΙΤΣΟΣ – DSQ

Όπως είδατε στην ζωντανή μετάδοση και μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο link παρακάτω, εάν θέλετε να ξαναδείτε τον αγώνα, ο Μανώλης Καλίτσος τερμάτισε στην 2η θέση. Μάλιστα, δεχόταν καθόλη την διάρκεια της μετάδοσης τα εύσημα από τους παρουσιαστές για την επίδοσή του. Ωστόσο, λόγω της μέχρι τότε εικόνας του, η πλειονότητα των οδηγών της Ayrton Senna League, μεταξύ των οποίων και ο ομόσταυλός του, αμφισβήτησαν ευθέως την επίδοσή του, θεωρώντας ότι έτρεχε άλλος στην θέση του. Ο Μανώλης Καλίτσος δεν δέχτηκε να εξεταστεί το εν λόγω ενδεχόμενο από τους αγωνοδίκες και τους αρμόδιους του GVR e-sports, θεωρώντας ότι απλά κάποιοι “δεν ξέρουν να χάνουν”.

Οι αγωνοδίκες, βασιζόμενοι τόσο στα έως τότε στοιχεία που είχαν (οι χρόνοι του, σύγκριση με άλλους του χρόνους στην ίδια πίστα, τα όσα δήλωσε στην συνέντευξή του μετά κλπ) αλλά κυρίως στην μετέπειτα αυτή αντιμετώπισή του, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η επίδοση του Μανώλη Καλίτσου δεν ήταν αποτέλεσμα αποκλειστικά δικών του προσπαθειών. Κάθε άλλο, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στην θέση του έτρεχε άλλος οδηγός καθόλη την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. Ως εκ τούτου, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο Μανώλης Καλίτσος αποκλείεται από την κατάταξη του αγώνα και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Ayrton Senna League.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

GVR
Ο Μανώλης Καλίτσος αποκλείστηκε από τον αγώνα λόγω παραβίασης των κανονισμών του GVR e-sports.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR Calendar - Ayrton Senna League

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο με το 1:29.749.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 19 Μαρτίου στις 16:30, με τον 10ο αγώναπίστα της Αυστρίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!