ESPORTS

GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 8 – Ισπανία: Νικητής ο Γ. Σταματόπουλος

Οι οδηγοί του GVR e-sports μεταφέρθηκαν στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη, όπου χάρισαν άλλον έναν εκπληκτικό αγώνα με την αγωνία να κρατεί μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο κατέκτησε ίσως την πιο κυριαρχική νίκη του στο GVR e-sports, φτάνοντας μία ανάσα μακρυά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στην 2η θέση έμεινε ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports, ο οποίος ανέκτησε και αυτός με την σειρά του σημαντικό έδαφος στην μάχη για τον τίτλο.

Επιστροφή στο βάθρο και για τον Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ KARAFOTIAS MOTO RACING – ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ-ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΕΙΟ

Ο καιρός στις κατατακτήριες δοκιμές δεν ήταν ο ιδανικός. Για ακόμα μιά φορά στο φετινό πρωτάθλημα του GVR e-sports, οι οδηγοί έπρεπε να επιστρατεύσουν τις ικανότητές τους και την γνώση τους για τις βρόχινες συνθήκες. Με τα βρόχινα ελαστικά (με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα) ή αλλιώς τα extreme (όπως τα λένε οι “παλιοί”), αυτός που ξεχώριζε ήταν ο Δημήτρης Σταυρούλης. Ο οδηγός της Ferrari και προπονητής της Ακαδημίας του GVR e-ssports έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση και βρισκόταν περί τα 2 δέκατα μπροστά από τις Williams των Νικηφόρου Τζανετάτου Panionios e-sports και Τάσου Μπουγουλιά.

Καλό γύρο δεν φαινόταν να μπορεί να σημειώσει ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο, αφού πάλευε να κρατήσει επαφή με την πρώτη πεντάδα, ωστόσο κατάφερε να πλασαριστεί ακόμα και στην 2η θέση. Εξαιρετική εμφάνιση έως τότε είχε σημειώσει ο Νικόλαος Φώτης, ο οποίος βρισκόταν στην 5η θέση, μπροστά από τον Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports.

Όλα άλλαξαν όμως στο τέλος των κατατακτηρίων. Οι συνθήκες βελτιώθηκαν και πλέον οι οδηγοί έπρεπε να περάσουν από τα βρόχινα στα ενδιάμεσα ελαστικά. Πολλοί οδηγοί “παρέλασαν” από την pole position, με μερικές ευχάριστες εκπλήξεις να είναι οι Ιωάννης Τσουρέκας και Ζανής Τσακμάκας. Αν και προσπάθησε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του, ο Δημήτρης Σταυρούλης έπεσε στην κατάταξη, με τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο να κατακτά την pole position με έναν εξαιρετικό γύρο. Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο Νικόλαος Φώτης, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 2η θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μία φορά στην εκκίνηση και μία φορά στον τερματισμό. Αυτές ήταν οι δύο φορές σε όλον τον αγώνα που “απασχόλησε” ουσιαστικά ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο και αυτό επειδή ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, πίεζε όποτε και όσο ήθελε και γενικά έκανε ότι ήθελε με τον αγώνα του, καταφέρνοντας να τον διαχειριστεί όπως θέλει και να τον φέρει στα μέτρα του. Εξαιρετική εκκίνηση έκαναν οι Δημήτρης Σταυρούλης και Τάσος Μπουγουλιάς που πέρασαν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

H μάχη που τράβηξε τα βλέμματα ήταν αυτή των δύο οδηγών του Πανιωνίου, Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports και Νικηφόρου Τζανετάτου Panionios e-sports. Ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports δεν έκανε “πίσω” και αμύνθηκε σθεναρά, δείχνοντας ότι πέρα από οδηγός με επιθετικές αρετές ξέρει και να αμύνεται όταν το επιτάσσει η κατάσταση. Το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στον 5ο γύρο ήταν απλά ένα διάλλειμα και οι δύο οδηγοί του “Ιστορικού” το έπιασαν στην επανεκκίνηση από εκεί που το άφησαν. Προσπέρασαν μάλιστα και τον Τάσο Μπουγουλιά στον δρόμο για ένα διπλό βάθρο.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΑΛΙΔΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ PANIONIOS E-SPORTS

Νικητής αυτής της μονομαχίας ήταν ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports. Ο λόγος ήταν η στρατηγική του, καθώς με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει για 2η φορά στην πίστα, οι οδηγοί που πρόλαβαν να βουτήξουν στα pits ήταν οι άμεσα κερδισμένοι, επιτυγχάνοντας το undercut. Μεταξύ αυτών και ο κυρίαρχος Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο. Μετά τα pit stop, ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports έδειξε τις εππιθετικές του αρετές, πραγματοποιώντας μερικά πολύ απαιτητικά προσπεράσματα, όπως αυτό στον Νικόλαο ΓΚέκα για την 3η θέση.

Εξαιρετική, όμως, ήταν η εμφάνιση και των Μιχάλη Παρέλλη και Γιώργου Μαυρίδη, οι οποίοι βρέθηκαν ανάμεσα στους “μεγάλους” να παλεύουν για μία θέση στο βάθρο. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Βαγγέλης Λάκατζης, ο οποίος τερμάτισε εν τέλει, όμως, στην 15η θέση, ενώ οι Κώστας Μεσσήνης και Νικόλαος Φώτης πέτυχαν ξανά βαθμούς για τις ομάδες τους.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο είναι αδιαμφισβήτητα ο οδηγός του αγώνα. Κυριάρχισε σε κάθε μήκος και πλάτος της πίστας, ενώ για ακόμα μία φορά έδειξε την εμπειερία του, “διαβάζοντας” τις συνθήκες και παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις στρατηγικής. Ένας ακόμα οδηγός που ξεχωρίζουμε είναι ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports. Ο οδηγός των “Πανθήρων” έβγαλε όλες του τις αρετές στην πίστα, αφού κατάφερε τόσο να αμυνθεί υποδειγματικ΄΄α απέναντι σε έναν διεκδικητή του τίτλου, αλλά και να κάνει μερικά όμορφα προσπεράσματα όπως αυτό στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος του GVR e-sports, Νικόλαο Γκέκα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR Calendar - Ayrton Senna League

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Γιώργος Μαυρίδης με το 1:19.294.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 5 Μαρτίου στις 21:00, με τον 9ο αγώναπίστα της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!