ESPORTS

GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 4 – Αζερμπαΐτζάν: Νικητής ο Κ. Κοτσίρης

Δυναμική ήταν η επιστροφή του GVR e-sports στις οθόνες των τηλεθεατών το 2023, αφού χάρισε στους φιλάθλους ακόμα έναν πλούσιο σε θέαμα αγώνα με τον Κώστα Κοτσίρη Pao e-sports να φεύγει με μία υπερ-πολύτιμη νίκη, αφήνοντας πίσω του τους Νικόλαο Γκέκα και Δημήτρη Σταυρούλη.

Μετά την “προγραμματισμένη” απουσία του, ο Κώστας Κοτσίρης Pao e-sports επέστρεψε στο GVR, κατακτώντας εμφατικά την νίκη και τον ταχύτερο γύρο.

Δεύτερος τερμάτισε ο καταπληκτικός για ακόμα έναν αγώνα, Νικόλαος Γκέκας, δεχόμενος ξανά τα εύσημα για την αγωνιστική του συμπεριφορά.

Ο Δημήτρης Σταυρούλης κατέκτησε το παρθενικό του βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας μία καθόλα μεστή εμφάνιση.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΗ PAO E-SPORTS

Η διαφορά του Κώστα Κοτσίρη Pao e-sports από τον ανταγωνισμό στις κτατακτήριες ήταν τρομακτική. Με την ολοκλήρωση των πρώτων προσπαθειών, ο οδηγός της Mercedes ήταν 0.576 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον 2ο στην κατάταξη. Παρά το πολύ δύσκολο έργο που είχαν μπροστά τους, οι οδηγοί δεν τα παράτησαν. Ο Μικέλε Λάχα ήταν ο 1ος που πλησίασε, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σειρά είχε ο οδηγός του Πανιωνίου, Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports. Ωστόσο, ο οδηγός της McLaren έφτασε μόλις 6 δέκατα μακρυά. Ίσως οι οδηγοί που μπόρεσαν με τις καλύτερες αξιώσεις να τον απειλήσουν ήταν οι οδηγοί της Williams. Νίκος Κωστάκης Speed Park και Νικηφόρος Τζανετάτος είχαν εντελώς παραπλήσιο ρυθμό, ωστόσο τελικός νικητής στην “ενδοοικογενειακή” μάχη ήταν ο πρώτος.

Παρά την τελευταία προσπάθεια του Νίκου Κωστάκη Speed Park, o Κώστας Κοτσίρης Pao e-sports είχε ήδη εξασφαλίσει την pole position. Το 1:38.781 ήταν ο χρόνος που σημείωσε στην τελευταία του προσπάθεια. Θετική ήταν επίσης η παρουσία των δύο Red Bull, Ιωάννη Τσουρέκα και Γιώργου Μαυρίδη στην 10άδα. Ο Σπύρος Σεβαστός myhero.gr πλασαρίστηκε στην 11η θέση, ενώ ο Μάνος Νταούτ στην 8η. Έτσι, η Alpine έβαλε το ένα από τα δύο της μονοθέσια στην 10άδα. Ο Δημήτρης Σταυρούλης κατάφερε να σημειώσει χρόνο που τον έφερε στην 7η θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σαν να μην έχασε ούτε μέρα στο GVR e-sports ήταν η εκκίνηση για τον Κώστα Κοτσίρη Pao e-sports. Ο οδηγός του Παναθηναϊκού έδειξε από τους πρώτους γύρους ότι έχει πάρα πολύ καλό ρυθμό και δύσκολα θα απειλειθεί. Ωστόσο, διαφορετική άποψη είχε ο Νίκος Κωστάκης Speed Park, ο οποίος κατάφερε μετά από πολλή προσπάθεια να τον προσπεράσει. Η χαρά του, όμως, δεν διήρκησε και πολύ, αφού μία σύγκρουση με τον τοίχο στο κάστρο τον έβαλε στα pits. Γρήγορα, όμως, άρχισε την προσπάθεια ανάκαμψής του. Πολύ καλή εκκίνηση επίσης είχαν πραγματοποιήσει οι Νικόλαος Γκέκας και Μικέλε Λάχα, οι οποίοι ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3. Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports και Δημήτρης Σταυρούλης τους ακολουθούσαν κατά πόδας.

Το ενδιαφέρον έμεινε στους Δημήτρη Σταυρούλη και Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports, αφού χάρισαν επικές μάχες, με τον Δημήτρη Σταυρούλη να στέφεται εν τέλει νικητής. Στην μάχη για την πρωτοπορία, ο Νικόλαος Γκέκας εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα γόμας και έκανε το προσπερασμα στον 8ο γυρο. Οι δύο οδηγοί, μάλιστα είχαν και διαφορετική στρατηγική, με την μεσαία γόμα να έδειχνε η καλύτερη επιλογή γενικότερα. Ωστόσο, όταν ο Κώστας Κοτσίρης Pao e-sports μπήκε στα pits, ήταν αυτός που απέκτησε πλεονέκτημα στρατηγικής. Ο Κώστας Κοτσίρης Pao e-sports γρήγορα και με σχετική ευκολία ανέκτησε την πρωτοπορία.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ

Το ενδιαφέρον παρέμεινε στην πρώτη 7αδα. Ο Δημήτρης Σταυρούλης οδηγώντας μεθοδικά και συνετά, έκαμψε την αντίσταση του Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports και συνέχισε να σκαρφαλώνει στην κατάταξη. Παρά το άπλετο θέαμα που χάριζαν επί γύρους οι οδηγοί, τόσο με μάχες, όσο και με τις στρατηγικές τους που προκαλούσαν αγωνία στο φίλαθλο κοινό για το αν είναι σωστές ή όχι, ο αγώνας σημαδεύτηκε και από 2 συμβάντα.

  • Το 1ο συμβάν ήταν αυτό του 20ου γύρου. Οι αγωνοδίκες του GVR e-sports έκριναν υπαίτιο τον Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports για την επαφή του με τον Νίκο Κωστάκη Speed Park, θεωρώντας ότι δεν κατάφερε να φρενάρει σωστά και να αφήσει τον απαιτούμενο χώρο στον Νίκο Κωστάκη Speed Park, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Κατά συνέπεια του επέβαλαν ποινή χρόνου 10 δευτερολέπτων.
  • Το 2ο συμβάν ήταν αυτό του 23ου γύρου. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι, παρά την άτυχη εξέλιξη για τον Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports επρόκειτο για αγωνιστικό συμβάν, θεωρώντας ότι αμφότεροι οδηγοί φέρουν ευθύνη.
GVR
ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο οδηγός που ξεχώρισε είναι σίγουρα ο Κώστας Κοτσίρης Pao e-sports. Ο οδηγός του Παναθηναϊκού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στους δρόμους του Μπακού. Παρά την απουσία του από τον αγώνα της Πορτογαλίας, έδειχνε σαν να μην είχε λείψει ούτε μία μέρα από το GVR e-sports. Συνόδευσε, μάλιστα, την εμφάνισή του αυτή και με τον ταχύτερο γύρο. Ένας ακόμα οδηγός ο οποίος αξίζει να αναφερθεί είναι ο Δημήτρης Σταυρούλης. Η ωριμότητα, η υπομονή και η μεθοδικότητά του ήταν άνευ προηγουμένου. Πραγματοποίησε ίσως την πιο μεστή εμφάνιση που έχουμε δει από οδηγό εδώ και πολύ καιρό. Το βάθρο ήταν το επιστέγασμα των προσπάθειών του.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

1.Κ. ΚΟΤΣΙΡΗΣ (FL)
2.Ν. ΓΚΕΚΑΣ
3.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ
4.Ν. ΚΩΣΤΑΚΗΣ
5.Μ. ΝΤΑΟΥΤ
6.Ν ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ
7.Μ. ΛΑΧΑ
8.Ι. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ
9.Γ. ΓΑΒΑΛΙΔΗΣ
10.Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ
11.Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ
12.Κ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
13.Μ. ΠΑΡΕΛΛΗΣ               (DNS)
14.Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ   (DNS)
15.Μ. ΚΑΛΙΤΣΟΣ                 (DNS)
16.Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ         (DNS)
17.Ε. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ               (DNS)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE*
GVR Calendar - Ayrton Senna League
*Στο καλεντάρι έχουν γίνει αλλαγές στην ημερομηνία/ώρα διεξαγωγής των αγώνων του Μονακό, της Αυστρίας και της Βραζιλίας, εν συγκρίσει με την προηγούμενη έκδοση του αγωνιστικού ημερολογίου.

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Κώστας Κοτσίρης Pao e-sports με το 1:41.621.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου στις 21:00, με τον 5ο αγώναπίστα της Ουγγαρίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!