GVR – A. Senna League – Αγώνας 14 – Ιταλία: Νικητής ο Π. Διαμαντής

Το GVR e-sports ολοκλήρωσε με επιτυχία και το πρωτάθλημα της Ayrton Senna League, με τον δικό μας Παναγιώτη Διαμαντή να κλείνει εκπληκτικά την σεζόν, αφού κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Νίκο Κωστάκη, ενώ το τελευταίο βάθρο της σεζόν ολοκλήρωσε ο Μικέλε Λάχα.

Ο δικός μας Παναγιώτης Διαμαντής, πέτυχε την 3η του νίκη στο GVR e-sports, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Νίκος Κωστάκης, ο οποίος έδωσε ομηρικές μάχες με τον Παναγιώτη Διαμαντή για την 1η θέση.

Το 2-3 για την Ferrari έκανε ο Μικέλε Λάχα, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με παρουσία στο βάθρο.

Κατατακτήριες – Pole position για τον Νίκο Κωστάκη

Οι τελευταίες κατατακτήριες της σεζόν κυλούσαν ακριβώς όπως οι υπόλοιπες, με τον Γιώργο Σταματόπουλο να ελέγχει πλήρως την εξέλιξη της περιόδου. Την κυριαρχία της McLaren επιβεβαίωνε και ο Παναγιώτης Διαμαντής από την 2η θέση, ωστόσο η ευχάριστη έκπληξη ήταν οι Σώζον Πατριώτης και Βαλάντης Μάμαλης στηις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα. Ο Νικηφόρος Τζανετάτος εγκατέλειψε νωρίς τις προσπάθειες, ωστόσο είχε πλασαριστεί στην 5η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Δημήτρη Ακρίβο. Οι οδηγοί που δεν είχαν βρει ακόμα τα πατήματά τους ήταν οι Νίκος Κωστάκης και Μικέλε Λάχα που συμπλήρωναν την 10αδα με τον Χρήστο Ντούσκο, έχοντας μπροστά τους τον Δημήτρη Σταυρούλη στην 7η θέση.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, αφού ο Νίκος Κωστάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ανέβασε στροφές, βρήκε πατήματα και έσπασε όλα τα χρονόμετρα κατακτώντας την pole position με το 1:19.612 και δικαιώνοντας τον σχολιαστή του αγώνα, Χρήστο παπαχρήστο που τον εκθείαζε και τον πίστευε εξαρχής. Σφήνα ανάμεσα στις 2 Ferrari μπήκε ο δικός μας Παναγιώτης Διαμαντής, ενώ ο Γιώργος Σταματόπουλος δεν μπόρεσε να σημειώσει καλύτερο χρόνο από τον εξαιρετικό θανάση Πασχαλίδη στην 4η θέση. Ο Βαλάντης Μάμαλης έμεινε πίσω από την έτερη Williams, τον Δημήτρη Σταυρούλη, ενώ ο Νικηφόρος Τζανετάτος με τον αρχικό του χρόνο κατάφερε να μείνει στην 9η θέση, μπροστά από τον Χρήστο Ντούσκο και πίσω από τον Σώζοντα Πατριώτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων
Εκκίνηση

Για ακόμα μία φορά οι οδηγοί της Ayrton Senna League έκαναν καταπληκτική και καθαρή εκκίνηση. Ένας από τους άμεσα κερδισμένους ήταν ο Θάνος Πασχαλίδης που με την πρώτη του γκαζιά βρέθηκε μπροστά από τον Μικέλε Λάχα, ολοκληρώνοντας στην 1η στροφή το καταπληκτικό προσπέρασμα από την εξωτερική της στροφής. Ο δικός μας Παναγιώτης Διαμαντής άρχισε αμέσως να ασκεί πίεση στον Νίκο Κωστάκη, ωστόσο ο πολύπειρος οδηγός της Ferrari δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Γύρος 3

Η εγκατάλειψη του Στέλιου Παπαθανασίου έθεσε αμέσως τον αγώνα υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Γιώργος Σταματόπουλος μπήκε πρώτος στα pits, ώστε να αλλάξει την πληγωμένη του αεροτομή. Με την επανεκκίνηση του αγώνα οι οδηγοί στρώθηκαν αμέσως στην δουλειά. Με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Τόσκα και Ιωάννη Τσουρέκα, η μάχη για την 10αδα είχε πάρει φωτιά με τους οδηγούς να χαρίζουν επικές μάχες που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Ο Αλέξανδρος Τόσκα, ωστόσο, ήταν ο τελικός νικητής της μάχης.

Γύρος 6

Στον 5ο γύρο ξεκίνησε ίσως η καλύτερη, ομορφότερη και διαρκής μάχη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Νίκος Κωστάκης και Παναγιώτης Διαμαντής μπήκαν και αυτοί στον χορό των προσπεράσεων και επί 22 συνεχόμενους γύρους έδωσαν στους θεατές ίσως το καλύτερο δυνατό θέαμα που θα μπορούσε να δώσει ένας sim racer. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν τις μάχες που ακολούθησαν (αυτό φάνηκε και στην μετάδοση του αγώνα όπου τόσο οι σχολιαστές όσο και ο σκηνοθέτης μας, Alexzander brother Louie, κυριολεκτικά έχασαν την φωνή τους), οπότε θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους και θα προτρέψουμε έναν έναν τους αναγνώστες μας να δει τον αγώνα στο λινκ που παρατίθεται παρακάτω.

Ο Παναγιώτης Διαμαντής προσπερνάει τον Νίκο Κωστάκη
Γύρος 8
Ο Νίκος Κωστάκης προσπερνάει εκ νέου τον Παναγιώτη Διαμαντή
Γύρος 9
Ο Παναγιώτης Διαμαντής προσπερνάει τον Νίκο Κωστάκη
Γύρος 10
Ο Νίκος Κωστάκης προσπερνάει ξανά τον Παναγιώτη Διαμαντή
Γύρος 13
Ο Παναγιώτης Διαμαντής προσπερνάει τον Νίκο Κωστάκη
Γύρος 14
Ο Νίκος Κωστάκης προσπερνάει τον Παναγιώτη Διαμαντή
Γύρος 15
Ο Παναγιώτης Διαμαντής προσπερνάει τον Νίκο Κωστάκη
Γύρος 16
Ο Νίκος Κωστάκης προσπερνάει τον Παναγιώτη Διαμαντή
Γύρος 21
Ο Νίκος Κωστάκης προσπερνάει τον Παναγιώτη Διαμαντή
Γύρος 22
Ο Παναγιώτης Διαμαντής προσπερνάει τον Νίκο Κωστάκη

Ο αγώνας ήταν άκρως ανατρεπτικός και θεαματικός, ίσως το ιδανικό κλείσιμο για την Ayrton Senna League. Μπορεί το ενδιαφέρον να μονοπώλησαν οι Παναγιώτης Διαμαντής και Νίκος Κωστάκης, ωστόσο ο σκηνοθέτης μας φρόντισε να μεταφέρει στις οθόνες μας όσες περισσότερες μάχες μπορούσε, όπως του Νικηφόρου Τζανετάτου με τον Μικέλε Λάχα, αλλά και τις μάχες του Βαλάντη Μάμαλη και του Αλέξανδρου Τόσκα, ή του Ερρίκου Τσεκούρα με τον Σώζοντα Πατριώτη.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα
1.Π. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
2.Ν. ΚΩΣΤΑΚΗΣ
3.Μ. ΛΑΧΑ
4.Ν. ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ
5.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ
6.Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
7.Θ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
8.Β. ΜΑΜΑΛΗΣ
9.Χ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ     
10.Α. ΤΟΣΚΑ
11.Μ. ΠΑΡΕΛΛΗΣ          
12.Ι. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ
13.Δ. ΑΚΡΙΒΟΣ
14.Σ. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
15.Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ
16.Ε. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ                     
17.Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
18.Γ. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
19.Β. ΔΕΛΗΣ                        
20.Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αναλυτικά οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Γιώργος Σταματόπουλος με το 1:21.667.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στο κανάλι του GVR e-sports, εδώ.

To πρωτάθλημα της Ayrton Senna League έφτασε στο τέλος του.

Πρωταθλητής οδηγών αναδεικνύεται ο Γιώργος Σταματόπουλος.

Η McLaren αναδεικνύεται πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Επόμενο ραντεβού του GVR e-sports την Τετάρτη, 1η Ιουνίου για τον αγώνα γιορτή, όπου θα αγωνιστούν 20 επιλεγμένοι οδηγοί του GVR e-sports, ενώ θα γίνουν και οι απομονές καθώς και θα μοιραστούν πλούσια δώρα από τους επίσημους χορηγούς του GVR e-sports.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS